Πριγκίπισσα Νταίζη (Princess Daisy)

Ναι και θυμάμαι το Ρ. Έβερετ στο ρόλο του διαταραγμένου αδερφού που της έκανε τη ζωή δύσκολη.
 
clemence, δωσε μας μερικά στοιχεια παραπάνω :)
 
Απ᾽ ό,τι θυμάμαι η ηρωίδα είναι κόρη ενός Ρὠσου πρίγκηπα και μιας Αμερικανίδας ηθοποιού. Έχει μια δίδυμη αδερφή με νοητική υστέρηση που είναι έγκλειστη σε ίδρυμα και ένα μεγαλύτερο αδερφό από προηγούμενη σχέση του πατέρα της. Όταν χάνει τη μητέρα της, πηγαίνει να ζήσει με τον πατέρα και την ερωμένη του. Ο μεγάλος αδερφός της φέρεται με περιφρόνηση και μίσος. Ο πατέρας της σκοτώνεται λίγα χρόνια αργότερα. Τον έλεγχο της περιουσίας τον αναλαμβάνει ο γιος ο οποίος εκδηλώνει το αρρωστημένο πάθος του και την κακοποιεί σεξουαλικά. Η κοπέλα με τη βοήθεια της ερωμένης του πατέρα της καταφεύγει στην Αμερική και αναγκάζεται να εργαστεί ως μοντέλο. Ο αδερφός της την κυνηγά και, προκειμένου να γυρίσει σε αυτόν, την εκβιάζει ότι θα αποκαλύψει στον Τύπο την αλήθεια για τη δίδυμη αδερφή της και θα καταστρέψει την καριέρα της. Τελικά το κάνει. Αλλά θυμάμαι ότι στο τέλος ο αδερφός της αυτοκτονεί και εκείνη βρίσκει την ευτυχία στην προσωπική της ζωή. Παντρεύεται έναν πλούσιο και γοητευτικό επιχειρηματία.

Η πρωταγωνίστρια δεν έκανε σπουδαία καριέρα. Αλλά στην ταινία εμφανίζονταν η Κλ. Καρτινάλε, ο Στ. Κιτς. Ένα μικρό ρόλο είχε και ο Ρίνγκο Σταρ.
 
Αρκετα σκοτεινη και περιπλοκη υπόθεση
 
Όταν το είχα δει, θυμάμαι ότι είχα κολλήσει με την υπόθεση. Αν με ρωτήσεις τώρα, θα σου πω ότι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ο χαρακτήρας του ετεροθαλούς αδελφού. Νομίζω όμως ότι η Judith Krantz έχει δώσει καλύτερα έργα. Για παράδειγμα η νουβέλα της ῾Ἡ κόρη του Μιστράλ῾῾ όπως και η ομότιτλη σειρά είναι ασύγκριτα καλύτερα.

Να και τρεις φωτογραφίες από τη σειρά:

030712MSMO199.jpg (Rupert Everett)

4171y8Qk1nL._SL500_.jpg(Meret Van Kamp, η πρωταγωνίστρια)

hqdefault.jpg (R. Starr - B. Bach)
 
ωραια κοπέλα η Νταιζυ, δεν το θυμαμαι , κριμα
 
Θυμάμαι ότι είχα δει τη σειρά στην κρατική τηλεόραση και με είχε εντυπωσιάσει η ιστορία που ξεκινούσε από τη γνωριμία του Ρώσου αριστοκράτη πατέρα της Ντέιζυ με την υπέροχη Αμερικανίδα μητέρα της και περνούσε από ένα σωρό δράμματα (η ύπαρξη της δίδυμης αδερφής της έμεινε κρυφή απ΄όλους με απόφαση του πατέρα της, όταν το έμαθε η μητέρα τον εγκατέλειψε και πήρε τα παιδιά της στην Αμερική, όταν εκείνη χάθηκε τα κορίτσια χωρίστηκαν γιατί ο πατέρας έκλεισε με τη μία την άλλη μικρή σε ίδρυμα) ... με είχε εντυπωσιάσει η Κλάουντια Καρντινάλε που έπαιζε τον ρόλο της καλύτερης μητριάς- φίλης που μπορεί να φανταστεί κανείς, καθώς και οι μαγευτικές τοποθεσίες της Γαλλικής Ριβιέρας και η Βενετία. Θα ξαναπώ ότι σειρές όπως εκείνες της δεκαετίας του ΄80 δυστυχώς δε γυρίζονται πια.
 
Πίσω
Μπλουζα