Πού γυρίστηκαν τα ελληνικά σήριαλ

ΦΖΠ1 είπε:
Υπήρξε κι ένα σήριαλ του ΑΝΤ1 με τον Κιμούλη, που λεγόταν "Στον ψυχίατρο". Πολύ συχνά, όπως στο Ρετιρέ, γινόταν ζουμ στο εξωτερικό ενός σπιτιού (όπως στο "Ρετιρέ"). Το σπίτι αυτό, που υποτίθεται ότι ήταν του ψυχίατρου, ήταν ένα παλιό χαρακτηριστικό διόρωφο, με κεραμίδια και καμάρες, στη γωνία Σούτσου και Τσόχα νομίζω. Σήμερα όμως έχει γκρεμιστεί...
δυσκολο κανεις να βρει φωτο από που γυριστηκαν τα ελληνικα σηριαλ/ αν θυμαμαι καλα για την ''αιθουσα του θρονου'' ηταν πολύ καλά ενημερωμένα τα παιδια για το που εγιναν τα γυρισματα, οπότε εκει είχαμε κατατοπιστεί πλήρως
 
ξερεις κανεις που γυριστηκε το σημαδι του ερωτα(θα το δειχνει απο 1/10 στις 23.10);
 
Η Λάμψη

Ο προαύλιος χώρος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά χρησιμοποιήθηκε ως ο προαύλιος χώρος του υποτιθέμενου ασύλου που ήταν κλεισμένη η Σελήνη (Ελένη Κούρκουλα) στα πρώτα επεισόδια της Λάμψης, εκεί όπου την βρήκε ο Αλέξης (Κώστας Σπυρόπουλος) και την πήρε να ζήσει μαζί του στην επαυλη των Δράκων. 

1.jpg

Η θρυλική "Giant"  του Γιάγκου Δράκου (Χρήστου Πολίτη)  ήταν ο ουρανοξύστης  Atrina Center (25 ορόφων)  στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι

1.jpg
 
Ξέρετε που γυρίστηκε το Ευτυχισμένοι μαζί; ( Μπυραρία , Σπίτι Μαυροτσουκαλων , Σπίτι Μάκη  Βίκης Μήτσου  , Σπίτι Σπύρου,Πάρκα)
 
Στην Αιθουσα του θρόνου...


Εκτός από την Σύρο...
Το αρχοντικό των Δελόγγηδων ήταν το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη.
Το εκκλησακι του Αγ.Πολύδωρου (το εκκλησακι στην σπηλιά) ήταν η εκκλησία στο σπηλαιο της Πεντέλης ή αλλιώς σπηλιά του Νταβέλη.
 
Πάλι στην Αιθουσα του θρόνου.
Το πλοίο του Γιαρλ Γκιούναρσον-Φριτς Χάγκεν ήταν η θρυλική "Χριστίνα" του Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της σειράς ως θαλαμηγός των 60s. Από την "Χριστίνα" πέρασαν η Μαρία Κάλας, η Τζάκι Κένεντι, αλλά και διασημότητες όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Ρούντολφ Νουρέγιερ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Φρανκ Σινάτρα κ.α. Από το 1998 έως σήμερα ειναι ιδιοκτησίας Τζον Παπανικολάου κι πλέον έχει όνομα "Christina O".
 
H σειρά της ΕΡΤ1 "Στο κάμπινγκ" (1989) γυρίστηκε στο κάμπινγκ "Τρίτων" που βρίσκεται στην Πλάκα Δρεπάνου στην Αργολίδα. Αν και ο χώρος έχει αλλάξει σημαντικά, η θρυλική reception όπου ο Τάκης (Τάκης Μόσχος) υποδεχόταν τους επισκέπτες του κάμπινγκ παραμένει η ίδια.

Screenshot 2021-11-10 at 20.01.48.png
Triton.jpg

Το Δρέπανο, Αργολίδας βρίσκεται 10 χλμ μακριά από το Νάυπλιο, όπου γυρίστηκε η σειρά του Mega "To κόκκινο φεγγάρι" (1994).
 

Συνημμένα

  • Screenshot 2021-11-10 at 19.52.00.png
    Screenshot 2021-11-10 at 19.52.00.png
    849,1 KB · Προβολές: 6
Το καπλάνι της βιτρίνας

Παρότι η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στη Σάμο, τα γυρίσματα έγιναν στη Σκόπελο.
 
Παιδιά καλημέρα!! Ψάχνω διακαώς να βρώ που είναι το ταρατσάκι (ή παλιό κτίριο) στο <<Δύο μέρες μόνο>>, όπου πάνε ο Παπακαλιάτης με την Παπαδοπούλου στο πρώτο επεισόδιο. Και εκεί πάει στο δεύτερο επεισόδιο η Παπαδοπούλου που περιμένει τον Παπακαλιάτη, αλλά εκείνος δεν πάει γιατί πέφτει με το αμάξι από την Καλλιρόης. Και με τον Λούλη πάνε στα επόμενα επεισόδια. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ πολύ!!
 
Γούρια Μεσολογγίου, εδώ γυριστηκε η σειρά έρωτας με επιδότηση ογα
IMG_20230426_193616.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα