Πού είναι τα πάρτυ;

demis

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
466
Αντιδράσεις
58
Greek_party1950s_s.jpg


Θυμάστε τα παλιά πάρτυ; Σε σπίτια, με μεγάλες παρέες, με αναψυκτικά, μπύρες κλπ., με μουσική επιλογή από κασέτες, με slow και cheek to cheek, αλλά και με πολλά beat, σε άλλες στιγμές.

Η προετοιμασία βασανιστική, αλλά και άκρως γοητευτική: ποιούς/ποιές να καλέσω; πώς να "ξεφορτωθώ" τους γονείς για ένα βράδυ; πώς να εξασφαλίσω ότι δεν θα μου κουβαληθεί η αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας; (δηλ., καλόπιασμα στους γείτονες), τι ρούχα να φορέσω; να φροντίσω να έρθει σίγουρα ο/η τάδε και να "τύχει" (από διαβολική σύμπτωση) να 'μαστε και κοντά την ώρα που θα αρχίσουν τα slow, και άλλα, ακόμη, με περισσότερη λεπτομέρεια!

Χαρακτηριστική σκηνή πάρτυ από το Άγριες Πλάκες στα Θρανία 2.

http://www.youtube.com/watch?v=61aGIXVhoVc

Ένα "ασπρόμαυρο".

http://www.youtube.com/watch?v=VUpbz0zzACY

Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Πού βρίσκεται όμως η παράδοση των parties σήμερα; Αυτό που πρωτοείδαμε σε ασπρόμαυρες ταινίες (με Βουτσά, Λάσκαρη, Βουλγαρίδη κλπ. "οργισμένα νιάτα"), αυτό που έκαναν και οι γονείς μας ήδη από τα 60's (ακόμα και late 50's), και συνεχίστηκε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και εφευρετικότητα στις επόμενες δεκαετίες (70's, 80's έως και 90'ς), το παλιό καλό σπιτικό ΠΑΡΤΥ, αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση...

pool20party.jpg


Τέλος ένα εκτός των τειχών, αλλά σπιτικό, αν έχεις τέτοιο σπίτι!

Θα μου πεις: οι εποχές είναι "άγριες" και δύσκολες, οι άνθρωποι κλεισμένοι στο μικρόκοσμο και στην ατομικότητά τους, οι μεγάλες παρέες μας τελειώσαν κι αυτές, ...τι ψάχνεις να βρεις; ψύλλους στ' άχυρα; Ίσως...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ λέω θα ξαναγυρίσουν.

Για τους ίδιους λόγους που γίνονταν και τότε.
 
Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν σταματήσει... δεν ξέρω τι κάνουν οι μαθητές, αλλά σίγουρα οι φοιτητές το τιμούν το άθλημα ακόμα. Τα δικά μου ετήσια πάρτι όσο σπούδαζα στην Πάτρα είχαν αφήσει εποχή! Ήταν το κοινωνικό γεγονός της χρονιάς. :) Αναρωτιέμαι αν μου είχε στείλει ποτέ ο DINO αστυνομία.

Τα πάρτι σε σπίτια είναι πάρα πολύ δημοφιλή στους φοιτητές διότι προσφέρουν άφθονη διασκέδαση χωρίς κόστος (πάντα ευπρόσδεκτος συνδυασμός) και πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες και σύσφιξη σχέσεων!

Πάντως σίγουρα όταν περνάς τα 25-30 δεν κάνεις πλέον πάρτι. :(
 
Ακόμα και σήμερα καλά κρατούν.

Στη δική μου γειτονιά (που είχαμε τη τύχη να έχει παραμείνει στα '70s με το κόσμο να καλημερίζει ο ένας τον άλλο και τα παιδιά να παίζουν κρυφτό στο δρόμο και στη πλατεία παρακάτω [Άλκη για τη Πλατεία Κύπρου στο Χολαργό μιλάω, πρέπει να τη ξέρεις]) ακόμα και το ΣΚ που μας πέρασε είχαμε πάρτι από παιδιά του Λυκείου. Πολύ όμορφα.

Βέβαια, εγώ δεν είχα διοργανώσει ποτέ μου πάρτυ, δεν είχα τη διάθεση ούτε να πάω σε κάποιο από αυτά όταν ήμουν μικρός (σε 3 το πολύ να είχα πάει) με το σκεπτικό ότι αν διοργάνωνα κάτι τέτοιο θα κινδύνευαν οι υπολογιστές μου από τους αγρίους. Ειδικά από τη στιγμή που σε κολλητό μου του έκλεψαν τον Spectrum του μαζί με το datacorder και το κατάλαβε μια Κυριακή πρωί όταν συνήλθε από το μεθύσι, η λέξη "πάρτι" και ειδικά "στο σπίτι μου" είχε γίνει άγνωστη. Από την άλλη όλα τα ξενύχτια στο μαγαζί μας και το free booze στο οποίο είχα απεριόριστη πρόσβαση για καλοκαίρια ολάκερα, δεν μου έκαναν καμία αίσθηση να παρευρεθώ σε πάρτι. Άλλο ένα χαζοξενύχτι, δεν ήταν ότι επιθυμούσα διακαώς.......
 
Πάρτυ γίνονται ακόμα, αλλά μάλλον δεν έχουν την ίδια αίσθηση που είχαν παλιότερα. Σε παλιότερες εποχές τα πάρτυ ήταν ένας τρόπος έκφρασης και συνάντησης των νέων, χωρίς το άγρυπνο βλέμα του Βούδα (οπισθοδρομικοί γονείς). Πλέον έχουν ξεπεραστεί πολλές προκαταλήψεις και οι νέοι, ΑΝ κάνουν πάρτυ, θα το κάνουν σε κάποιο club/bar που κι εκεί βέβαια θα μπορούν να πιούν και να καπνίσουν όσο θέλουν :p . Αλλά και πάλι, ο σημαντικότερος λόγος πιστεύω είναι υπαρκτός και δεν είναι άλλος από το να βρείς ένα ταίρι!
 
Jedah είπε:
Πλέον έχουν ξεπεραστεί πολλές προκαταλήψεις και οι νέοι, ΑΝ κάνουν πάρτυ, θα το κάνουν σε κάποιο club/bar που κι εκεί βέβαια θα μπορούν να πιούν και να καπνίσουν όσο θέλουν :p .
Το bar/club μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή για κάποιον που θέλει να κάνει κάποιο πάρτυ (δεν κάνεις άνω-κάτω το σπίτι, δεν υπάρχει ο φόβος να σου σταματήσει την διασκέδαση η αστυνομία λόγω θορύβου κλπ). Από την άλλη δεν είναι καλή επιλογή αν θες να καλέσεις πολλά άτομα επειδή θα σου κοστίσει αρκετά λεφτά λόγω της απαράδεκτης τιμής που χρεώνουν για την φιάλη (η οποία μπορεί να είναι και μπόμπα..).
 
Αποδεικνύετε ότι είστε παππούδες με αυτά που λέτε :animlaugh:

Party όπως και τότε σε σπίτια, με παρέες και γνωστούς γνωστού γίνονται και σήμερα. Η μόνη διάφορα ότι δεν χορεύονται τσα τσα και χάλι γκάλι (τώρα που το σκέφτομαι ίσως και οι cheek to cheek χοροί να έχουν εκλείψει γιατί πλέον ένας slow χορός δεν είναι η μόνη αφορμή που σου δίνεται για να είσαι κοντά στην κοπέλα που σου αρέσει). :p

Ηλικίες συμμετοχής; Όσο περίεργο και να φαίνεται από 20 εώς mid 30's...

Δεν θα υποστηρίξω ότι όλα τα σημερινά πάρτυ είναι έτσι. Η διοργάνωση / συμμετοχή σε home πάρτυ συνήθως εξαρτάται από τα άτομα και τον τρόπο διασκέδασης τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν σταματήσει... δεν ξέρω τι κάνουν οι μαθητές, αλλά σίγουρα οι φοιτητές το τιμούν το άθλημα ακόμα. Τα δικά μου ετήσια πάρτι όσο σπούδαζα στην Πάτρα είχαν αφήσει εποχή! Ήταν το κοινωνικό γεγονός της χρονιάς [...]Πάντως σίγουρα όταν περνάς τα 25-30 δεν κάνεις πλέον πάρτι. :(

Γιατί δεν κάνεις πάρτυ μετά τα 25-30;
Ποιός "νόμος" το γράφει; :cry:




Jedah είπε:
Πάρτυ γίνονται ακόμα, αλλά μάλλον δεν έχουν την ίδια αίσθηση που είχαν παλιότερα [...]
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Haros είπε:
Αποδεικνύετε ότι είστε παππούδες με αυτά που λέτε :animlaugh:
Party όπως και τότε σε σπίτια, με παρέες και γνωστούς γνωστού γίνονται και σήμερα. Η μόνη διάφορα ότι δεν χορεύονται τσα τσα και χάλι γκάλι (τώρα που το σκέφτομαι ίσως και οι cheek to cheek χοροί να έχουν εκλείψει γιατί πλέον ένας slow χορός δεν είναι η μόνη αφορμή που σου δίνεται για να είσαι κοντά στην κοπέλα που σου αρέσει). :p

Ηλικίες συμμετοχής; Όσο περίεργο και να φαίνεται από 20 εώς mid 30's...
Παππούδες, ε; Μπορεί να 'ναι κι έτσι. Σημασία πάντως έχει πώς νιώθεις!

Όσο για τα slow, μπορεί και να 'ταν η αφορμή, αλλά όσο fast κι αν έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα, το πλησίασμα τότε ήταν ιεροτελεστία... Και αυτό δεν αλλάζει! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Jedah είπε:
Αλλά και πάλι, ο σημαντικότερος λόγος πιστεύω είναι υπαρκτός και δεν είναι άλλος από το να βρείς ένα ταίρι!
Ναι, αλλά όχι μόνον αυτός! Τα πάρτυ ήταν κάποτε κουλτούρα και τρόπος ζωής, εξού και ο όρος party animal. To άσχημο είναι ότι τώρα πια δεν είναι στη μόδα τα πάρτυ, αλλά οι παρτάκηδες!
 
Κι εγώ φοιτητικά θυμάμαι περισσότερο. Σε ένα τέτοιο μάλιστα μία φορά είχα περάσει τόσο καλά, που έσπασα και το κλειδί της εξώπορτάς μου στην επιστροφή και ευτυχώς που ξύπνησα 3 το πρωί τον συγκάτοικο και με άνοιξε, αλλιώς θα έλεγα πώς πέρασα στο πάρτι μου στην καλύτερη περίπτωση στον κλειδαρά και στην χειρότερη στον αστυνόμο.
 
stakovios είπε:
Κι εγώ φοιτητικά θυμάμαι περισσότερο. Σε ένα τέτοιο μάλιστα μία φορά είχα περάσει τόσο καλά, που έσπασα και το κλειδί της εξώπορτάς μου στην επιστροφή και ευτυχώς που ξύπνησα 3 το πρωί τον συγκάτοικο και με άνοιξε, αλλιώς θα έλεγα πώς πέρασα στο πάρτι μου στην καλύτερη περίπτωση στον κλειδαρά και στην χειρότερη στον αστυνόμο.
Και εγώ φοιτητικό θυμάμαι πιο πολύ, και το τελευταίο που διοργάνωσα, το '96 (οι παππούδες που λέγαμε πριν...) στο σπίτι μου, με καμιά 40ριά άτομα -και όχι μόνο συμφοιτητές/-τριες-, και soundtrack που έχει μείνει ανεξίτηλα καταγεγραμμένο στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου, το μυθικό insomnia, που πρέπει να έπαιξε αρκετές φορές εκείνο το βράδυ. Έχω κάπου φυλαγμένη μια VHS, με ένα 6λεπτο -αν θυμάμαι καλά- απόσπασμα από εκείνο το πάρτυ. Αν καταφέρω να το βρω και να το μετατρέψω, θα το ανεβάσω! :)

http://www.youtube.com/watch?v=45bDXonn1gU :bow:

