Προβλημα με ηχο win7

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.565
Αντιδράσεις
466
Καλησπερα και παλι... εχω ενα προβληματακι με τον ηχο στα νεα win7 που εβαλα .. Σε τυχαιες χρονικες στιγμες συνηθως οταν κανω multitasking και εχω απο πισω να παιζει μουσικη (ανεξαρτητος player ή youtube κτλ) κανει που και που κατι μικρα "κρατς , κρατς" λιγο ακουγοντε αλλα ειμαι λιγο ψηρας και με ενοχλει.. Μηπως εχετε καμια ιδεα;; Με τα xp δεν ειχα κανενα τετοιο προβλημα..

Εχω motherboard gigabyte G31M-ES2L . Εχω βαλει τους τελευταιους drivers.. η onboard καρτα ηχου ειναι realtek.

επισης πηρα μια καρτα ηχου soundblaster creative play (usb εξωτερικη) κανει το ιδιο με μικροτερη συχνοτητα και πιο χαμηλα... Εχω βαλει latest drivers και σε αυτην .

αα εχω απενεργοποιησει την onboard καρτα απο τα bios. Δεν ξερω να κανω κατι αλλο... Βοηθειαααααα !!!!

ps. D@redevil περιμενω απαντηση σου !!! ;) (απο τη καταλαβα εισαι επαγγελματιας :p )

Ευχαριστω ολους εκ τον πρωτερον!!
 
Ajax87 είπε:
...κανει που και που κατι μικρα "κρατς , κρατς" λιγο ακουγοντε ...
δοκίμασες όλα τα settings που περιγράφεις και με άλλα ηχειάκια? (μήπως πνέουν τα λοίσθια?)
 
Δοκιμασα ολα τα settings που γραφω και δοκιμασα και ακουστικα.. Τα ιδια..
 
Είμαι στον χώρο, αλλά έχω μικρή εμπειρία με τα 7άρια so far! Για πάμε να δούμε τι θα δούμε!

Το "κρατς-κρατς" πρέπει να εντοπίσουμε αν είναι θέμα s/w ή h/w...

α) Ακούς ένα τραγούδι που κάνει κρατς-κρατς. Δοκίμασε να το μεταφέρεις σ' ένα άλλο μηχάνημα ή έναν mp3 player & δες αν το κάνει εκεί... (κατά πάσα πιθανότητα, δε θα το κάνει, αλλά ας το πάμε βήμα-βήμα)

β) Ακούς ένα τραγούδι που κάνει κρατς-κρατς. Σημείωσε σε ποιο σημείο ακούγεται ο ήχος... Δοκίμασε μετά από λίγο να ξανακούσεις το ίδιο τραγούδι. Θα ξανακάνει κρατς-κρατς? Αν ναι, είναι στο ίδιο σημείο που είχες σημειώσει?

γ) Όταν σου κάνει το κρατς-κρατς, δοκίμασες να παίξεις με την καλωδίωση και το βύσμα? Ειδικά με το βύσμα - μήπως δεν κάνουν καλή επαφή στην κάρτα?

δ) Δοκίμασε ν' απεγκαταστήσεις ό,τι sound device έχεις στον device manager & να επανεκκινήσεις το pc. Ενεργοποίησε την onboard από τα BIOS. Άσε να αναγνωρίσει τα sound devices σαν generic και δοκίμασε ν΄ακούσεις το ίδιο τραγούδι... Πάλι έχει το ίδιο πρόβλημα?
 
Τα 3 πρωτα τα εχω κανει... Θα δοκιμασω το δ) το generic τι σημενει;;

ps. δεν το κανει μονο σε τραγουδια αλλα σε οτι παραγει ηχο και ταυτοχρονα κανω multitasking.

Update. Εκανα το βημα δ) ενεργοποιησα παλι την onboard απο τα bios εκανε μονο του αναγνωρηση και εγκατασταση.. και τα ιδια.. πολυ χαλια. Με την εξωτερικη ακουγεται χαμηλοτερα και πιο σπανια αυτο.... Εβαλα παλι την εξωτερικη και απεργοποιησα την onboard . Ερωτηση Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι πληρως συμβατες και οι 2 καρτες;; και να μου δημιουργουν αυτο το θεμα;; (εδωσα 23ευρω για την εξωτερικη....αλλα drivers για 7/vista στο cd της δεν ειχε αρα πρεπει να ηταν παλιο μοντελο κατεβασα απο το net) αν ειναι αυτο θα παω να παρω μια designed for win 7 για να ειναι οκ .. Αν ειναι αυτο ομως να παω να δωσω ενα 50αρικο και να ειναι παλι τα ιδια δεν λεει...

