Ποιό ρετρό τραγούδι χέβι μέταλ...

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.400
Αντιδράσεις
5.946
Σας συγκλόνισε την πρώτη φορά που το ακούσατε;Εμένα το Hallowed be thy name των maiden (ελληνικά:Αγιασθήτω το όνομα Σου, προφανώς απευθύνεται στον Θεό , από τον μελλοθάνατο που πρόκειται να κρεμαστεί), το Heaven and Hell των Sabbath, με τον τεράστιο Dio και τους καταπληκτικούς του στίχους (the devil is never a maker, the less that you give, you're a taker). Και τελικά, το Sentinel των Priest, αν και περάσαν σχεδόν δυο δεκαετίες για να καταλάβω τους στίχους, μέχρι να αγοράσω το σιντι με το ένθετο, γιατί ποιός καταλαβαίνει την αγριοφωνάρα του Halford; (Αστειέυομαι).
 
..πριν απ αυτο ,ημουν ενας ροκας που λοξοκοιταγε στο μεταλ..μετα απ αυτο,εγινα χεβυμεταλεας..
 
Εμενα το princess of the down απο accept.Ειχα παθει πλακα με το τραγουδι και με το solo,Ειχα φαει ατελειωτες μερες και νυχτες μεχρι να το βγαλω στην κιθαρα.Aπο τοτε μεχρι τωρα αν δεν το ακουσω το λιγοτερο μια φορα την μερα δεν γεινεται.
 
Black Sabbath (από B.Sabbath)

Απλά κλείστε τα φώτα και ακούστε το τραγούδι... και μη μου πείτε μου οτι δεν νιώσατε λίγο "κάπως" !
 
Helloween, grim reaper, omen, warlord, metallica(πριν το master of puppets), mercyfull fate, crimson glory και αλλά πολλά... Πιστεύω οτι όλα αυτά τα σχήματα που εβγαλαν albums πριν το '90, τα τραγούδια τους είναι ρετρό πλεων. Αλλα και διαμάντια!!! \m/
 
Planet Caravan


Ταξίδι...
 
@metalcandyman:To princess of the dawn (Πριγκίπισσα της αυγής) είναι από τα πολύ αγαπημένα μου, μαζί με το Balls to the wall, και το πρώτο αποδεικνιει ότι ο Ούντο μπορεί να τραγουδήσει μπαλάντες (και έχει πάλι και πολύ ωραίους στίχους)και το δεύτερο για τους εντελώς αντίθετους λόγους Το δεύτερο με συγκλόνισε λόγω του "επαναστατικού" του μηνύματος, και πράγμα περίεργο, μπορούσα να καταλάβω τους στίχους.Πράγμα που δεν ισχύει για την πριγκίπισσα, η οποία μου αρέσε αφού διάβασα και κατάλαβα τουσ στίχους (με την γερμανική προφορά του Ούντο, που να καταλάβεις);. Καμπιά-δεν ήξερα ότι σου άρεσε το χέβι μέταλ, εμένα με συγκλόνισε το Paranoid απο εκείνη την σοδειά και από μέσα μου έλπιζα όσα έλεγε ο Όζυ σε αυτό το τραγούδι να μην ήταν η πραγματική άποψη του για τη ζωή

omenforever, thanos μου αρέσει πολύ ο Όζυ αλλά δεν με συγκλόνισε. Όσο για τα υπόλοιπα τραγούδια δεν τα έχω ακούσει αλλά θα κάνω μια περασά αύριο, σε μια πιο λογική ώρα.
 
