Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

Η Νύφη Το 'Σκασε (1962)

Από πληροφορίες νέου φίλου ενημερώθηκα ότι η ταινία έχει πολλά γυρίσματα στο Μαρκόπουλο Αττικής μεσόγεια.

το κοιτώ και αναρτώ Φώτο.

Αγιος Ιωάννης στην πλατεία

1.2.jpg

ο φούρνος είναι ακόμα εκεί απέναντι από την εκκλησία

2,1.jpg

και πίσω από τον Γκιωνάκη είναι η πλατεία.

3.2.jpg

Έμαθα επίσης ότι και ο ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ γυρίστηκε στην ίδια εκκλησία αλλα δεν είμαι σίγουρος.

Screenshot 2015-09-14 18.34.43.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

3,1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το " Απο πού πάνε για την χαβούζα" παραμένει μία επίκαιρη ταινία παρα το γεγονός οτι γυρίσθηκε πριν 37 χρόνια

Ο Θ.Μαραγκός με πρωταγωνιστή τον Θ.Βέγγο σχολιάζει με αριστοφανικό τρόπο καταστάσεις και παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης που δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται ακόμα και σήμερα.Η ταινία μας μεταφέρει στο Κερατσίνι και το Πέραμα του 1978 και πάμε να δούμε καποια σημεία απο εκεί.

Τα σπίτια των Βεγγου και Ματζουράνη που είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ταινίας βρίσκονται στο Κερατσίνι σε μία γραφική γειτονιά πάνω απο το λιμανάκι του Αγ.Γεωργίου και κάτω απο το επιβλητικό φουγάρο του ΑΗΣ της ΔΕΗ εκεί. Πιο συγκεκριμένα είναι σχεδόν στο τερμα της οδού Επιδάυρου στο37°57'06.67" B 23°36'44.34" E και οπως και στην ταινία ετσι και στην πραγματικότητα είναι το ενα απέναντι απο το αλλο.keratsini matzour teliko1.jpg

Σήμερα παρα τις πολυκατοικίες που εχουν χτισθεί τόσο πάνω απο τα ιδια σπίτια οσο και μπροστά τους τα ισόγεια που βλεπουμε στην ταινία παραμενουν με ελαχιστες αλλαγες ίδια.

Στην ταινία απο την ταράτσα που κάνει την πρωινή γυμναστική του ο Θ.Β απεικονίζεται το γραφικό λιμανάκι του Αγ.Γεωργίου σήμερα για να τo δούμε με το Google earth πρεπει να πάμε μπροστά απο την πολυκατοικία που χτίσθηκε στο τότε αδειο οικόπεδο μπροστά απο το σπίτι του Βέγγου.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2.jpg

Φευγουμε απο το Κερατσίνι και πάμε στο Πέραμα στην γειτονιά με τα αυθαίρετα οπου πέρα απο τα τεκταινόμενα της ταινίας εχουμε μία εικόνα απο τον σκληρό αγώνα που εκαναν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποκτήσουν μία στέγη.

Σε ένα σημείο λοιπόν της ταινίας βλέπουμε την Α.Βαγενα με τον Γ.Κοτανίδη και τον αείμνηστο πλεον Ν.Τσαχιρίδη να συζητάνε σε ενα αυθαίρετο.

PERAMA1.jpg

Αυτό το αυθαίρετο βρίσκεται στο 37°57'49.50" B 23°35'07.00" E κοντα σε μία οδό Αρτης πίσω απο κατι δεξαμενες καυσίμων Δυστυχώς για την ανευρεση μας και ευτυχώς για τους ανθρώπους τα περισσότερα απο τα τότε πλινθοχτιστα σπίτι εχουν γίνει σήμερα κανονικά σπίτια οποτε βρισκουμε το σπιτι με καποια σημάδια απο ενα γενικό πλανο της ταινίας περαμα σπιτι τσαχ.jpg