Το προβλημα ακουγετε οταν κανω κατι ταυτοχρονα με την μουσικη.. Στα xp ηταν μια χαρα με την αλαγη ξεκινησε αυτο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε μου, τι ram έχεις?

[edit] (και με το "τι", εννοώ πόση!)[/edit]
 
4gb ram στα 800mhz (usable 3gb τα win ειναι 32bit)
 
Λοιπόν, φίλε μου, κάτι παίζει με τη μνήμη - αυτό με το multitasking ήταν χρήσιμο hint!....

Actually, στα 7άρια - 32bits, η διαθέσιμη μνήμη είναι η φυσική μνήμη μείον της δεσμευμένης για hardware... Οπότε μπορεί να είναι η διαθέσιμή σου 2,8 - 3 - 3,5GB

(δες εδώ).

Τι μπορείς να κάνεις:

α) Δε θες επιστροφή στα XP, οπότε εγκαθιστάς 64μπιτα και βάζεις έξτρα μνήμη

β) Δε θες να σκάσεις άλλα λεφτά για έξτρα μνήμη, δε θες επιστροφή στα xp ή δεν είσαι σίγουρος αν ισχύει η διάγνωσή μου για να δώσεις λεφτά για το (α), οπότε "ανέχεσαι" το κρατς-κρουτς! :D

γ) Επιστρέφεις στα xp!

Για διάβασε κι αυτό: http://www.sevenforums.com/sound-audio/70361-cracky-audio-when-multi-tasking.html
 
Ευχαριστω πολυ. :D Να τονισω οτι στο task manager η μνημη δεν παει πανω απο 1-1,2 ! Στο laptop μου εχω επισης 3gb μνημη και τρεχουνε "νερο" τα 7.. Ερωτηση παιζει να φτεει ο σκληρος;; τον ακουω λειτουργει συνεχεια σχεδον και ακουω κατι περιεργα...ολα αυτα με την αλαγη... σε win7 τεχνολογια σου λεει μετα...(Απενεργοποιησα το autofragment και το system restore για να μην δουλευει τσαμπα)

Επισης κατι που παρατηρησα αυτο τυχενει ειτε εχω 1 tab ανοιχτο , ειτε 5 .. Επισης μπορει να εχω τα παντα κλειστα εκτος του player ..και να κανω broswing στο my computer ή στο control panel και να ακουστει ..

αα επισης πως εξηγειται με την onboard να αυξανεται το προβλημα; αν ηταν θεμα μνημης πιστευω θα ηταν το ιδιο... Δεν σου λεω οτι λες λαθος κατι , απλα κανουμε συζητηση.. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η realtek HDA ειναι η κλασικη και πανταχου παρουσα πλεον onboard audio. Τα 7 κανενα προβλημα δεν πρεπει να εχουν με αυτη. Επισης να ειναι ελαττωματικη παλι δυσκολο αφου στα XP επαιζε σωστα. Ασε που εβαλες και αλλη καρτα και παλι κανει παρασιτα.

Δεν κανεις ενα format παλι? Παρολο που ξερω οτι ακουγεται ασχημο να προτεινουν format για το παραμικρο.

Απο περιεργεια επισης, αν θες φτιαξε ενα virtual machine με XP στο virtualbox (δωρεαν). Θα πρεπει να σου βρει καρτα ηχου, ακομα και αν η virtual θα ειναι κατι κατωτερο (συνηθως AC97) και δες πως συμπεριφερεται σε παρομοιες καταστασεις το virtual οσον αφορα τον ηχο.
 
Αν συνεχισει ετσι θα βαλω παλι xp να τελειωνω μου φαινετε.... Θα τα αφησω λιγο να δω πως πανε και αμα μου σπασουν τα νευρα θα τα αλαξω παλι...
 
Ναι, βρε, το ξέρω! :D

 


Άλλωστε, κάνουμε τηλε-διάγνωση σ' ένα μηχάνημα που δεν το έχω δει και δεν το έχω δουλέψει, οπότε μάλλον είναι περισσότερο ακαδημαϊκή η συζήτηση και κάτι λίγα εμπειρική!
;)

Ajax87 είπε:
Ευχαριστω πολυ. :D Να τονισω οτι στο task manager η μνημη δεν παει πανω απο 1-1,2 ! Στο laptop μου εχω επισης 3gb μνημη και τρεχουνε "νερο" τα 7..
Σε αυτό, απαντάει καλύτερα το link που σου πόσταρα λίγο πιο πάνω, σχετικά με το πώς δεσμεύουν τα 7άρια τη μνήμη για το εκάστοτε hardware

Ajax87 είπε:
Ερωτηση παιζει να φτεει ο σκληρος;; τον ακουω λειτουργει συνεχεια σχεδον και ακουω κατι περιεργα...ολα αυτα με την αλαγη... σε win7 τεχνολογια σου λεει μετα...(Απενεργοποιησα το autofragment και το system restore για να μην δουλευει τσαμπα)Επισης κατι που παρατηρησα αυτο τυχενει ειτε εχω 1 tab ανοιχτο , ειτε 5 .. Επισης μπορει να εχω τα παντα κλειστα εκτος του player ..και να κανω broswing στο my computer ή στο control panel και να ακουστει ..
Λίγο δύσκολο να φταίει ο σκληρός... Από τη στιγμή που είσαι στα Windows, o κύριος όγκος εργασιών γίνεται στη RAM. Ο σκληρός προσπελαύνεται μόνο για να πάρεις κάποιο αρχείο, το οποίο με τη σειρά του θα φορτωθεί στη RAM μέχρι είτε να σβήσεις το pc (όπου γίνεται η αποθήκευση), είτε μέχρι να κάνεις κάποιο save. Οπότε ο δίσκος, ελάχιστη συμμετοχή έχει κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Η/Υ και σίγουρα δε θα σου προκαλούσε τέτοιας φύσης πρόβλημα... Όχι, θα είχες άλλα προβλήματα....

Ajax87 είπε:
αα επισης πως εξηγειται με την onboard να αυξανεται το προβλημα; αν ηταν θεμα μνημης πιστευω θα ηταν το ιδιο...
Γενικά να γνωρίζεις ότι οι κάρτες ήχου και γραφικών που είναι onboard, θεωρούνται:

α) Χαμηλού κόστους &

β) Χαμηλών επιδόσεων.

Το ότι τα πράγματα χειροτερεύουν με την onboard, απλά επιβεβαιώνει τα παραπάνω! Απλά η εξωτερική κάρτα ήχου που πήρες, επειδή ακριβώς είναι καλύτερη, έχει και καλύτερο noise management σε σχέση με τη φτωχή onboard! :)

Και να σε πάω μερικά χρόνια πίσω μ' ένα παράδειγμα: Παλιά όταν αγόραζες αυτοκίνητο, είχε το μανίσιο το ραδιοκασσετόφωνο με τα στάνταρ ηχεία που είναι μια μπούρδα και μισή! (onboard!)... Αν ήθελες καλά ηχεία, subwoofer & cd player, έβαζες άλλης εταιρίας (π.χ. ati, nvidia!) και δεν κρατούσες το μανίσιο! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα εχω χασει κανει κατι θορυβους ο σκληρος σαν και αυτους που κανει οταν κλεινει το pc... και κολαει ο windows explorer για 1-2sec μετα στρωνει.. ελεος... τι τα ηθελα τα 7?? κατεβασα το wd diagnostic tool μου τον βγαζει ΟΚ!.. ελεος απλαα.. με τους υπολογιστες δεν βγαζεις ακρη... "Μαλλον θα φτεει οτι εχω μπλε φοντο!!" (η ατακα μου για οταν δεν βρησκεις ακρη με τα pc) χαχαχ..

Λες να βαλω παλι xp ; ελεγα να αναβαθμιστω...

Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις πηρα την αποφαση να γυρησω στα xp δεν πειραζει εχω ξεκινησει ιδι το φορματ γραφω απο το λαπτοπ.. Ελπιζω να ειναι ολα οκ οπως ηταν οταν τελειωσω το φορματ... ευχαριστω πολυ και παλι για το χρονο σας :) . and wish me luck ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα