Ποιο παιχνίδι (ρετρό) παίζετε αυτό το διάστημα;

Λοιπόν από περιέργεια έψαξα το post μου για το Menzoberranzan, ήταν Νοέμβριος 2022. Πριν καμιά βδομάδα άρχισα δειλά δειλά να προχωράει και επιτέλους έφτασα μέχρι το Verbeeg Giant Lair. Πάνω από 1,5 χρόνο...

Αφήνοντας πίσω μας το χωριό (Village) και το Icewind Dale κατεβαίνουμε στο ορυχείο με το βαγονέτο.. δίχως δυνατότητα πλέον επιστροφής..
IMG_4411.jpgIMG_4412.jpgIMG_4413.jpg
 
Επεσα πανω σε ενα συμπαθητικο action platformer, FX Unit Yuki - The Henshin Engine (SaruPro, 2018) για PC Engine CD και Mega Drive. Επαιξα και τις δυο εκδοσεις στο Mister FPGAΗ Yuki ειναι gamer και δουλευει σαν tester σε μια εταιρια παιχνιδιων, οταν κατα λαθος ψηφιοποιειται και μπαινει μεσα στα παιχνιδια που παιζει για να τα προστατευσει απο μια εξωγηινη εισβολη που απειλει να τα καταστρεψει.Πολλα ultra-cute cut scenes και περιστασιακοι in game διαλογοι διακοπτουν την δραση.Το παιχνιδι αποτιει φορο τιμης σε πολλα κλασσικα 8/16 bit games (wonderboy, castlevania, bonk's adventure κλπ).Δεν ειναι το πιο ευκολο παιχνιδι στον κοσμο, αλλα εχει μια σχετικη ισορροπια ετσι ωστε να μην ειναι εκνευριστικο.
Η εκδοση για PC Engine CD εχει ενα εξαιρετικο soundtrack.

Η εκδοση για Mega Drive πλησιαζει αρκετα την εκδοση για PC Engine CD, αλλα δεν την φτανει ουτε στα γραφικα, αλλα σιγουρα ουτε στον ηχο.

Υπαρχει και εκδοση για Dreamcast και Switch.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα