Ποιoς θα μου δανείσει 20 χιλιάδες;

Μας περνάς για κορόιδα; Σιγά μη σου δανείσω, θα το πάρω για τον εαυτό μου!
 
ΓΛΟΥΠ !!!
 
Και γω μαζί σας!(λιποθυμώωωωωω!) :D
 
Ρε παιδιά,θα ρωτήσω τώρα εγώ ο κονσολο-αδαής:Προφανώς ειρωνικά τα λέτε αυτά,έτσι;

Εννοώ 20 χιλιάρικα δε νομίζω να είναι κι ευκαιρία...!!

***edit***

Είδα καλύτερα τη δημοπρασία,ειδικά εκεί που λέει όλα "Factory sealed"...

Ρε λες να το λέτε σοβαρά...;
 
Μεταξύ σοβαρού και αστείου...
 
20.000 / 606 = 33,003 $/game
 
Ρε λες να το λέτε σοβαρά...;
Σοβάρά το λένε, σίγουρα :D

Πάντως, όντως αν τα βρείς ένα-ένα factory sealed στο ebay με μεταφορικά και κέρατα, θα σου έρθει ποοολύ παραπάνω ;)

Τρελή δημοπρασία πάντως ....
 
Εγώ λέω να κάνουμε έρανο! :D
 
Λοιπόν,20.000 ευρώ / 413 ενεργά μέλη που βλέπω αυτή τη στιγμή (και που υποχρεώνται να συνεισφέρουν εννοείται...:biglaugh: :biglaugh: ) =48,42 ευρώ έκαστος..!!!!

Πάμε,το πήραμε !!! :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Όσο για το ποιος θα οριστεί να είναι ο πρώτος host της συλλογής αυτής,τιμητικά προτείνω τον GRM-addicted,console-maniac,game-collector,dreamcast-doctor,sega mega......pookoγέωργα !! :D
 
Υπολογίζω ότι είναι περίπου 13.500 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Επίσης ο πωλητής από ότι είδα είναι διατεθειμένος να τα "κόψει" σε 4 πακέτα - παραδόσεις. Εάν βρεθούν φίλοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να έρθει στην Ελλάδα αυτός ο μοναδικός θησαυρός μπορώ να συμμετάσχω με ένα ποσό μηνιαίως από 50 ευρώ και άνω. Θα χρειαστεί να συμμετάσχουν αρκετά άτομα, αλλά νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι αυτή η παρέα είναι μεγάλη και σε αριθμό αλλά και σε ήθος.

Βασίλη εάν προχωρήσει η φάση, ξέρεις που θα με βρεις ;)
 
ambu_dare είπε:
Υπολογίζω ότι είναι περίπου 13.500 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Επίσης ο πωλητής από ότι είδα είναι διατεθειμένος να τα "κόψει" σε 4 πακέτα - παραδόσεις. Εάν βρεθούν φίλοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να έρθει στην Ελλάδα αυτός ο μοναδικός θησαυρός μπορώ να συμμετάσχω με ένα ποσό μηνιαίως από 50 ευρώ και άνω. Θα χρειαστεί να συμμετάσχουν αρκετά άτομα, αλλά νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι αυτή η παρέα είναι μεγάλη και σε αριθμό αλλά και σε ήθος. Βασίλη εάν προχωρήσει η φάση, ξέρεις που θα με βρεις ;)
Δεν διάβασα καν τι γράφεις… :D

Μόλις είδα τον avatar σου να ξαναχτυπά ένα ρίγος με διαπέρασε!… :nervous:

He is back! :cool:
 
Ambu καλώς ήλθες πίσω!

Στά'χω μαζεμένα εσένα, θα τα πούμε από κοντά......

/on topic

Τα games πρέπει να τα φιλοξενήσει ο Maddog, όσο για hardware θα σας ξαλαφρώσω μην νοιάζεστε ρε.... Καλή διάθεση να υπάρχει!!!!!!!!
 
manos426f είπε:
Λοιπόν,20.000 ευρώ / 413 ενεργά μέλη που βλέπω αυτή τη στιγμή (και που υποχρεώνται να συνεισφέρουν εννοείται...:biglaugh: :biglaugh: ) =48,42 ευρώ έκαστος..!!!!
Πάμε,το πήραμε !!! :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Όσο για το ποιος θα οριστεί να είναι ο πρώτος host της συλλογής αυτής,τιμητικά προτείνω τον GRM-addicted,console-maniac,game-collector,dreamcast-doctor,sega mega......pookoγέωργα !! :D
παιδιά ειναι 20000 δολλάρια άρα περίπου 14.300 ευρώ. Για ξανασκεφτείτε το τσαμπα ερχεται

ambu_dare είπε:
Υπολογίζω ότι είναι περίπου 13.500 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Επίσης ο πωλητής από ότι είδα είναι διατεθειμένος να τα "κόψει" σε 4 πακέτα - παραδόσεις. Εάν βρεθούν φίλοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να έρθει στην Ελλάδα αυτός ο μοναδικός θησαυρός μπορώ να συμμετάσχω με ένα ποσό μηνιαίως από 50 ευρώ και άνω. Θα χρειαστεί να συμμετάσχουν αρκετά άτομα, αλλά νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι αυτή η παρέα είναι μεγάλη και σε αριθμό αλλά και σε ήθος. Βασίλη εάν προχωρήσει η φάση, ξέρεις που θα με βρεις ;)
λοιπον ειναι περίπου 14000 ευρώ +

τραπεζικα και διακανονισμος 70 ευρώ

μεταφορικά 370 ευρώ

τελωνίο, δασμοί, αποθήκευτρα 700 ευρώ

εκτελωνισμός κανα 200 ευρώ

συνολο 15.000 και κατι ψιλά και είστε κύριοι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάλιστα... πέταξε ο MD μία βλακεία για αστείο, την έπιασα εγώ, ένιωσα ένα παιδικό σκίρτημα μέσα μου και πάνω στον ενθουσιασμό μου έκανα κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς και πέταξα μία ακόμη μεγαλύτερη βλακεία, καθώς από ότι φαίνεται έκανα λάθος σε κάποιους από αυτούς. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται πρακτικά και σε κατεβάζουν ξανά στην Γη.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης. Δεν κάνω καμιά δυναμική ή εντυπωσιακή επιστροφή ή αποφάσισα ξαφνικά να το παίξω σωτήρας κάποιου. Ήδη μετάνιωσα που προχώρησα στο πρωινό μου αυθόρμητο μήνυμα. Επίσης, δεν ξεχειλίζουν από τα μπατζάκια μου χρήματα που ξέρω που να τα ξοδέψω. Προσοχή, δεν είπα ποτέ ότι θα τα χαρίσουμε σε κάποιον ή ότι θα χρίσουμε κάποιον θεματοφύλακα τους, απλά ανάλογα με το ποσό που θα έδινε ο καθένας θα είχε να λαμβάνει και τους ανάλογους τίτλους για την πάρτη του.

Πάραυτα θεώρησα ότι ίσως είναι εφικτό εάν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις, που τελικά οι ίδιες είναι και τα αδύναμα σημεία της όλης σκέψης μου, χώρια που κάπου έκανα και ένα μικρό σφάλμα (τόσο-δα) στους υπολογισμούς μου.

α) Ο τυπάς θέλει να τα δώσει και σε δύο περιπτώσεις δείχνει διατεθειμένος να κάνει κάποιες παραχωρήσεις - διακανονισμό. Εκτός τον χρονικό που από 4 δέματα (τα μετέτρεψα σε μήνες) ίσως είναι διαθέσιμος να κάνει περισσότερες αποστολές και κόψει και από την τιμή, προκειμένου τελικώς να τα δώσει. Αυτό απλά μένει να διαπιστωθεί.

β) Θεώρησα ότι κάποιος/κάποιοι ίσως λόγω του πάθους τους θα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν κάτι παραπάνω στην μοναδική ίσως αυτή ευκαιρία ώστε να μην χαθεί, αφού ούτως ή άλλως σκοπός τους είναι η συγκέντρωση αυτού του υλικού. Κακώς σκέφτομαι για άλλους, κακώς βάζω τα χέρια μου σε ξένες τσέπες.

γ) Πολλοί έχουν δηλώσει φανατικοί οπαδοί της Sega και πολύ περισσότερο του Dreamcast, ανάμεσα τους και εγώ. Αρκετοί είναι και retroσυλλέκτες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το dumping project για τα άπαντα του dreamcast. Αυτά σκέφτηκα ότι θα συγκέντρωναν από μόνα τους αρκετά ίσως άτομα για να προχωρήσει η όλη υπόθεση. Δεν είναι ανάγκη όλοι να είναι από εδώ μέσα, ο MD έχει διασυνδέσεις πολλές και στο εξωτερικό και ίσως εκεί να βρίσκονταν κάποια επιπλέον άτομα.

Πάντως καμιά φορά από τυχαίες σκέψεις ή πράξεις γίνονται και ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις ή μικρά θαύματα. Μία απόφαση χρειάζεται μόνο... Ελπίζω οι προθέσεις μου να μην παρεξηγήθηκαν ή να προκάλεσα αναστάτωση. Φυσικά μην ξεχάσω μέρα που είναι: Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και προσοχή έρχεται το Galactica στην Γη (28 Μαρτίου 2008 το Revisited & στις 4 Απριλίου το νέο επεισόδιο). Τα λέμε.
 
θα υοθετισουμε ενα παιχνιδι του dreamcast δηλαδη?
 
Γενικα καλο ειναι να υπαρχει μια επιφυλαξη ως προς τα περασμενης γενιας factory sealed games/consoles. Τον περασμενο χρονο υπηρχαν κατι μαστορες εδω που εφτιαχναν sealed παιχνιδια για το 2600. Και εφτιαχναν κανονικοτατες αντιγραφες απο τις χαρτινες συσκευασιες των παιχνιδιων, καινουρια labels στα cartridge, και στο τελος τα περνουσαν και με πρεσσαριστο ναϋλον και αντε βρες την διαφορα απο τα γνησια..

Επισης την ιδια δουλεια εκαναν για τα heavy sixer που τα πουλουσαν κοντα στα 350$ λογω του factory sealed. Μεχρι να διαπιστωθει η απατεωνια (η αρχη εγινε απο μερικα cartridge cases που ειχαν αφυσικα μικρο γδαρσιματα και fading που δεν παρεπεμπαν σε ολοκαινουρια παιχνιδια - επισης και απο μαζικη διαθεση σπανιων τιτλων οπως το Chase the Chuck Wagon), ειχαν πουλησει συνολικα γυρω στα 900 games και 80 συστηματα 2600.

Το να υπαρχει μια τετοια συλλογη δεν το θεωρω απιθανο (ολο και καποιος θα εχει προσβαση σε αποθηκες απο japan) αλλα απο την αλλη, αν ηταν opened τα παντα, θα ειχα λιγοτερες επιφυλαξεις ως προς την αξια τους.
 
Ο Adol πουλαει την dreamcast συλογη του!?!?!?!!?!?!?

Το παληκαρι, για οσους δεν γνωριζουν, ειναι απο τους πραγματικα μεγαλυτερους software συλλεκτες στο κοσμο.

Και οταν μιλαμε για συλογη, πλυν του οτι τις κλεινει 100%, τις μαζευει και factory sealed...Χωρις καμια εξερεση.

Για να πουλαει την dreamcast συλογη του (ειναι αρρωστος segamaniac btw), πρεπει να εγινε κατι πολυ ασχημο. Κριμα.
 
Οφείλω να είμαι ρεαλιστής κι ας μας προσγειώσω κάπως άτσαλα στη σκληρή πραγματικότητα....

Δε διαφωνώ ότι 50 ευρώ το μήνα δεν είναι κάποιο σπουδαίο ποσό.Βέβαια,ασφαλώς και δε μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη του καθενός,συνεπώς πιο σωστό είναι να λέμε ότι 50 ευρώ το μήνα δεν είναι σπουδαίο ποσό για κάποιους από εμάς.

Ασφαλώς όμως,δεν είναι εκεί το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ότι,από 'δω μέσα,από το GRM,δε ξέρω πόσοι είναι πραγματικά Dreamcast lovers,πόσο μάλλον τόσο,ώστε να μετάσχουν στην -εντελώς ενδεχόμενη- κίνηση απόκτησης της συλλογής αυτής...

Δε κρύβομαι πίσω από το δακτυλό μου,ούτε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω,όλοι όσοι με ξέρουν,κατανοούν ότι εκτιμώ την ιδέα αυτή,αλλά δε θα συμμετείχα σε μια ενδεχόμενη κίνηση υλοποίησης της,ακριβώς διότι οι κονσόλες δεν είναι η retro-αγάπη μου...

Άλλωστε,σκεφτείτε και το άλλο.Αυτή η κίνηση τι σκοπό θα είχε;Τη διαφύλαξη μιας πλήρους συλλογής -σφραγισμένης μάλιστα- ενός ιστορικού κονσολομηχανήματος,ή την πλήρωση της επιθυμίας απόκτηση κάποιων -πολλών- τίτλων από μερικά παιδιά εδώ μέσα..;

Με άλλα λόγια,η ουσία θα ήταν να έρθει η συλλογή αυτή εδώ,ώστε να διατηρηθεί ανέπαφη,ή να σκορπίσει στους πέντε ανέμους λίγο μετά την άφιξή της..;

Kαι αν ισχύει το πρώτο εν τελει,εκεί πόσοι θα ήταν διατεθειμένοι να συνεισφέρουν και ποιος θα την κρατούσε;Και ποιο το κίνητρο για να γίνει η κίνηση αυτή;Η απόκτηση ακόμη μεγαλύτερης χρηματικής αξίας της συλλογής αυτής και η μελλοντική μεταπώληση της,ή η ισόβια διατήρηση της σε ελληνικό έδαφος;

Προσπαθώ με όλα αυτά να εξηγήσω ότι,λόγω διαφορετικών κινήτρων,είναι ουσιαστικά αδύνατο να γίνει ένας σωστός συνασπισμός πολλών ατόμων για την κίνηση αυτή.Μάλλον αν γίνει,θα γίνει από 5-6 άτομα που θα έχουν το ίδιο ακριβώς κίνητρο να προβούν σε κάτι τέτοιο και θα έχουν πρότερα συνεννοηθεί για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους....

Είναι πολύ όμορφη σκέψη από πλευράς κάποιων παιδιών,αλλά πολύ,μα πολύ δύσκολη στην -μαζικής συμμετοχής- υλοποίηση.Εύχομαι όμως,αν κάποιοι το βλέπουν πραγματικά σοβαρά τελικά,να το καταφέρουν,θα είναι σίγουρα μια μεγάλη ικανοποίηση γι' αυτούς...
 
Πίσω
Μπλουζα