Πολλαπλό Component στην ίδια TV.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
209
Οι κονσόλες έχουν αρχίσει και πληθαίνουν επικίνδυνα. Αν και το HDMI μου έχει λύσει πραγματικά τα χέρια, (ακόμα και HDMI 2 DVI έχω συνδέσει με εκπληκτικά αποτελέσματα γιατί τον ήχο τον βγάζω αλλού) είναι πολλά κονσόλια που συνδέονται με component.

Αυτή τη στιγμή ένα Wii, ένα PS2 και ένα X-box original περιμένουν να συνδεθούν με component σε μια τηλεόραση. Υπάρχει λύση; Υπάρχει κάποια συσκευή - μείκτης που να κάνει αυτή τη δουλειά;




Δεν είναι εφικτό να αποσυνδέω και να αλλάζω κάθε φορά που θέλω να παίξω με διαφορετικό μηχάνημα, ενώ η λύση SCART δεν παίζει μια και η ποιότητα εικόνας αφενός είναι συγκριτικά σκάλες ανώτερη, αφετέρου τα SCART είναι ήδη πιασμένα από το Dreamcast και το PSone.
 
Γιατί δεν παίρνεις Scart multiplier να σου λυθούν τα χέρια;
 
ναι υπάρχει φίλε , αυτόματο, με πολύ μικρές απώλειες και δοκιμασμένο από εμένα (στα ίδια - wii/xbox1/ps2 LOL): http://cgi.ebay.com/4-CHANNEL-VIDEO-INPUT-SELECTOR-SWITCH-COMPONENT-VIDEO-/370237083061?cmd=ViewItem&pt=UK_ConsumerElectronics_VideoSwitches_SM&hash=item5633d98db5

!B(Y+jnw!mk~%24(KGrHgoH-DUEjlLlw8DFBKcDKqTZ1!~~_12.JPG


f2bnp είπε:
Γιατί δεν παίρνεις Scart multiplier να σου λυθούν τα χέρια;
εκτός από το γεγονός ότι το scart δεν είναι HD (δυστυχώς) και τα wii/xbox/ps2 δείχνουν πολύ καλύτερα μέσω component, οι συσκευές scart-RGB-switches ή θα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ μάπα ή θα είναι πανάκριβες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι να σου πω, εγώ αυτό κάνω και όλα μου δουλεύουν ρολόι προς στιγμήν ;)

Αλλά οκ αφού υπάρχει για component καλύτερα να πάει σε αυτό.
 
Αν είχα CRT τηλεόραση θα είχα πάει σε λύση SCART αν και πάλι η component λύση θα ήταν φυσικά προτιμότερη.

Το Wii το είχα σε SCART κάποιο καιρό σε 37άρα Full HD και τα αποτελέσματα ήταν απλά, αποδεκτά. Όταν άλλαξα και έβαλα component καλώδιο, δεν πίστευα τη διαφορά. Το ίδιο συνέβη και με το PS2, η διαφορά εδώ ήταν νύχτα με τη μέρα ακόμα και σε 19άρα TFT!

Keropi thanks θα το κοιτάξω φίλε. Αφού υπάρχει σαν υλοποίηση θα κοιτάξω και τα ειδικά καταστήματα εικόνας και ήχου εδώ και θα ποστάρω αποτελέσματα !
 
pooky(1) αν πάρεις κάποιο από μαγαζί να προσέξεις να έχει απαραίτητα και τροφοδοσία. Αν σου δώσουν κάποιο που δεν θέλει ρεύμα θα είναι μάπα η ποιότητά του, το έχω διαπιστώσει ο ίδιος και σε scart και σε component switches... Μπορεί το ίδιο που έχω να το βρεις κιόλας, έχει μπλε κουτί και είναι μάρκας.... ΗQ με ένα αστέρι από πίσω... κινεζιά αλλά ποιοτικότατο στα λευτά του!
 
pooky(1) είπε:
Υπάρχει λύση; Υπάρχει κάποια συσκευή - μείκτης που να κάνει αυτή τη δουλειά;
Μήπως έχεις AV receiver (π.χ. Denon, Pioneer, Onkyo, κλπ.)??? Αυτοί συνήθως περιλαμβάνουν και εισόδους video (π.χ. RGB ή component ή scart ή HDMI, ανάλογα τι έχεις) ενώ διαθέτουν αντίστοιχες εξόδους για όλα. Η ποιότητα είναι πολύ καλή και φυσικά δε χρειάζεται να προσθέσεις άλλη συσκευή στο rack σου ή να πληρώσεις κάτι καινούργιο.

Διαφορετικά πηγαίνεις στη λύση που σου προτείνουν οι υπόλοιποι της παρέας.

Υ.Γ. Εγώ που χρειάστηκα κάτι αντίστοιχο σε HDMI, πήρα ένα της Octava από την Ολλανδία. Καταπληκτικό, αλλά πανάκριβο.
 
Thanks guys.

Keropi είπα σε κοινό μας γνωστό αν μπορεί να μου το παραγγείλει (δεν μου αρέσει με τίποτε να γίνομαι βάρος αλλά δεν μπλέκω με πιστωτικές και προπληρωμένη δεν έχω βγάλει ακόμα) οπότε αν μπορέσει όλα καλά.

Αν δεν μπορεί θα κοιτάξω στα μαγαζιά εδώ!
 
Είναι παλιό το topic αυτό αλλά θα πω ότι με ένα multi-rca αντάπτορα κάνεις την ίδια δουλειά και πολύ πολύ φτηνότερα,το έχω δουλέψει κανονικά ως multicomponet

αρκεί να τα συνδέσεις σωστά.

τα rca κίτρινα-κόκκινα-άσπρα δουλεύουν κανονικά ως RGB αν τα βάλεις ομοιόμοφα
 
Πίσω
Μπλουζα