Ποιό ή ποιά (Retro) ringtones έχετε βάλει στο κινητό όταν σας καλούν;

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.356
Αντιδράσεις
3.625
Ένα θέμα που δεν θυμάμαι αν έχει μπει καθόλου.Οπότε είπα να το ανοίξω.Στα πρώτα κινητά τηλέφωνα ήταν αδύνατον να βάλεις σαν ringtone ενα γνωστό κομμάτι αυτούσιο γιατί ήταν και άλλη η τεχνολογία .
Τα τελευταία χρόνια (νομίζω απ' το 2005 και μετά) μπορούσες να αποθηκεύσεις ένα τραγούδι ολόκληρο στην κάρτα μνήμης ή στην μνήμη του κινητού (όσα μπορούσαν να χωρέσουν τέλος πάντων ) και να το χρησιμοποιήσεις σαν ringtone δηλ. αντί να χτυπάει όταν σε καλούν με κάποιον ήχο που παρέχει η συσκευή,εσύ να το ρυθμίσεις να χτυπάει με το αγαπημένο σου κομμάτι.
Εσείς ποιο τραγούδι ή ορχηστρικό κομμάτι έχετε για ringtone στην συσκευή σας; Προσωπικά σχεδόν κάθε βδομάδα εγώ το αλλάζω. Σήμερα πχ. έβαλα το "Let it rain" του Eric Clapton,μέχρι χθες είχα για μια εβδομάδα το "Boston" των Dream Syndicate. Άλλα τραγούδια που έχω βάλει όλα αυτά τα χρόνια ringtone είναι μεταξύ άλλων τα "Sally Brown" των Bad Manners, "Get Ready" των 2 Unlimited, "Mexican Moon" των Concrete Blonde, "Shattered dreams" των Johnny Hates Jazz, "Bat Out Of Hell" του Meat Loaf, "Blue Monday" των New Order και εκατοντάδες ακόμα
 
Ωραίο θέμα :)

Δεν θυμάμαι σε κάποια απ' τις προηγούμενες συσκευές μου να έχω κάποιο ρετρό ringtone.
Όμως στην τωρινή έχω το... "Ride of the Valkyries" του Richard Wagner, που είναι η αρχή της Γ' πράξης της όπερας "Die Walküren", η οποία έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου 1870. Το λες ολίγον τι ρετρό :D
Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κλασικά κομμάτια, και ένα από τα πιο επικά ολόκληρης της κλασικής εποχής.

Συνήθως σε κάθε κλήση ακούω τα πρώτα 10-20 δευτερόλεπτα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ παλιά είχα απόσπασμα του Magic Fly των Space. Επειδή σηκώνω τηλέφωνα τη νύχτα, έπρεπε να βάλω κάτι πιο ελαφρύ να μη με τρομάζει, οπότε τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω απόσπασμα από το Χορό της φωτιάς του Vangelis (από το 0:30 του πιο κάτω βίντεου μέχρι και +30")
 
Εγώ έχω ένα περίεργο τηλέφωνο, που μου επιτρέπει διάφορα πολύπλοκα και δεν μου επιτρέπει διάφορα απλά. Δηλαδή το τηλέφωνο είναι ένα φυσιολογικό Samsung Galaxy G7, αλλά είδικά διαμορφωμένο για την εταιρεία κι έτσι έχει περίεργα σουσούμια.

Ας πούμε με αφήνει να έχω ξεχωριστά ringtones για διάφορες ομάδες/contacts. Όταν με παίρνουν άσχετοι οπότε δεν απαντάω ακούω το "Χασάπικο 40" (ορχηστρική εκδοχή) του Χατζ, χωρίς λόγο διαλεγμένο. Όταν με παίρνουν συνάδελφοι παίζει ορχηστρικός Χιώτης "Πάρε με στο τηλέφωνο" για να απαντήσω. Όταν είναι οι φοιτητές μου παίζει το "Άστρο της Ανατολής" (παλιά είχα έναν Ιορδανό, πέρσι Κινέζα. Αν αποκτήσω Ινδό θα βάλω Βούλα Πάλλα και Ναργκίς). Η αδερφή μου λέγεται Αθανασία οπότε το ringtone της είναι "Τι ζητάς Αθανασία" κλπ κλπ.

