Προβλήματα με PSP...

nightquest

RetroWannaBe
Joined
1 Οκτ 2009
Μηνύματα
84
Αντιδράσεις
7
Καλησπέρα προς άπαντες,

αντιμετωπίζω δύο προβλήματα με το χιλιάρι (αν δεν κάνω λάθος) PSP μου. Το πήρα μεταχειρισμένο το καλοκαίρι, με τα πάντα να λειτουργούν δοκιμασμένα μια χαρά. Δύο πτώσεις οδήγησαν σε δύο προβλήματα:

1) Η πρώτη πτώση βρήκε το μηχάνημα να χτυπάει το πάτωμα με το πλάι, στο σημείο όπου είναι ο διακόπτης WLAN. Από τότε, ο διακόπτης έχει χαλαρώσει και το WLAN είναι μονίμως σβησμένο, χωρίς να έχω βρει κάποιον τρόπο να το ενεργοποίησω. Έβγαλα το πλαστικό του διακόπτη και με λεπτά πραγματάκια το περιεργάστηκα μέσα, αλλά τίποτα. Εντάξει, δεν με πειράζει πολύ αυτό, απλώς δεν μπορώ έτσι να ανοίξω λογαριασμό στο Playstation Store. Άμα πάω να ανοίξω μέσω υπολογιστή, είτε από το επίσημο site είτε μέσω MediaGo, μου βγάζει εδώ και μήνες το μήνυμα ότι το site είναι under maintenance (άλλο πάλι, τι παίζει με αυτό ;)

2) Και ερχόμαστε στο δεύτερο πρόβλημα, το οποίο προέκυψε χθες, όταν μετά από σκούντηγμα το PSP μου έπεσε, με το πλάι πάλι, επάνω στο γραφείο μου. Αρχικά, με το που το άναβα έσβηνε κατευθείαν ή μερικά από μερικά λεπτά. Όπως φαντάστηκα όμως, με μια απλή αποφόρτιση / φόρτιση, η μπαταρία συνήλθε και τώρα το μηχάνημα ανάβει κανονικά. Έλα όμως που το drive έχει μουλαρώσει! Όποτε βάζω UMD μέσα, εμφανίζονται οι μικροί κύκλοι κάτω δεξιά στην οθόνη και ακούγεται πως το drive αρχίζει να λειτουργεί. Αλλά μεμιάς κολλάει, στήνοντας αυτί ακούω συνεχώς τον ίδιο ήχο, και το παιχνίδι δεν φορτώνει ποτέ.

Πείτε μου, ω πάνσοφοι φίλοι μου, υπάρχει κάποιο μαστοριλίκι που μπορώ να κάνω μόνος μου για αυτά τα δυο προβλήματα. Ή θα πρέπει να τρέχω σε τρύπες μαστόρων; Εννοείται πως με καίει το δεύτερο πρόβλημα περισσότερο. Για επίσημο service Sony, με αυτά που έχω ακούσει, δεν το σκέφτομαι καν. Άλλωστε, έτσι όπως το έχω από δεύτερο χέρι, μάλλον θα φάω και πόρτα στα μούτρα.

Οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!!
 
Για ρίξε μια ματιά...

...εδώ με 21?, παίρνεις νέο μηχανισμό UMD reader. Επίσης έχει και ανταλλακτικό WiFi card, αλλά δεν διακρίνω από την εικόνα, αν περιλαμβάνει και τον διακόπτη.

Επίσης δοκίμασες και κάποιο άλλο δισκάκι μήπως το διαβάσει ή αρκέστηκες σε ένα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωωωω, σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε! Είναι και σε καλή τιμή... Η εγκατάστασή του λες να είναι αρκετά δύσκολη; Η εμπειρία μου σε τέτοια σκαλίσματα είναι μικρή και σκουριασμένη, στο PSP μηδενική.

Έχω δοκιμάσει 5 διαφορετικά UMD (όσα διαθέτω δηλαδή), όλα σε μια χαρά κατάσταση. Πρόβλημα παρουσιάζεται με όλα, οπότε πρέπει να είναι όντως θέμα drive...

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!
 
Και αμα το φτιαξεις παρε και ενα κάλυμμα σαν και αυτο γιατι εισαι λιγο ατζαμής βρε αδερφε.

Image1.jpg
 
Νόμιζα ότι με την θήκη που έχω ήμουν καλυμμένος, αλλά όντως κάτι τέτοιο μου ταιριάζει μάλλον περισσότερο :p
 
Η εγκατάσταση του είναι αρκετά δύσκολη (αν είσαι αρχάριος).

Αν το προσπαθήσεις μόνος σου, προσοχή στην διάταξη των βιδών και στο σφίξιμο !

Ρίξε μια προσεκτική ματιά εδώ :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμ, όντως λεπτοδουλειά... Μάλλον θα το πάω σε κανέναν πιο προχωρημένο φίλο μου. Σε ευχαριστώ πολύ για το βίντεο αδερφέ!
 
Πίσω
Μπλουζα