Και πάμε πρός το τέλος της ταινίας οπου βρισκόμαστε στην γειτονια οπου οι κατοικοι μαζί με τους πρωταγωνιστές της ταινίας χτιζουν εθελοντικά ενα ιατρείο . Βρισκόμαστε κα πάλι στο Περαμα και πολύ κοντά στο σπιτι που αναφέραμε παραπάνω

Η γειτονιά και το υποτιθέμενο βρισκεται στο 37°57'53.50" B 23°35'12.32" E στην γωνία Πάτμου και Καραμανλη .Τα πραγματα εχουν αλλαξει αρκετα αλλα ευτυχώς ενα περιεργο κτίσμα και μια ξυλινη κολώνα της Δεη μας βοηθανε στην ταυτοποίηση.περαμα σπιτι 51.jpg

Τέλος στην παρακάτω φωτογραφία φαινεται ενα περιεργο κτίσμα που φαινεται απο την ταράτσα του σπιτιου του Βεγγου στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.Κρατήστε το γιατι το ιδιο κτισμα καθως και η γειτονιά υπαρχει σε μία αλλη ταινια του 64 που θα δούμε σε αλλο post.

περαμα σπιτι 651.jpg

Υ.Γ Τώρα μόλις είδα οτι για την γειτονιά στο Κερατσίνι εχει αναφερθεί και στο ποστ 1273.Βέβαια την περιοχή ο αγαπητός συνφορουμίστας την προσδιορίζει ως Δραπετσώνα που νομίζω οτι δεν είναι.

keratsini matzour1.jpg

New Movie (42).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (43).Movie_Snapshot.jpg

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 1.jpg

New Movie (66).Movie_Snapshot.jpg

περαμα σπιτι 11.jpg

ΠΕΡΑΜΑ 2Α.jpg

ΠΕΡΑΜΑ 4.jpg

περαμα σπιτι 41.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα,

Μήπως έχει βρει κανείς ποιό ειναι το σπίτι του Κασανδρή (Κωσταντάρα) στις Σπέτσες από την ταινία Τζένη Τζένη?

Έχω βρει του Σκούταρη, αλλά του Κασανδρή δεν έχω μπορέσει να το εντοπίσω.

Ευχαριστώ
 
metropodikas είπε:
Καλησπέρα,
Μήπως έχει βρει κανείς ποιό ειναι το σπίτι του Κασανδρή (Κωσταντάρα) στις Σπέτσες από την ταινία Τζένη Τζένη?

Έχω βρει του Σκούταρη, αλλά του Κασανδρή δεν έχω μπορέσει να το εντοπίσω.

Ευχαριστώ
Το εχουμε ήδη βρει...ειναι στο post 1618 στο Νο 1
 
Ποστάρω για την ταινία "Ροζ Γάτος". Μπροστά στις ανακαλύψεις των υπολοίπων δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά αναφέρω μία τοποθεσία που κατάλαβα.

Η εκκλησία στην οποία ψέλνει ο Μουστάκας, όπου ο πάτερ βαφτίζει τα κεφτεδάκια σε φασόλια είναι η Αγ. Αικατερίνη στην Πλάκα

παπασούζας_1983.jpg.

Ακριβώς πίσω από την εκκλησία, στην οδό Γκούρα μένει ο Μουστάκας με τον Μιχαλόπουλο

σπίτι μουστάκα_μιχαλόπουλου.jpg

καθώς επίσης και οι κακοί της υπόθεσης

σπίτι κακών1.jpg .

Παραθέτω και μερικές σκηνές από την περιοχή

γαλανού πλάκα3.jpg .

Μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στη ντίσκο Dorian Gray αλλά δε ξέρω τι υπάρχει τώρα εκεί

dorian gray.jpg.

Επίσης δεν αναγνωρίζω το σχολείο όπου είναι καθηγητής ο Μουστάκας

σχολείο3.jpg . Αν το γνωρίζει κάποιος θα μου άρεσε πολύ να μάθω :)

αγ. αικατερίνη πλάκα1.jpg

αγ. αικατερίνη πλάκα.jpg

σπίτι μουστάκα_μιχαλόπουλου1.jpg

σπίτι μουστάκα_μιχαλόπουλου2.jpg

σπίτι κακών.jpg

ατύχημα μουστάκα.jpg

ατύχημα μουστάκα1.jpg

γαλανού πλάκα.jpg

γαλανού πλάκα1.jpg

γαλανού πλάκα2.jpg

σχολείο.jpg

σχολείο1.jpg

σχολείο2.jpg
 
Gligorios καλώς ήρθες στην παρέα.

 


το λύκειο μάλλον είναι πίσω από την dorian gray το 2o Λύκειο Αλίμου - Γεώργιος Καραϊσκάκης.



Screenshot 2015-09-26 11.40.17.jpg

 


Και σήμερα η dorian gray έχει γίνει κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και δίπλα ήταν το cafe bar KASTRO που το δείχνει σε κάποια ταινία αλλά δεν θυμάμαι σε ποια.


 


Screenshot 2015-09-26 11.12.32.jpg

Gligorios είπε:
Ποστάρω για την ταινία "Ροζ Γάτος". Μπροστά στις ανακαλύψεις των υπολοίπων δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά αναφέρω μία τοποθεσία που κατάλαβα.
Η εκκλησία στην οποία ψέλνει ο Μουστάκας, όπου ο πάτερ βαφτίζει τα κεφτεδάκια σε φασόλια είναι η Αγ. Αικατερίνη στην Πλάκα

Επίσης δεν αναγνωρίζω το σχολείο όπου είναι καθηγητής ο Μουστάκας

Προβολή συνημμένου 138841 Προβολή συνημμένου 138842 Προβολή συνημμένου 138843 Προβολή συνημμένου 138844 . Αν το γνωρίζει κάποιος θα μου άρεσε πολύ να μάθω :)
 
Ευχαριστώ πολύ makism και για το καλωσόρισμα και για τις απαντήσεις στις απορίες μου :) Σας παραδέχομαι όλους σε αυτό το thread :)
 
Το Δόλωμα...συνεχεια του 1028 του makism

Ρόδος

Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας

εισοδος Καλλιθέας 3.jpg

συντριβανι 3.jpg

Κοιλάδα των Πεταλούδων

κοιλαδα πεταλουδων 2.jpg

Μύλοι Μανδράκι

μύλοι 2.jpg

Υ.Γ.

Βλέποντας "την Αρχόντισσα και τον Αλήτη" το μεσημερι στην tv, και κανοντας ενα flash back στα σημεια της ταινιας που εχουμε εντοπίσει, ειδα οτι δεν εχουμε βρει ακομα που βρισκόταν η καλύβα του Λαυρέντη Διανέλλου και το ποταμι που εκαναν μπανιο ο Πίπης και ο Λευτέρης ώστε να ολοκληρώσουμε και αυτην την ταινία....(αν και για το ποτάμι, εχω την αίσθηση οτι ειναι το ίδιο ποταμι που βλεπουμε και στην ταινία "Μια γυναίκα στην Αντίσταση", και οχι καπου στην Ηπειρο)

εισοδος Καλλιθεας.JPG

εισοδος Καλλιθεας 2.jpg

συντριβάνι.JPG

συντριβάνι 2.jpg

μύλοι.JPG

κοιλάδα πεταλουδων.JPG
 
H πανταχού παρούσα μεταφερόμενη εξέδρα της Φ.Φιλμ

Για τους τακτικούς και παρατηρητικους αυτού του thread η υπερυψωμένη εξέδρα στα studio της finos στους Αγίους Αναργύρους δεν είναι τίποτε το αξιοσημείωτο πλεον αφού την έχουμε δεί να φαίνεται έμμεσα η αμεσα σε αρκετές ταινίες.

Την εχουμε δεί στα 5000 ψέματα,New Movie (41).Movie_Snapshot.jpgστον ξενοιαστο παλαβιάρη

Προβολή συνημμένου 138899,στο διακοπες στο βιετναμ Προβολή συνημμένου 138900 και παει λεγοντας. oπου η εξεδρα βρισκόταν στο πίσω μερος των studio..

Στις παραπάνω ταινίες είτε την βλεpουμε "φατσα καρτα" γιατι χρησιμεύει για καποιο λόγο στο σενάριο, είτε στο background του χώρου.

Υπάρχουν όμως και δύο ταινίες που στην μεν μία η εξέδρα εμφανίζεται εκεί που πραγματικα δεν περιμένεις με τιποτε οτι θα ειχε σχεση με Αγ.Αναργύρους, στην δε άλλη η εξέδρα σου φανερώνει το μέρος γυρισματος που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που πίστευες.

Στην ταινία «το ταξίδι» προσπαθώντας να εντοπίσω σε ποιο ακριβώς σημείο στο Κερατσίνι(θα αναφερθω εκτενως σε μελλοντικό post) γυρίσθηκαν αυτές οι όμορφες σκηνές οπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήγαινε και συναντουσε τον Ν.Διαμαντοπουλο σε μία προσεκτικοτερη παρατήρηση της σκηνής ανακάλυψα το εξής.

Σε ένα πλάνο τρεχει η Αλικη συνανταει τον Διαμαντόπουλο και εμείς ακουμε τον διαλογό τους βλεποντας τις πλατες τουςff 21.jpg

Αφήνουμε το ταξίδι και παμε σε μια άλλη ταινία " Η Αρχοντισα και ο Αλητης".

Την είχε πριν κάτι μέρες στον Αlpha και μαλιστα το Σαββατο την είχε σε επαναληψη οποτε ηταν μια καλη ευκαιρία για γράψιμο στον δισκο και προσεκτικότερη παρατηρηση.Πάμε λοιπον στην σκηνή του λουνα παρκ με τον ριζο.

Η αγαπητη hannele στο ποστ 601, αναφερει ότι το λουνα πάρκ ηταν το παλιο rodeo στο τερμα της Συγγρού ,το ιδιο που ειχε γυρισθεί το κορίτσι του luna park.

Και εγώ με αυτή την εντυπωση ημουν μεχρι που προχθες παρατηρωντας την ταινία στην καλης ποιότητας εικόνα από τον ALPHA εμφανίζεται η μαρτυριάρα εξέδρα και με λιγη προσεκτικότερη παρατήρηση καταλαβαίνουμε ότι τα «κοντινά» του Λουνα παρκ στην ταινία εχουν γυρισθεί στους Αγιους Αναργύρους.

Στην αρχή της σκηνης υπαρχει ενα πλάνο με το land rover του Ρίζου να μπαινει σε ενα συνοικιακό luna park που σιγουρα δεν είναι το rodeo στην Συγγρού.

Στο επομενο ομως πλανο αφου κανει κοντινό σε ενα αρκουδάκι....συνεχιζει με ενα αλλο πλανο με το οποιο εχουμε βρεθεί πίσω απο τα πλατώ των Αγ.Αναργύρων. ροντέο λουνα παρκ.jpg

Συνεχεια στην αρχόντισσα και τον Αλήτη και παμε σε ενα αλλο μέρος που με απασχολουσε χρόνια που μπορεί να ειναι και τελικά και αυτό είναι κατα Αγ.Αναργύρους μεριά εκει στα γνωριμα λημερια στο περιβόητο παλιό τυράδικο.

Είναι η σκηνή που ο ΠΙΠΗΣ με τον Λευτέρη βγαίνουν από το μπουζουξίδικο και πέφτουν πάνω στον μέλλοντα γαμπρό του Παπαμιχαήλ και επιδοξο ντετεκτιβ Π.Λοχαιτη...με το σαραβαλακι.Στιγμιότυπο 7 (28-9-2015 11-05 πμ).jpg

στο βαθος ο δρομος εκει που ειναι ο τοιχος με το μπλε φως είναι η Νικ.Πλαστηρα (εκει που τρεκλιζε ο αγαπημένος μας μπεκρής στον ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ) και αν σε μερικους το καφασωτό στο βαθος με τα τετραγωνακιαΣτιγμιότυπο 1 (28-9-2015 11-15 πμ).jpg.

