Ποιο συγκρότημα σας μύησε στο Metal?

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
Εμένα ήταν οι ACCEPT και το METAL HEART του 1985, αγαπημένο ακόμα και σήμερα με εκείνο το απίστευτο κιθαριστικό σόλο του: "Για την Ελίζα" - "Fur Elisa" (Beethoven)

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Τραγούδια φανταστικά όλα τους ένα προς ένα:

1. Metal Heart

2. Midnight Mover

3. Up To The Limit

4. Wrong Is Right

5. Screaming For A Love-Bite

6. Too High To Get It Right

7. Dogs On Leads

8. Teach Us To Survive

9. Living For Tonite

10. Bound To Fail

metalremastered.jpg


Eνώ το αμέσως επόμενο που μπήκε στο κασσετόφωνο (πολύ retro δεν νομίζετε) ήταν το Somewhere In Time των Iron Maiden του 1986

Επόμενη γροθιά στο στομάχι με μόνιμη ζημιά από τότε με τα τραγούδια:

01. Caught Somewhere In Time

02. Wasted Years

03. Sea Of Madness

04. Heaven Can Wait

05. The Loneliness Of The Long Distance Runner

06. Stranger In A Strange Land

07. Deja-Vu

08. Alexander The Great

(μην κολλήσετε με το βίντεο - ακούστε μόνο την μουσική)
album06_sit_a_small.jpg
 
Iron Maiden...... FTW!!!!!!

Όσο για το Somewhere in time, θεωρώ τα "Caught Somewhere in Time" και

"Stranger in a Strange Land" landmarks.......
 
Για μενα ηταν οι Metallica με το Master of Puppets.Ο πρωτος μου metal δισκος.Αξεχαστα ταξιδια με το Orion...Aκομα και η ετικετα της μιας πλευρας,με "υπνωτιζε" καθως εκανε βολτες πανω στο πικ-απ.Για οσους θυμουνται ειχε το σημα της εταιριας...vertigo αν δε κανω λαθος .Ισως το καλυτερο αλμπουμ του γκρουπ.
 
Αγαπητέ φίλε Shadowdancer όντως οι Metallica εκείνης της εποχής ήταν απίστευτοι και το Master Of Puppets μαζί με τα Ride The Lighting και το ...And Justice For All, είναι άλμπουμ που έγραψαν ιστορία αλλά έμειναν και βαθιά χαραγμένα στην ψυχή μας. Άρχιζε η μουσική και (ακόμα και στα μεγάλα κομμάτια 7 ~ 8 λεπτά) παρακαλούσες μέσα σου να μην τελειώσουν ποτέ.
 
SEVENTH SON OF A SEVENTH SON

7thsonofa7thson.jpg


Θυμάμαι ακόμα τη μαγεία που μου προκαλούσαν σαν πιτσιρικάς τα εξωφυλλα των Maiden. Πάντα ήθελα να αγοράσω μία κασσέτα. Έτσι γύρω στο '88 (μόλις είχε βγει το Seventh Son) πήγα δειλά - δειλά στο δισκοπωλείο της γειτονιάς και το αγόρασα γιατί μου άρεσε το μπλε χρώμα του εξωφύλλου (ωραία κριτήρια έχεις ρε μεγάλε... :D ). Από εκεί άρχισαν όλα και έγινε το μεγάλο μπαμ. Χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο metal group του πλανήτη.
 
Το '85 είχε μια εκπομπή στον πειρατικό (τότε) μουσικό σταθμό ονόματι "ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ". Ψάχνοντας τα FM στις μπάντες του 107 και βάλε, ανακάλυψα έναν τύπο που έπαιζε Dio, Μetallica, Maiden, Helloween (εποχής Walls of Jericho!), Manowar, Accept, Motorhead, Saxon και άλλα τέτοια όμορφα. The rest is history...

Tα πρώτα μου albums ήταν τα ίδια με του ambu (μήπως είμαστε και το ίδιο ζώδιο ; ), αν και είχε προλάβει να πέσει στα χέρια μου λίγο νωρίτερα το θρυλικό Powerslave. To Somewhere το έχω πάντως μέσα στην καρδιά μου..το πρώτο που άκουσα "συνειδητά" και από τα αγαπημένα μου albums όλων των εποχών!
 
