Προβλημα με Μega Drive

Noellian

RetroN00b
Joined
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
19
Αντιδράσεις
2
Γεια σας! Πριν λιγες μερες αγορασα ενα mega drive 1 απο το ebay (μονο κονσολα) και τα περιφεριακα ξεχωριστα... Το λοιπον οταν αναβω την κονσολα δεν δειχνει τπτ.. Απο οσο εψαξα πρεπει το καλωδιο AV που αγορασα να ναι μουφα γιατι εχει 5 pin ενω απο οσο ειδα το καλωδιο το κανονικο εχει 8 pin. Θα θελα καποιος αν ξερει η μπορει να δοκιμασει να μου πει, αν συνδεσω ακουστικα στην ξεχωριστη υποδοχη που χει πανω η κονσολα και την ανοιξω (με παιχνιδι πανω και χωρις το καλωδιο στην τιβι) θα ακουσω κανονικα "Seeeega!" και γενικα τον ηχο του παιχνιδιου; Αυτο για να σιγουρευτω αν φταιει το καλωδιο η τελικα η κονσολα εχει το προβλημα..

Ευχαριστω προκαταβολικα!
 
Χωρίς να έχω Megadrive 1, μπορώ να πω ότι, λογικά, μπορεις να καταλάβεις αν λειτουργεί από τα ακουστικά. Αν εχεις pad πάτα και κανένα κουμπί, προσπάθησε να αρχίσεις το παιχνίδι να δεις αν ακουγεται η μουσικη και τα εφέ (πχ οταν πηδάς ή πυροβολείς κλπ).

Από οτι θυμάμαι τα μόνα παιχνίδια που φωνάζουν "seegaaa" στην αρχή είναι τα Sonic, οπότε μην περιμένεις να ακουσεις κατι τέτοιο από άλλο παιχνίδι.

Το καλώδιο που αγόρασες υποτίθεται ότι ειναι για Mega Drive?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα το παιχνιδι που εχω ειναι οντως το Sonic... Παντως δεν ακουγεται κατι...παταω κουμπια αλλα και παλι τπτ... τρελη ξενερα φαγαμε.. :(
 
Α για το καλωδιο.. ειναι το μονο που δεν αγορασα official... Εγραφε για mega drive 1 και το πηρα.. ελπιζω να ναι μονο το καλωδιο ο λογος..
 
To φωτακι του Power αναβει?

Δοκιμασες να καθαρισεις με οινοπνευμα τις επαφες του cart?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμμ.... αν δεν το έκανες ήδη, δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές της κασσέτας όπως είπε ο Wally. Μερικές φορές κι εμενα μου δείχνει μαυρη οθόνη και με ένα παλιό καλό "φύσημα" φτιάχνει. Mαλιστα ειναι πια σπάνιο φαινόμενο να λειτουργήσει ένα παιχνίδι αν δεν φυσήξω την κασσέτα πρώτα (εχω Megadrive 2).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καθαρισα τις επαφες με οινοπνευμα αλλα παλι τα ιδια... :( τεσπα θα κοιταξω να παρω ενα καλωδιο με 8pin και οχι με 5pin που εχει αυτο μηπως και αλλαξει κατι... αλλα αρχιζω και πιστευω πως ειναι η κονσολα..ευχαριστω για τις συμβουλες!
 
Για composite σημα 5 pin φτανουν (και περισσευουν). Τα υπολοιπα ειναι για RGB.
 
Οποτε και να παω να παρω το καλωδιο με τα 8pin δεν θα γινει κατι διαφορετικο... αρα εχει το προβλημα η κονσολα... ωραια...
 
Οπα, κατι δεν παει καλα με αυτα που γραφεις. Το megadrive 1 εχει κανονικη εξοδο RF (κεραια) και μια rgb 8 pin. Δεν εχει αυτη με τα πολλα πιν, αυτη υπαρχει μονο στο megadrive 2. Ποιο μηχανημα ακριβως εχεις? Εφοσον εχεις το md1 τοτε παιζει με απλο καλωδιο rf κεραιας. Αν συντονισεις σωστα το καναλι και δειχνει μαυρη οθονη τοτε α) θελουν καθαρισμα τα παιχνδια β) τα παιχνδια ειναι απο αλλο region (NTSC).
 
εχω το mega drive 1, πηρα απο το ebay καλωδιο το οποιο ομως εχει 5 pin... και δειχνει μαυρη εικονα...εσυ mike γνωριζεις αν βαλω μονο τη τροφοδοσια και το παιχνιδι και το αναψω με ακουστικα στην υποδοχη μπροστα στην κονσολα αμα θα ακουω τους ηχους απο το παιχνιδι?
 
Ναι, θα ακουσεις ηχο, εφοσον ειναι θεμα εικονας.

Δεν ειναι θεμα εικονας.

Αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις ενα απλο καλωδιο rf?
 
να κάνω μια ερώτηση,ελπίζω να μην θεωρηθεί προσβλητική,είναι σίγουρα pal megadrive (ρωτάω γιατί είναι ίδιο σχεδόν με το γιαπωνέζικο) ?

δεν ξέρω αν το region επηρεάζει την εικόνα,απλώς ρωτάω.
 
To καλωδιο που πηρες κανει, απλα δεν ειναι rgb ειναι composite.

Μολις δοκιμασεις το καλωδιο κεραιας θα βεβαιωθεις οτι ολα ειναι Οκ και απλα κατι τρεχει με τα cartidges.
 
Βασικα ενα catridge εχω προς το παρων και περιμενω αλλα 2 που χω παραγγειλει... βασικα το mega drive στελνει σημα στη τιβι φαινοντε κατι σκοτεινες μαυρες γραμμες μολις το αναψω... αλλα απο εκει και περα τπτ... ελπιζω να ναι τπτ απο το catridge μονο..
 
Πίσω
Μπλουζα