Αυτα με την εξέδρα :D

Στιγμιότυπο 1 (28-9-2015 11-19 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 1a (28-9-2015 11-19 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 1 (28-9-2015 11-09 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 3 (28-9-2015 11-27 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 1 (28-9-2015 11-17 πμ).jpg

ff 11.jpg

Στιγμιότυπο 5 (28-9-2015 11-04 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 6 (28-9-2015 11-04 πμ).jpg

arxontisa tyr.jpg

Στιγμιότυπο 8 (28-9-2015 11-06 πμ).jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα στην παρέα!! Θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω για την ταινία Πράκτορ Θου-βου επιχείρηση γης μαδιάμ. Μήπως γνωρίζετε την τελευταία σκηνή σε ποιό σημείο βρίσκεται; Δηλαδή απο εκεί που ακούει συναγερμό κ βγαίνει σε μια λεωφόρο μέχρι εκεί που παραδίδει τον κλέφτη στην αστυνομία και ο κλέφτης φεύγει.. Σας ευχαριστω :)
 
antonovar είπε:
H πανταχού παρούσα μεταφερόμενη εξέδρα της Φ.Φιλμ
Για τους τακτικούς και παρατηρητικους αυτού του thread η υπερυψωμένη εξέδρα στα studio της finos στους Αγίους Αναργύρους δεν είναι τίποτε το αξιοσημείωτο πλεον αφού την έχουμε δεί να φαίνεται έμμεσα η αμεσα σε αρκετές ταινίες.

Την εχουμε δεί στα 5000 ψέματα,Προβολή συνημμένου 138896 στο ορατότης μηδέν από την μερια του παλιου τυράδικουΠροβολή συνημμένου 138897 και σχεδόν σε ολες τις ταινίες που γυρισε ο Βέγγος στο φινέικο ενδεικτικά στο επιχειρηση γης μαδιάμ,Προβολή συνημμένου 138898στον ξενοιαστο παλαβιάρη

Προβολή συνημμένου 138899,στο διακοπες στο βιετναμ Προβολή συνημμένου 138900 και παει λεγοντας. oπου η εξεδρα βρισκόταν στο πίσω μερος των studio..

Στις παραπάνω ταινίες είτε την βλεpουμε "φατσα καρτα" γιατι χρησιμεύει για καποιο λόγο στο σενάριο, είτε στο background του χώρου.

Υπάρχουν όμως και δύο ταινίες που στην μεν μία η εξέδρα εμφανίζεται εκεί που πραγματικα δεν περιμένεις με τιποτε οτι θα ειχε σχεση με Αγ.Αναργύρους, στην δε άλλη η εξέδρα σου φανερώνει το μέρος γυρισματος που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που πίστευες.

Στην ταινία «το ταξίδι» προσπαθώντας να εντοπίσω σε ποιο ακριβώς σημείο στο Κερατσίνι(θα αναφερθω εκτενως σε μελλοντικό post) γυρίσθηκαν αυτές οι όμορφες σκηνές οπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήγαινε και συναντουσε τον Ν.Διαμαντοπουλο σε μία προσεκτικοτερη παρατήρηση της σκηνής ανακάλυψα το εξής.

Σε ένα πλάνο τρεχει η Αλικη συνανταει τον Διαμαντόπουλο και εμείς ακουμε τον διαλογό τους βλεποντας τις πλατες τουςΠροβολή συνημμένου 138901.Οταν η καμερα αλλαζει γωνία ληψης και εμεις παρακολουθούμε πλέον την συνεχεια του διαλόγου από μπροστά το λογικό θα ηταν να είναι και αυτο το πλάνο στο Κερατσίνι ελα ομως που στο επομενο πλανο εχουμε βρεθεί στο γνώριμο χώρο των Αγίων Αναργύρων αφού πισω τους βρίσκεται η εξεδρα και η αποθηκούλα των studios της Φ.Φ που εχουμε δεί σε απειρες ταινίες.Προβολή συνημμένου 138902

Αφήνουμε το ταξίδι και παμε σε μια άλλη ταινία " Η Αρχοντισα και ο Αλητης".