Φιλε uskoke τα περισσοτερα τραγουδια των accept ειναι κοματαρες.καταρχην ηταν πρωτοποριακοι σε πολλα πραγματα.Το τραγουδι fast as a shark απο τον δεισκο restless and wild αποτελει για παρα πολυ κοσμο οπως και για μενα το πρωτο speed metal κομματι και φυσικα την επισης πρωτοποριακη για την εποχη τους ιδεα να ενσωματοσουν κλασικα θεματα μεσα στα κομματια τους.θρυλικο παραδειγμα το solo στο ομωνυμο τραγουδι απο το ''metal heart'' το οποιο περιλαμβανει μια διασκευη στο ''fur elise'' του μπετοβεν.Και φυσικα δεν μπορω να μην αναφερθω στοn tantalo και στους crimson glory που ειναι απο της αγαπημενες μου μπαντεσ.crimson glory και transcendence δυο δεισκαρες διαμαντια στον χωρο του power metal με την φωναρα του midnight και με καποια στοιχεια που θυμιζαν σε καποια κομματια τους queensryche τουσ ανεδηξαν σε μπαντα μεγαλου βεληνεκουσ.Η παρακμη τους αρχισε οταν υπεγραψαν με την πολυεθνικη atlantic και τουσ επεισαν να πεταξουν της μασκες και να το γυρισουν σε πιο maistream κομματια.Τρανο παραδειγμα οι δυο επομενοι δισκοι "strange and beautiful και astronomica'' που δεν μπορεις να τους πεις κακους απλα δεν ειχαν σχεση με τους δυο προηγουμενους και αυτο ξενισε τους οπαδους τους οπωσ και μενα.Ευτυχως προλαβα να μασ χαρισουν κομματαρες οπωσς τα dragon lady,azrael,angels of war,lady of winter,where dragons rule,red sharks,transcendence.
 
Και πάνω απ'όλα το "One" των Metallica με την εφιαλτική κεντρική του ιδέα και τις φοβερές κιθάρες, θυμάμαι το είχα σε κασσέτα και την γυρνούσα συνέχεια πίσω για να το ξανακούσω συνέχεια! Πράγματι, οι Accept είναι από τις κλασσικές μπάντες χέβι μέταλ.
 
Uskoke;305056To princess of the dawn (Πριγκίπισσα της αυγής) είναι από τα πολύ αγαπημένα μου είπε:
Οχι απλώς μπορεί, αλλά ισοπεδώνει το 90% των καλλίφωνων τραγουιδστών (βέβαια το Princess of the Dawn δεν είναι ακριβώς μπαλάντα). Αν δοκιμάσει κανάς Tate ή κανάς άλλος υψίηφωνος να τραγουδήσει "Amamos La Vida" ή "Can't Stand the Night" θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Στο θέμα μας τώρα, "Heart of Steel", από Manowar. Όσο γραφικό κι αν ακούγεται, οι στίχοι του με εκφράζουν απόλυτα και προσπαθώ να τους ακολουθώ πιστά σε ό,τι κάνω στη ζωή μου.
 
Matsablokos είπε:
Οχι απλώς μπορεί, αλλά ισοπεδώνει το 90% των καλλίφωνων τραγουιδστών (βέβαια το Princess of the Dawn δεν είναι ακριβώς μπαλάντα). Αν δοκιμάσει κανάς Tate ή κανάς άλλος υψίηφωνος να τραγουδήσει "Amamos La Vida" ή "Can't Stand the Night" θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Στο θέμα μας τώρα, "Heart of Steel", από Manowar. Όσο γραφικό κι αν ακούγεται, οι στίχοι του με εκφράζουν απόλυτα και προσπαθώ να τους ακολουθώ πιστά σε ό,τι κάνω στη ζωή μου.
Can't Stand the Night....ρε μαστορα..

τι μεταγγισεις ειχα κανει απο τις κομμενες φλεβες..

2w4gns6.jpg

Dragon_K. είπε:
Χωρίς δεύτερη σκέψη...Warlod - Deliver Us.
αυτο εννοεις??? :D ντελιβερας!οι εν ξιφος αδελφοι ας μου συγχωρησουν το χιουμορ..οι λοιποι τα συνεχομενα ποστς..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ε ,αυτο δεν ειπα κι εγω??αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού ντελιβερα,που μας ψυριζει στα ρεστα και τα φερνει και παγωμενα..μετα απο καμμια ωρα..039-pizza-delivery.jpg

λιγη πλακα ρεεεεεεεεε...στα νηπια πηγαινατε οταν βγηκαν ολα αυταααα!
 
Δεν ήξευρα καν ότι υπήρχε το βιντεάκι! Βασικά δεν πίστευα ότι θα υπήρχε καν πιο λάιβ βίντεό τους στο YT περαν από ήχο και ενα εξώφυλλο :D .
 
:) :) :)

Υπάρχει ήχος και εικόνα από το Live τους στο Wacken το 2002. Με μια απλή αναζήτηση βρίσκεται αν ενθυμούμαι καλώς
 
Πίσω
Μπλουζα