Επίσης έχω διαφορετικά ringtones για alarm. Κάθε πρωί, για να θυμηθώ να πάρω το κινητό μαζί μου, μου παίζει Μαρκόπουλο "Μη φύγεις μη μη μη μας παρατάς" (Τα τραγούδια του νέου πατέρα). Τη νύχτα, για να θυμηθώ να πάρω τα χάπια μου, παίζει "Δεν μπορώ μανούλα μ' δεν μπορώ αχ σύρε να φέρεις τον γιατρό". Το μεσημέρι που βγαίνω βόλτα στα πέριξ με συναδέλφους το έχω βάλει να παίζει τον "Χορό του μεσημεριού" (έχω προτίμηση στη χατζιδακική μουσική)

Κι ενώ μπορώ να διαλέξω όλα αυτά, όταν έχω SMS δεν μπορώ να βάλω δικό μου ήχο για ειδοποίηση. :mad: Πρέπει να διαλέξω έναν από αυτούς που έχει στη μνήμη του, και κανένας δεν μου αρέσει, χώρια που είναι πολύ σύντομοι και δεν τους παίρνω χαμπάρι συνήθως. Στο προηγούμενο είχα βάλει ορχηστρικό "Ο ταχυδρόμος πέθανε", αν και ακατάλληλο για μήνυμα. Ζωντανόν τον χρειάζεται κανείς!
 
Έχω βάλει διάφορα κατά καιρούς αλλά ποτέ ολόκληρο κομμάτι από την αρχή, όλα περνούν μια βόλτα πρώτα από το audition για να απομονωθούν τα σημεία που θα γίνουν ringtone και να υποστούν και καμιά επεξεργασία αν χρειαστεί.
Από αυτά που μπορώ να θυμηθώ είναι κανά δυο κλασικές tango milongas του '30, κανά δυό big band jazz κομμάτια του 40 και μετά ροκ κυρίως όπως Whitesnake -Still in the night, Uriah Heep - July Morning (που μου πήρε δυο μέρες να αποφασίσω ποιο απ' όλα τα σολαρίσματα να βάλω), Accept - Can't stand the night, Rainbow -Stargazer (που μου βγήκε η πίστη για να πετάξω τα φωνητικά και να μείνει η μουσική χωρίς απώλειες), επίσης σε κάποια τρελή κρίση νοσταλγίας το καραρετρό παιδικό του Σπανουδάκη ο Θησαυρός της Βαγίας και βέβαια το πιο αγαπημένο μου ever το Summertime της Janis Joplin από το 1.44 και μετά.
Είναι προφανές ότι είμαι τόσο βαρεμένη που το να βάλω ringtone στο κινητό είναι για μένα ένα ακόμη σοβαρό editing project που θέλει δουλειά και χρόνο! Ωστόσο τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει βαρεμάρα και βολεύομαι με τα έτοιμα του κινητού (με ένα δηλαδή που είναι μόνιμο εδώ και 15 μήνες).
Στα sms (γιατί ξυπνητήρι δε βάζω αφού το κινητό μένει εκτός κρεβατοκάμαρας και χρησιμοποιώ ραδιόφωνο να με ξυπνά) έχω βάλει κάτι πουλιά να τιτιβίζουν, το βρίσκω πολύ zen!
Το τελευταίο που έπαιξε από τα πειραγμένα ήταν ένα ελληνικό soundtrack για μια ταινία που έχει θέμα ρετρό (και που και η ίδια πλέον θεωρείται ρετρό).

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Η μουσική του τρένου (Peppermint OST -1999)

 
Ντριν ντριν κλασικό αναλογικού τηλεφώνου. Όσα χρόνια έχω τηλέφωνο τέτοιο ήχο έχει. :)
 
Eλα και τον παρακολουθω τον Lord X ,δεν το ηξερα οτι ειναι απο το astal.
Νice
 
Ως ήχο κλήσης έχω βάλει τα πρώτα 38 δευτερόλεπτα της μουσικής τίτλων της ταινίας "A shot in the dark" (1964)
η οποία απετέλεσε και μουσική τίτλων των κινουμένων σχεδίων :

The Inspector Main Theme - Henry Mancini

 
Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει διάφορα ρετρό κομμάτια. Το "moonlight shadow" με την Maggie Reilly, τη μουσική των τίτλων των Dukes αλλά το αγαπημένο μου ήταν όταν ηχογράφησα τον τετράχρονο τότε γιο μου να τραγουδάει το "φεγγαράκι μου λαμπρό". Τον τελευταίο χρόνο με την αγορά του τελευταίου κινητού, εγκατέλειψα το σπορ. Βολεύτηκα με ότι έχει το κινητό. Κακώς βέβαια γιατί δίνει ένα ιδιαίτερο στίγμα η επιλογή του ringtone.
Το πιο πολύ γέλιο το χω κάνει με την επιλογή ενός φίλου να βάλει πριν κάποια χρόνια το "τραβά μπρος και μη σε μέλει" της Βουγιουκλάκη σαν ringtone αποκλειστικά για την γιαγιά του η οποία είχε αρχή άνοιας και τον έπαιρνε δύο τρία τηλέφωνα την ημέρα.
 
Όταν είχα το Erickson T18 που είχε μονοφωνικούς ήχους, είχα φτιάξει ringtone με τις 5 νότες από τις Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου.

 
Πίσω
Μπλουζα