Την είχε πριν κάτι μέρες στον Αlpha και μαλιστα το Σαββατο την είχε σε επαναληψη οποτε ηταν μια καλη ευκαιρία για γράψιμο στον δισκο και προσεκτικότερη παρατηρηση.Πάμε λοιπον στην σκηνή του λουνα παρκ με τον ριζο.

Η αγαπητη hannele στο ποστ 601, αναφερει ότι το λουνα πάρκ ηταν το παλιο rodeo στο τερμα της Συγγρού ,το ιδιο που ειχε γυρισθεί το κορίτσι του luna park.

Και εγώ με αυτή την εντυπωση ημουν μεχρι που προχθες παρατηρωντας την ταινία στην καλης ποιότητας εικόνα από τον ALPHA εμφανίζεται η μαρτυριάρα εξέδρα και με λιγη προσεκτικότερη παρατήρηση καταλαβαίνουμε ότι τα «κοντινά» του Λουνα παρκ στην ταινία εχουν γυρισθεί στους Αγιους Αναργύρους.

Στην αρχή της σκηνης υπαρχει ενα πλάνο με το land rover του Ρίζου να μπαινει σε ενα συνοικιακό luna park που σιγουρα δεν είναι το rodeo στην Συγγρού.

Στο επομενο ομως πλανο αφου κανει κοντινό σε ενα αρκουδάκι....συνεχιζει με ενα αλλο πλανο με το οποιο εχουμε βρεθεί πίσω απο τα πλατώ των Αγ.Αναργύρων. Προβολή συνημμένου 138903Και επειδή φανταζομαι την ευλογη απορία της Ηannele σχετικά με την φωτό που εχει στο post 601 με τους στόχους που μοιάζουν αν προσεξει κανεις οι στόχοι στο κορίτσι στο Luna park είναι κανονικοί ενώ στην αρχόντισα είναι ζωγραφισμένοι στο ταμπλώΠροβολή συνημμένου 138904

Αυτα με την εξέδρα :D

Tι λες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και να σκεφτείς οτι το ειχα "επιβεβαιώσει" και απο το διαδικτυο, δηλαδη το ειχα βρει παλιά "γκουγκλάροντας" οτι οι σκηνες ήταν στο Ροντεο....απίστευτο!!!!

antonovar εχεις ματι γερακίσιο!!!!!!!!!!!!!!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Τι λες για την καλύβα του Διανέλλου??? να ήταν καπου στην Αττική ή οντως να ήταν Κερκυρα??...για Κερκυρα μοιαζει παντως....
 
hannele είπε:
Tι λες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και να σκεφτείς οτι το ειχα "επιβεβαιώσει" και απο το διαδικτυο, δηλαδη το ειχα βρει παλιά "γκουγκλάροντας" οτι οι σκηνες ήταν στο Ροντεο....απίστευτο!!!!

antonovar εχεις ματι γερακίσιο!!!!!!!!!!!!!!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Τι λες για την καλύβα του Διανέλλου??? να ήταν καπου στην Αττική ή οντως να ήταν Κερκυρα??...για Κερκυρα μοιαζει παντως....
Γερακίσιο μάτι με......... πρεσβυωπία δεν υπαρχει :D :D hannele....δυστυχώς.... :(

Λοιπόν για την καλύβα του Διανελλου....δεν μου κανει για Αττική ..γιατί η βαρκα δεν μου ταιριαζει για βαρκα θαλασσας.....αλλα για βαρκα Λίμνης η λιμνοθαλασσας. .Και εγώ θελω να το ψαξω....αλλα εχω κολλήσει με μια αλλη ταινία.Εμένα παντως το μυαλό μου πηγαίνει και στα Ιωαννινα σε καμμια λιμνη των Ιωαννίνων....δεν ξερω αν εχεις ψαχθει προς τα κει.Θέλω να δω και την ταινια που ανεφερες που λες οτι μοιαζει η τοποθεσία......
 
antonovar είπε:
Γερακίσιο μάτι με......... πρεσβυωπία δεν υπαρχει :D :D hannele....δυστυχώς.... :(
Λοιπόν για την καλύβα του Διανελλου....δεν μου κανει για Αττική ..γιατί η βαρκα δεν μου ταιριαζει για βαρκα θαλασσας.....αλλα για βαρκα Λίμνης η λιμνοθαλασσας. .Και εγώ θελω να το ψαξω....αλλα εχω κολλήσει με μια αλλη ταινία.Εμένα παντως το μυαλό μου πηγαίνει και στα Ιωαννινα σε καμμια λιμνη των Ιωαννίνων....δεν ξερω αν εχεις ψαχθει προς τα κει.Θέλω να δω και την ταινια που ανεφερες που λες οτι μοιαζει η τοποθεσία......
Ελεγα για το ποτάμι (σ.σ. εκει που ο Λευτέρης επιβεβαιωνει τις υποψίες του οτι ο Πίπης ειναι γυναίκα βλεποντας την να κανει μπανιο) οτι μου θυμιζε το ποτάμι που βλεπουμε και στην ταινία "Μια γυναίκα στην Αντίσταση"....και συγκεκριμενα το ποτάμι όπου οι στρατιώτες του Hans ειχαν εκτελεσει την οργανωση και συλλάβανε παρουσια του και την Αννα...

Το κοιταξα, αλλα τελικά δεν ειναι εκει...(πήγε το μυαλό μου εκεί, λόγω του ίδιου σκηνοθέτη....Δημόπουλος γαρ ;) )
 
hannele είπε:
Tι λες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι λες για την καλύβα του Διανέλλου??? να ήταν καπου στην Αττική ή οντως να ήταν Κερκυρα??...για Κερκυρα μοιαζει παντως....
hannele νομίζω οτι εχεις απόλυτο δικιο. κατα 99,9%..η καλυβα και ολο αυτό το σκηνικό είναι στήν Κέρκυρα απεναντι απο το χαρακτηριστικό εκκλησάκι της Παναγίας "σημα κατατεθέν" της Κέρκυρας.

Στην αρχή της ταινίας μετά τους τίτλους οπου τραγουδάνε και χορευουν η Βουγιουκλακη με τον Παπαμιχαήλ εχει ενα πλανο με τον Παπαμιχαήλ το οποιο πιστευω οτι είναι καπου στον ιδιο χώρο αλλα λιγο πιο διπλα απο την καλύβα του Διανέλου.Στιγμιότυπο 2 (2-10-2015 9-09 πμ).jpg

Αν προσεξεις στο πλάνο του Παπαμιχαήλ φαίνονται οι κεραίες του ραδιοβοηθήματος του Αεροδρομίου.corfu-airport-21.jpg.Καπου εκεί νομίζω οτι εχει γυρισθεί και η σκηνή με το ποτάμι που ελεγες στα ποστ σου.

Στιγμιότυπο 4 (2-10-2015 9-17 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 1 (2-10-2015 8-43 πμ).jpg

λιμνη halkiopoulou 17774014.jpg

Στιγμιότυπο 3 (2-10-2015 9-16 πμ).jpg

corfu-airport-21.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χωρίς τίτλο.JPG

antonovar, στην καλυβα του Διανέλλου βλέπουμε και τον Παπαμιχαήλ <<Στον Ηλιο του Μεσημεριού>>.

Παρατήρησα λοιπον (επειδη βλεπουμε την καλύβα απο άλλη οπτική γωνία) οτι σαν να υπάρχει ενα καμπαναριό εξω απο την καλύβα....δεν αποκλειεται να ήταν καποιο παλιο ερειπωμένο εκκλησάκι...

Υπόψιν οτι τα εσωτερικά της καλυβας ήταν ντεκόρ στο στούντιο της Φίνος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
antonovar, στην καλυβα του Διανέλλου βλέπουμε και τον Παπαμιχαήλ <<Στον Ηλιο του Μεσημεριού>>.

Παρατήρησα λοιπον (επειδη βλεπουμε την καλύβα απο άλλη οπτική γωνία) οτι σαν να υπάρχει ενα καμπαναριό εξω απο την καλύβα....δεν αποκλειεται να ήταν καποιο παλιο ερειπωμένο εκκλησάκι...

Υπόψιν οτι τα εσωτερικά της καλυβας ήταν ντεκόρ στο στούντιο της Φίνος...
Πολύ σωστό ....επίσης αυτό hannele.. φαίνεται πιο καθαρά στα πλανα με την Βουγιουκλακη οταν τραγουδάει......Στιγμιότυπο 5 (2-10-2015 11-05 πμ).jpg που είναι στο ιδιο σημείο...δεν ξερω βοηθαει...αλλα νομιζω οτι είναι "παλαγκο" που βγαζουν τις βαρκες απο το νερό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να ανεφερω εμβολικα και πληροφοριακα ενα αρθρο για τον Θαναση Βεμπο (νομιζω οτι εχουμε ξανα-αναφερει τη δουλεια του) οπου κανει κατι περμεφερες με την εξαιρετικη δουλεια που γινεται εδω μεσα...
 
antonovar είπε:
.....φαίνεται πιο καθαρά στα πλανα με την Βουγιουκλακη οταν τραγουδάει......Προβολή συνημμένου 138986 που είναι στο ιδιο σημείο...δεν ξερω βοηθαει...αλλα νομιζω οτι είναι "παλαγκο" που βγαζουν τις βαρκες απο το νερό.
A! ναι! οντως τωρα εδω διακρίνεται καλυτερα! Τοτε επρόκειτο για παλιο καρνάγιο ή τελος παντων σε γενικες γραμμές καποιο εργαστήρι επισκευής...

Δεν πρεπει παντως σήμερα να υπάρχει η καλύβα, γιατί ψαχνοντας στο google earth δεν την βρηκα...
 
hannele είπε:
A! ναι! οντως τωρα εδω διακρίνεται καλυτερα! Τοτε επρόκειτο για παλιο καρνάγιο ή τελος παντων σε γενικες γραμμές καποιο εργαστήρι επισκευής...Δεν πρεπει παντως σήμερα να υπάρχει η καλύβα, γιατί ψαχνοντας στο google earth δεν την βρηκα...
Και ομως ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!! γκρεμισμένη μέν αλλα υπάρχει....

Σήμερα διαβαζοντας το post σου.....σκέφτηκα οτι υπαρχει ολοκληρο αεροδρομιο διπλα δεν μπορεί ... θα υπαρχει μία φωτογραφία που θα εχει τον περιβάλλοντα χώρο....για να σιγουρέψουμε το αν οντως σωστα εχουμε βρεί οτι εχει γυρισθει εκεί και αν υπαρχει.....ακόμα.

Με λιγο ψαξιματακι....βρήκα αυτες τις δυο φωτό του 2001 και 2002....και..... voila.....corfu-airport-21.jpg αν προσέξεις στη κοντινή φωτό απο το earth φαίνεται οτι μάλλον ειναι γκρεμισμένη η κεραμοσκεπη αλλα οι το περιγραμμα των τοιχων υπαρχει ακομα.

Επίσης οπως καταλαβαίνεις στο post 37 ειχα πέσει λιγο εξω στην εκτιμησή μου αλλα δεν πιστευα οτι το κτίσμα μπορεί να βρισκόταν μεσα στο αεροδόμιο.!!!!!!

CORFU 0194973.jpg

CORFU 0275062.jpg

CORFU AIRVIEW AIRPORT 3.jpg

CORFU AIRVIEW AIRPORT 2 .jpg

CORFU AIRVIEW AIRPORT.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα