Προβλημα με παλιο πικαπ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας nickkartalis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

nickkartalis

RetroNoob
Αντιδράσεις
0
Γεια σας,

Λοιπον,ειμαι καινουριος εδω και προσφατα επιασα στα χερια μου ενα παλιο πικαπ του παππου μου (crown λεγεται η μαρκα και ειναι ενα μικρο πικαπ σαν βαλιτσακι) το οποιο αφου το καθαρισα απο τη σκονη το δοκιμασα για πρωτη φορα μετα απο...ας πουμε τριαντα χρονια. Για να μην πολυλογω,ουτε τα ηχεια δουλευαν,ουτε εβγαζε και πολυ καθαρο ηχο η βελονα αλλα αυτα με απασχολουν αργοτερα. Το θεμα μου ειναι πως το μοτερ γυριζει αναποδα και ετσι παιζει και τα τραγουδια αναποδα (το μοτερ δεν ειναι με ιμαντα). Το ανοιξα,το κοιταξα αλλα δεν εβγαλα καποια ακρη. Δεν γνωριζω τιποτα απο πικαπ διοτι αυτη ειναι η πρωτη φορα που πιανω ενα στα χερια μου και ο λογος που το εκανα ειναι τα πολυ καλα λογια που ακουγονται για την ποιοτητα του ηχου τους. Ελπιζω να μπορειτε να δωσετε καποια ιδεα για αυτο το προβλημα γιατι δεν βρηκα κατι παρομοιο στο ιντερνετ,

Σιγουρα θα σου απαντησουν πιο ειδικοι παολα αυτα ειχα μια αναλογη κουβεντα με εναν φιλο παλιοτερα και τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν θεμα πυκνωτη (απο οτι καταλαβα στα πιο πολλα πικαπ ενας πυκκνωτης αποφασιζει τη φορα της περιστροφης)...εκτος βεβαια αν το πικαπ σου ειναι κανα 110V μοντελο απο το αλλο ημισφαιριο :)

αν το μοτέρ είναι συνεχούς τότε είναι ανάποδα η πολικότητα . (Δηλ.το + και το -).ΑΝ είναι εναλασσομένου τότε όπως λέει και ο Γουάλη είναι θέμα πυκνωτή. Ο πυκνωτής είναι πάμφτηνος.Δες αν η κεφαλή έχει καλή βελόνα από κάτω και αν αλλάζει η κεφαλή Δηλ.αν έχει δυο μικρές βίδες από την π άνω μεριά.Αν δεν αλλάζει δεν θα στο σύστηνα να το χρησιμοποιήσεις μιας και αυτά που έχουν "φιξ" κεφαλή είναι πάντα κεραμική με πολύ μεγάλο βάρος και ζαφείρι αντί διαμάντι και καταστρέφουν δίσκους και επίσης δεν έχουν καθόλου anti skating. 

Πίσω
Μπλουζα