Οι πρώτες κασσέτες που αγόρασα :

MAIDEN - Number of the beast

MAIDEN- Powerslave

DIO - Dream Evil

FLAMES - Summon the dead (!!!)

WASP - Last Command

Και εγώ δηλώνω ΑΡΡΩΣΤΟΣ με τα εξώφυλα !

Μου κάνανε τρομερή εντύπωση τότε !
 
Iron Maiden - Somewhere in Time. Ο δίσκος αγοράστηκε το `87 όταν ήμουν μόλις 9 ετών :) από μαγαζί της γειτονίας. Φυσικά και τον έχω κρατήσει ακόμη. Ήμουν μεταξύ του δίσκου αυτού και του Fighting the World των Manowar που μόλις είχε κυκλοφορήσει...

Αίσθηση προκαλεί ότι ο δίσκος αναγράφει το set list στα ελληνικά. Έτσι διαβάζει κάποιος στο οπισθόφυλλο "Κοουτ Σαμ Γουερ ιν Ταιμ", "Γουεστεντ Γιαρς" και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Βλέπετε τότε επικρατούσε το motto ο επιμένων ελληνικά....

Υ.Γ. FLAMES - Summon the dead (!!!) Τί μου θύμησες τώρα exetlaios :) Τα πρώτα βήματα της ελληνικής metal σκηνής.....
 
Όπως έγραψα και σε ένα άλλο post: οι Judas Priest.
 
Ρε παιδια απίστευτο λες και βλέπω τον εαυτό μου σε μερικά posts! Πρώτο άλμπουμ ήταν και για μένα το Somewhere In Time, σε αντιγραμμένη κασέτα από δισκάδικο της γειτονιάς! Δε θυμάμαι πώς έγινε, αλλά πρέπει να ήταν ίσως η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ! Και από τότε μέχρι και σήμερα, 20+ χρόνια, οι Maiden έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ακόμα κι αν δεν πολυακούω πια metal. Στη συνέχεια πήρα το Live After Death (όπου ο ίδιος δισκάς μάλιστα είχε για κάποιο άγνωστο λόγο μόνο την πρώτη κασέτα και αυτή μου πούλησε και για αρκετό καιρό νόμιζα ότι ήταν μονό άλμπουμ!). Και ναι είχα πάρει κι εγώ το Metal Ηeart και το Kings of Metal... τα βλέπω και συγκινούμαι!

Για κάποιο φίλο που ανέφερε ότι οι τίτλοι ήταν στα ελληνικά, αυτό οφείλεται στο ότι η EMI Ελλάδας είχε κάνει μια κομπίνα, παράνομα είχε εξάγει δίσκους στη Βουλγαρία ενώ δεν ήταν μέσα στο συμβόλαιό της με τα κεντρικά της EMI. Η μαμά EMI την είχε τιμωρήσει λοιπόν και για 1-2 χρόνια την υποχρέωνε να αναγράφει όλους τους τίτλους με ελληνικούς χαρακτήρες (ώστε φυσικά να μην μπορεί και να εξάγει τους δίσκους).
 
Ένα click νωρίτερα από τους περισσότερους (τέλος 1985-αρχές 1986 περίπου) όσον αφορά τους Maiden με πρώτο βινύλιο τους που αγόρασα (και από τα πρώτα συνολικά επίσης) το Live After Death. Εννοείται ότι πήρα όταν κυκλοφόρησε και το Somewhere In Time καθώς και το The Number Of The Beast που έβρισκες επίσης εύκολα σε συνοικιακά δισκάδικα την ίδια εποχή-παραήμουν μικρός για βόλτες στο κέντρο ακόμα! Πραγματικά είχαν απίστευτα καλά cover art που σε ωθούσαν να πάρεις τον δίσκο μόνο και μόνο για το εξώφυλλο!

