"Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" - 1968
Κωνσταντάρας, Κοντού, Σακελλάριος
Πρόβλημα για τους φίλους από την Ηλιούπολη (antonovar... και δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιος άλλος φίλος)
ψάχνοντας το σπίτι του Κωνσταντάρα :
στο post 695 του πρώτου μέρους μας λέει η katieathens ότι : "...Να προσθέσω κι εγώ μια πληροφορία που άκουσα απο παλιούς Ηλιουπολίτες. Το σπίτι στην ταινία "ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, βρισκόταν στην Ηλιούπολη στην λεωφόρο Πρωτόπαππα! Απ' ότι έμαθα το σπίτι δεν υπάρχει πια, όμως συγκρίνοντας φωτογραφία της λεωφόρου απο την δεκαετία του 50, με μία σκηνή απ' την ταινία οπου ο μικρός γιός φευγει απ το σπίτι με την μοτοσυκλέτα, μου φαίνεται οτι πρόκειται για τον ίδιο δρόμο.per.ht8.jpg..."
πράγματι αν καθήσει κάποιος να δει προσεκτικά τις φωτογραφίες καταλήγει πράγματι στο γεγονός ότι πρόκειται για την οδό Πρωτόπαππα και μάλιστα ψηλά, εκεί που κάνει τη στροφή προς τα δεξιά
Αριστερά μάλιστα το άνοιγμα της οδού Πάρου παραμένει σχεδόν ολόιδιο
η παλιά φωτό η οποία είναι από το site
http://www.tampouloukia.gr/2012/01/blog-post_06.html
μας δίνει πράγματι την εικόνα της οδού που βρίσκεται το σπίτι
Μάλιστα αναφέρει στη λεζάντα το 1ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Πρωτόπαππα (ανεβαίνοντας δεξιά) το οποίο σήμερα δεν υπάρχει, αλλά από μια σκηνή της ταινίας ισχυροποιείται η άποψη αφού φαίνεται καθαρά η ταμπέλα που προειδοποιεί για σχολείο και δεξιά στο βάθος φαίνονται εγκαταστάσεις που παραπέμπουν σε σχολείο
Το μόνο πρόβλημα της σημερινής λεωφόρου Πρωτόπαππα είναι ο προσανατολισμός
Δηλαδή ενώ οι δυο παλιές φωτο έχουν τον ίδιο προσανατολισμό, ο σημερινός προσανατολισμός της οδού είναι ελαφρά άσχετος....
Μήπως έχει διαφορετική χάραξη σήμερα η οδός ?
Ιδού τα προβλήματα λοιπόν για λύση από τους ....Ηλιουπολίτες
1) ο προανατολισμός της οδού Πρωτόπαππα και
2) η παλιά θέση του 1ου Δημοτικού Σχολείου (το οποίο τώρα δεν είναι εκεί)
Πάντως η εκτίμησή μου για τη θέση του σπιτιού φαίνεται στις παραπάνω εικόνες