Ίσως δυσαρεστήσω κάποιους με την τοποθέτηση μου αλλά θα την κάνω, μιας και βρήκα το εν λόγω ενδιαφέρον τοπικ. Κάτοχος iPhone 12 στην παρούσα φάση. Το αγόρασα μετά απο χρόνια χρήσης Android, απλά και μόνο για την αλλαγή, για να δοκιμάσω και τη σχολή Apple. Έκανα την αρχή με iPad οπότε, είπα να δοκιμάσω και τον πρωτοπόρο των smartphones, το ξακουστό και περιβόητο iPhone.
Χωρίς να θέλω να πω ότι είναι κακό κινητό, σε καμία περίπτωση δεν είναι, να εξηγούμαι εξαρχής, δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί. Δεν θα έλεγα ότι είναι το τέλειο που είχα κατά νου, με βάση την εικόνα που είχα σχηματίσει εδώ και τόσα χρόνια. Περίμενα το κάτι παραπάνω και θα έλεγα ότι δεν έχω ικανοποιηθεί πλήρως, η φημισμένη ομαλή χρήση, χωρίς να με απογοητεύει, δεν θα έλεγα ότι με ενθουσιάζει κιόλας.
Και επίσης, καλό και χρυσό το iPhone αλλά, με εξοργίζει το γεγονός ότι δεν έχει πράγματα που έχουν φθηνότερες συσκευές (πχ Ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz) και ναι, η μπαταρία με αγχώνει αρκετά. Με βάση τη χρήση που κάνω, ανά δύο μέρες χρειάζεται φόρτιση αλλά αποφεύγω να το χρησιμοποιώ καθώς, κατά τη χρήση έχω την εντύπωση ότι εξαντλείται αρκετά γρήγορα.
Ένα άλλο ζήτημα το οποίο με έχει απασχολήσει, είναι τα όσα κάνει εσκεμμένα η Apple ούτως ώστε να ωθεί τον καταναλωτή στο να αγοράσει και άλλα προϊόντα Apple. Προφανώς το κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές αυτό αλλά, η Apple το κάνει πιο εμφατικά. Δεν νοείται να περνάω δια πυρός και σιδήρου όταν θέλω να μεταφέρω αρχεία από τη συσκευή στον υπολογιστή μου. Είπαμε να σου δίνει το μήνυμα να καταλάβεις ότι με το συγχρονισμό σε Mac θα γίνεται εν ριπή οφθαλμού η διαδικασία αλλά, το να περιπλέκεται η διαδικασία αλλά και μόνο για να πληρώνουμε για ένα Mac η ένα MacBook, είναι σαδιστικό και απάνθρωπο.
Με τα Android τόσα χρόνια, ήταν απλό, κάνω plug & play, βρίσκω τα αρχεία που θέλω, αντιγραφή στον υπολογιστή, the end. Η μεταφορά αρχείων δεν είναι μια διαδικασία που κάνω καθημερινά αλλά, όποτε έχει χρειαστεί να την κάνω, έχω απηυδήσει και πραγματικά είναι ένα από τα μελανά σημεία.
Ίσως φταίει το γεγονός ότι έχω συνηθίσει στη λογική του Android και μου φαίνεται πιο δύσκολο να συνηθίσω αλλά, γενικά είναι ένα θέμα το ότι για να κάνω κάτι απλό όπως αυτό, πρέπει να κάνω πιο περίπλοκη την όλη διαδικασία, θέμα συνήθειας θα μου πει κάποιος αλλά, με βλέπω να επιστρέφω στα παλιά γνώριμα λημέρια. Προσοχή όμως, σε θέμα tablet, το iPad δεν το αλλάζω, είναι το καλύτερο με διαφορά τάμπλετ που έχει περάσει από τα χέρια μου, με το κινητό δεν τα πολυβρηκα....