Μάλιστα, τώρα που το θυμάμαι, ένα φίλο -αρκετά ψηλό και εύσωμο- κάποιοι που δεν με ήξεραν, και τον είδαν κοντά στην εξώπορτα να πίνει το ποτό του, τον πέρασαν για πορτιέρη (πολύ της μόδας τότε το συγκεκριμένο επάγγελμα), και όταν το έμαθα ξεράθηκα στα γέλια! Μια άλλη κοπέλα μέθυσε για πρώτη φορά στη ζωή της και είχε τρομάξει πολύ (και εμείς ακόμη περισσότερο, είδαμε και πάθαμε να τη συνεφέρουμε με πικρούς καφέδες..)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[off topic]

Τους πορτιέρηδες τους είχαμε από τη δεκαετία του '80. Είχαν σαν καθήκον να σπάνε το τσαμπουκά σε κάθε μεθυσμένο που την είδε Αλαίν Ντελόν, και σε κάθε φιγουρατζόπουλο που με το πρώτο ποτό άρχιζε να κολλάει στη γυναίκα του κάθε νυχτόβιου, προς αποτροπή καταστάσεων που θα ξέφευγαν από κάθε φαντασία.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα νταβατζή με χαρακωμένο πρόσωπο που δεν ήταν για πολλά - πολλά. Μέσα στο μαγαζί είχε τη δική του γωνιά, που άραζε με τις γυναίκες του. Ένα βλαμμένο τον είχε δει και είχε πάει να κάνει τον έξυπνο σε κάτι χαζοκοριτσάκια, είχε σταθεί κοντά του και φώναξε:

"Βαδίζω και παραμιλώ", κοιτάζοντάς τον και γελώντας. Θυμάμαι ο τύπος είχε γυρίσει σε μια από τις τύπισσες που είχε αγκαλιά και τη ρωτάει: "Μίλησε κανείς;" κοιτώντας το βλαμμένο με ένα ύφος που θα σκότωνε τον Φρέντυ Κρούγκερ.

Ευτυχώς τα τζιμάνια οι "πορτιέρηδες" τον πήραν (το νουμπά τον ηλίθιο) από τα μαλλιά και τον πέταξαν έξω. Όταν βλέπεις τέτοιο άνθρωπο να δίνει απάντηση μέσω τρίτου προσώπου ετοιμάσου για παγκόσμια σύρραξη.....

[/off topic]

Οι τύποι και οι τύπισσες που πήγαιναν σε πάρτι απλά για να γίνουν ντίρλα, μου κάθονταν και μου κάθονται στο στομάχι. Βρες τρόπο να διώξεις τη καταπίεση, μη χαλάς το κέφι των άλλων στη τελική.
 
pooky(1) είπε:
[off topic]
[...] Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα νταβατζή με χαρακωμένο πρόσωπο που δεν ήταν για πολλά - πολλά. Μέσα στο μαγαζί είχε τη δική του γωνιά, που άραζε με τις γυναίκες του. Ένα βλαμμένο τον είχε δει και είχε πάει να κάνει τον έξυπνο σε κάτι χαζοκοριτσάκια, είχε σταθεί κοντά του και φώναξε:

"Βαδίζω και παραμιλώ", κοιτάζοντάς τον και γελώντας. Θυμάμαι ο τύπος είχε γυρίσει σε μια από τις τύπισσες που είχε αγκαλιά και τη ρωτάει: "Μίλησε κανείς;" κοιτώντας το βλαμμένο με ένα ύφος που θα σκότωνε τον Φρέντυ Κρούγκερ.

Ευτυχώς τα τζιμάνια οι "πορτιέρηδες" τον πήραν (το νουμπά τον ηλίθιο) από τα μαλλιά και τον πέταξαν έξω. Όταν βλέπεις τέτοιο άνθρωπο να δίνει απάντηση μέσω τρίτου προσώπου ετοιμάσου για παγκόσμια σύρραξη.....

[/off topic]

Οι τύποι και οι τύπισσες που πήγαιναν σε πάρτι απλά για να γίνουν ντίρλα, μου κάθονταν και μου κάθονται στο στομάχι. Βρες τρόπο να διώξεις τη καταπίεση, μη χαλάς το κέφι των άλλων στη τελική.
:armed: Πολύ παραστατική η ιστορία σου pooky: "...κοιτώντας το βλαμμένο με ένα ύφος που θα σκότωνε τον Φρέντυ Κρούγκερ". :rofl:

# Και μένα μου τη σπάγανε, και -για κακή μου τύχη- εκείνο το βράδυ έγιναν ντίρλα κανα δυο ακόμα, αλλά δεν επτοήθην καθότι είχα και σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθώ!
 
Είναι παράδοση να μεθάνε 2-3 ή και περισσότερα άτομα στα σπιτικά πάρτυ, (σε σημείο που να γίνονται φέσι από το μεθύσι!).
 
Ακομα γινονται παρτυ, απλα δεν ειναι δυστυχως ο κανονας. Μεχρι τα μεσα 90 τα παρτυ ηταν θεσμος και η καλυτερη ευκαιρια να γνωρισεις κοπελα. Στον κυκλο μου ακομη κανουμε παρτυ απλα εχουν το χαρακτηρα συγκεντρωσης πιο πολυ ενος στενου κυκλου καμιας 25αριας ατομων, λειπει το... τυχαιο οπως στα αντιστοιχα του σχολειου ή αργοτερα οπου εσκαγε ο γνωστος του γνωστου κτλ.

Θυμαμαι μια φορα στην γιορτη μου ειχε παρελασει το μισο σχολειο, μεχρι εξω στην αυλη ηταν ο κοσμος.

Δυστυχως τα παρτυ τα εφαγε η νεοπλουτιστικη λαιλαπα των late 90's και 00's. Γιατι να αναστατωνουμε το σπιτι? Παμε εξω σε ενα μαγαζι, κερναμε ενα ποτο ή σε περιπτωσεις εξτρα γυφτων 1-2 γυρους σφηνακια και την βγαλαμε την υποχρεωση.

Η ειρωνια ειναι οτι με τα ιδια χρηματα που ξοδευουν και στο τελος φαινονται και καρμιρηδες θα μπορουσαν να κανουν ενα ωραιοτατο παρτυ με πολυ φαγητο και ΠΟΛΥ ποτο. Ασε που θα πουμε και 5 κουβεντες σαν ανθρωποι και to know us better...
 
Εξαρτάται αν θες να διαθέσεις το σπίτι σου για πάρτι. Στο δικό μου δεν θα έπαιζε κάτι τέτοιο ούτε και με, αδρότατη, πληρωμή.

Σπίτι που έχει computer room είναι ναός. Σε εκκλησίες κάνουμε ολονυχτίες, προσευχές και μετάνοιες. Όχι ατασθαλίες.

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα του τσιγάρου, της στάχτης και της γόπας πάνω στα χαλιά, στα έπιπλα και στα τραπέζια. Ούτε το "τυχαίο" γεγονός του κάθε απάλευτου που ξέρασε από το πολύ ποτό πάνω στο video γιατί δεν ήξερε τη διαφορά νερού και βότκας!!!!!

Είμαι 1000% στο δικό μου κόσμο, είναι ωραίο, εδώ τους ξέρω όλους. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Τι ωραια που ηταν τα παρτι καποτε..

Ειχες ευκαιρια να δεις εκεινον που ηθελες και να σε πετυχει οταν ησουν πολυυυυυ πιο ομορφη (αφου εκλεινες κατι ωρες στον καθρεφτη) απο το σχολειο.

Θα χορευατε μπλουζ αγκαλιασμενοι, και.. θα βρισκες και τους λοιπους φιλους για να χορεψεις κανα γρηγορο.

Για τσιγαρα, ποτα κτλ που αναφερθηκαν, εμεις τουλαχιστον, δεν καπνιζαμε (φανερα) και δεν επινε (πολυ) κανενας, και ειδικα σε ξενο σπιτι. Παιδια ημαστε εξαλλου (τοτε).

Ευχαριστως θα εκανα κανα παρτακι τετοιο τωρα, αν και νομιζω πως δεν θα ξεκολλησει κανεις απο τον καναπε και τις πιτσες (σιγα μην μαγειρεψω :p )
 
Αν κάνεις πάρτι θα έρθω από τους πρώτους. Δεν πίνω και δεν καπνίζω πια. Αλλά ο πρώτος χωρός είναι κλεισμένος μαζί σου!!!!!!!

(Θα χορέψουμε Megadeath και θα χτυπηθούμε χάμω μην ανησυχείς.... )
 
Πίσω
Μπλουζα