Προβληματικές δισκέτες από 6128

VIKING310

RetroWannaBe
Joined
5 Mαϊ 2007
Μηνύματα
84
Αντιδράσεις
3
Εχω καποιες δισκετες που δεν τις διαβαζει το ντραιβ μου....

Μπορει να γινει κατι με αυτες???
 
Εννοεις να τις παρει πισω το Metropolis ? μαλλον αδυνατο.

Αν και μετα απο format δεν θελουν να διαβαστουν τοτε τις κρατας ως ενθυμιο.

Με την ευκαιρια - οπως διαβασα στα γυρω threads - εχεις και C64 και ΖΧ81 και ΖΧSpectrum και CPC6128. Πολυ καλη συλλογη οντως, βγαλε καμια φωτογραφια της αν θελεις και μπορεις, για το thread αυτο . Σε περιμενουμε.
 
Εχεις δικιο akmaka, τα μπερδεψα τελειως (διορθωνω το Link αμεσα)
 
akmakas είπε:
Επίσης καλό θα ήταν να έβγαζες τον ιμάντα που βρίσκεται κάτω από το drive και να τον αντικαθιστούσες με ένα καινούριο.μπορείς να τον αγοράσεις από κατάστημα ηλεκτρονικών.
Είναι off-topic βέβαια αλλά τώρα πρόσεξα αυτό που γράφεις.

Είναι τόσο εύκολο να βρεις τον ιμάντα που γράφεις (είναι το λεγόμενο "drive belt" αυτό, έτσι ;) ; Θυμάμαι σ'ένα newsgroup για τον Amstrad που ήμουν γραμμένος έναν τύπο μόνο να τις πουλάει (λέγοντας ότι δεν τις βρίσκετε αλλού κλπ κλπ), οπότε είχα καταλάβει ότι δεν ήταν κάποιο generic εξάρτημα που μπορούσες να το βρεις παντού.
 
akmakas είπε:
Δισκέτες μπορείς να βρείς από συλλέκτες η από ebay η και εδώ στην Ελλάδα με 5Ε η μία!
Υπάρχει κανείς εδώ που να πουλά δισκέττες με 5 ευρώ?Θα ενδιαφερόμουν πολύ!
 
Δε νομίζω αν κάποιος έχει να τις δίνει... ebay is your friend...
 
Εχω εγώ 7 Maxell, αλλά θα ήθελα να ήταν Amsoft. 4 σφραγισμένες και 3 χρησιμοποιημένες μεν αλλά σαν καινούριες. Εννοείται τις κρατάω για το 6128 που περιμένω από στιγμή σε στιγμή.

Πριν από 1 μήνα έγινε δημοπρασία για κοντά 60 δισκέτες 3". 25 από αυτές ήταν σφραγισμένες. Η δημοπρασία νομίζω έκλεισε κάπου στις 60 λίρες. Υπολόγισε σε ευρώ...
 
εγω 500 αλλα δεν δινω ουτε του εαυτου μου,τις φυλαω για τον μικρο!
 
Το 500 είναι τρόπος του λέγειν, ή κυριολεκτείς ; :eek: :help:
 
Είχα έναν φίλο που είχε κάνει τον amstrad synthesizer με μια ειδική πλακέτα στο port που είχε στην μέση από πίσω (κάτι χάλκινες επαφές).

Και έγραφε διάφορους ήχους (sampling) στην δισκέτα και όταν κάποτε άλλαξε ιμάντα δεν μπορούσαν πια να ξαναδιαβαστούν οι δισκέτες.
 
μερικες δισκεττες που ειχαν προβλημα, τις αντεγραψα επιτυχως ( ειχαν παιχνιδια μεσα) με ενα προγραμμα που λεγοταν ODDJOB σε καινουργιες
 
Απλά προς ενημέρωσή σας...

Αν έχετε δισκέττες με corrupted tracks, μπορείτε να τις διορθώσετε! Φυσικά αν ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ο ιμάντας του drive σας!

Anyway, o Tom et Jerry, ένας Γάλλος coder, πριν χρόνια είχε φτιάξει ένα προγραμματάκι που στην ουσία απομόνωνε τα χαλασμένα αυτά tracks/sectors και δεν άφηνε να χρησιμοποιηθούν πάλι από τον χρήστη γενικά!

Με άλλα λόγια και για να γίνω πιο κατανοητός, έστω μια corrupted δισκέτα. Φορτώνεις το ΜarkError ή το MultiMark (τα utilities του Tom et Jerry). Το πρόγραμμα διαβάζει την δισκέττα, την αναλύει και στο τέλος την φορμάρει (format), δημιουργώντας ένα read-only αρχείο (στην ουσία το αρχείο αυτό αντιπροσωπεύει τα χαλασμένα sectors/ tracks της δισκέττας). Αν βρεθούν δηλαδή corrupted tracks/sectors στην δισκέττα, τότε η νέα χωρητικότητά θα είναι 178 μείον το αρχείο που θα έχει δημιουργηθεί από το ΜΜ!

Το πρόγραμματάκι αυτό θα το βρείτε εδώ [LINK] (στο label Productions/ Utilitaires).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω, απ'ότι θυμάμαι το συγκεκριμένο προγραμματάκι έκανε format την δισκέττα αρχικά!!! Προσοχή αν έχετε κάτι σπάνιο/ συλλεκτικό!!!
 
Πίσω
Μπλουζα