Iron_Maiden_-_Live_After_Death.jpg


Τα πρώτα πάντως πρέπει να ήταν το The Last Command των W.A.S.P. σε κασσέτα

Lastcommand.jpg


και το Ride The Lightning των Metallica πάλι σε βινύλιο. Ήταν μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, έκδοση που είχε 2 δίσκους επειδή υποτίθεται η διάρκεια ήταν μεγαλύτερη από όσο θα μπορούσε να αποδοθεί σωστά σε μονό βινύλιο. Αρκετά αργότερα (1991) το πήρα και σε CD (από τα ελάχιστα μουσικά album που ξανααγόρασα όταν κυκλοφόρησαν ευρέως τα CD)

Metallica-RideTheLightning.jpg


Αυτά τα 2 συγκροτήματα ήταν η μεγάλη μου τρέλα εκείνη την εποχή και παραμένουν από τις αγαπημένες μου metal μπάντες. Κάπου πρέπει να τα έχω όλα αυτά τα βινύλια/κασέτες ακόμα...εκείνο το CD πάντως των Metallica είναι αυτή την στιγμή σε απόσταση 1 μέτρου από το σημείο που βρίσκομαι! :)
 
iron-maiden-killers-5200146.jpg


Με το που το είδα και το άκουσα κόλλησα!!!!
 
Lycos είπε:
Για κάποιο φίλο που ανέφερε ότι οι τίτλοι ήταν στα ελληνικά, αυτό οφείλεται στο ότι η EMI Ελλάδας είχε κάνει μια κομπίνα, παράνομα είχε εξάγει δίσκους στη Βουλγαρία ενώ δεν ήταν μέσα στο συμβόλαιό της με τα κεντρικά της EMI. Η μαμά EMI την είχε τιμωρήσει λοιπόν και για 1-2 χρόνια την υποχρέωνε να αναγράφει όλους τους τίτλους με ελληνικούς χαρακτήρες (ώστε φυσικά να μην μπορεί και να εξάγει τους δίσκους).
Εντυπωσιακό!!!! Ταιριάζει το συγκεκριμένο post με το thread περί Ελληνικού "Δαιμονίου" .

Καλωσήρθες Lycos...
 
Θυμήθηκα ένα αστείο περιστατικό. Κάπου το 1987 είχα πάρει το Garage Days Re-revisited των Metallica, το οποίο γενικά το θεωρούσα από μέτριο ως τελείως χάλια, ζήτημα να το άκουσα 2-3 φορές και μετά το έβαλα στο ράφι και δεν ξανασχολήθηκα με αυτό.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_$5.98_E.P.:_Garage_Days_Re-Revisited

Θα ξέρετε ίσως ότι το άλμπουμ αυτό θεωρήθηκε συλλεκτικό μετά από μια δεκαετία και πωλούταν σε 100πλάσια τιμή από την αρχική του (ιδιαίτερα πριν βγει το 98 το Garage Inc)!
 
Το πρώτο τραγούδι που άκουσα ήταν το Blackout από Scorpions σε ένα πάρτυ

στο δημοτικό σχολείο. Ήταν χριστούγεννα και τελευταία μέρα του σχολείου και

ένας φίλος έβαλε μια κασσέτα στο κασσετόφωνο που μέχρι εκείνη την στιγμή

έπαιζε early 80's pop songs (μην με χτυπάτε guys, είπαμε σχολικό πάρτυ στο

δημοτικό με τα κορίτσια να έχουν φέρει ότι madonna-like μουσική φαντάζεστε!).

Οπότε πατάει το play ο φίλος μου και μένω κάγκελο! Πρωτόγνωρος ήχος,

με screaming guitars και ένα συναίσθημα "επίθεση!". Μετά το σχολείο πήγαμε

σπίτι του όπου ο αδερφός του έπαιζε σε μια metal band ονόματι Glory και

είχε τα πάντα από NWOBHM και early metal/thrash κασσέτες.

Αν με το Blackout έπαθα πλάκα, με το Hit the Lights από Metallica "είδα το

φώς!"

Από εκείνη την ημέρα όλα άλαξαν και πλέον βάδιζα (και βαδίζω!) στον

μεταλλικό δρόμο!

By the way, παίζει κανένας από εσάς ηλεκτρική κιθάρα? Φαντάζομαι όλο και

κάποιο axe θα υπάρχει σπίτι σας για shredding!
 
Ασχετο :

Θ Ε Ϊ Κ Ο το αβατάρ σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:icon_biggrin:
 
ego _an_ thymamai kala, metal arxisa na akouo (akouga rock prin) me ton epiko disko ton HammerFall, to Glory to the Brave.

cover482_15470.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα