Προβλημα με gamepad σε Win7 64

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.678
Εχτες καρφωσα στο PC ενα παλιο Sidewinder Gamepad USB (το διαφανο - δεκαετιας) ωστε να δοκιμασω τη Sonic beta. Επαιξε χαρτι.

Σημερα εβαζα-εβγαζα κατι USB σκληρους και απο οταν το ξαναεβαλα επανω, δεν το αναγνωριζει ως Game Device. Κατι βρισει ως HID consumer control device αλλα ως pad γιοκο-τσοκο.

Καμμια ιδεα?

Χαζή ίσως η ερώτηση αλλά... μήπως όταν έπαιζες με τους δίσκους, έπαιξες και με τίποτε τζαμπεράκια;

Έλεγξες τα chipsets του υπολογιστή σου; Πολλές φορές τυχαίνει οι USB controllers να παρουσιάζουν περίεργη συμπεριφορά.

Σου προτείνω να εγκάταστήσεις την τελευταία έκδοση του Intel Chipset Software Utility μπας κι έτσι σου λυθεί το πρόβλημα. Επιπλέον θα πρέπει να εγκαταστήσεις και συμβατούς drivers για να δουλέψει το gamepad στα Windows 7 x64, ειδάλλως BANG!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βάλε το Χ-box adapter για τα win. Τα 360 pads παίζουν άψογα ακόμα και με ΜΑΜΕ, εμουλατόρια (δεν λειτουργεί η δόνηση αλλά δεν σκάμε) και είναι μονόδρομος για pc gaming.

Διαθέτω έναν Τ-3 Mini Wireless της Thrustmaster και παίζω ακόμα και παιχνίδια σαν τα Platypus 1 & 2 της Gamehouse χωρίς προβλήματα και διενέξεις.

Εβαλα νεους catalyst και το ειδε...τρελα

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σου διαθέτει Intel chipsets (συνιστάται η αποφυγή beta drivers), εγκατέστησε την τελευταία έκδοση του Chipset Software Utility. Έτσι μόνο θα δουλέψουν σωστά οι ελεγκτές USB.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sparklingeagle είπε:
Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σου διαθέτει Intel chipsets (συνιστάται η αποφυγή beta drivers), εγκατέστησε την τελευταία έκδοση του Chipset Software Utility. Έτσι μόνο θα δουλέψουν σωστά οι ελεγκτές USB.
αυτό πού το βασίζεις ακριβώς για τα 7αρια; γιατί εγώ έχω στήσει μερικές δεκάδες μηχανήματα από απλά atomάκια εώς Ι7 και δεν είδα κάποια ανωμαλία στο usb ούτε και στις συσκευές που μπαίνουν σε αυτό (από pads, receivers μέχρι τα κλασσικούς δίσκους που βάζουμε όλοι πάνω...)

Τάξε μου...

pooky(1) είπε:
Βάλε το Χ-box adapter για τα win. Τα 360 pads παίζουν άψογα ακόμα και με ΜΑΜΕ, εμουλατόρια (δεν λειτουργεί η δόνηση αλλά δεν σκάμε) και είναι μονόδρομος για pc gaming.
Η δόνηση, λειτουργεί και σε περιβάλλον Direct Input στα 7άρια, αρκεί να κάνεις μια επίσκεψη εδώ και μετά από τρία κλικ, καθάρισες.

Το έχω ελέγξει προσωπικά...

Στο ΜΑΜΕ δεν λειτουργεί ACE, στα παιχνίδια λειτουργεί κανονικότατα!!!!

Thanks πάντως!!!!!! :) :)

Μα, αν δεν κάνω λάθος...

...ο MAME δεν υποστηρίζει καθόλου δόνηση, ανεξαρτήτως API.

Ομιλούσα περί Direct Input Force Feedback εφαρμογών, όπως ο Project64 ή ο Model 2 Emulator, όπου για να λειτουργήσει η δόνηση στο XBOX 360 gamepad, χρειάζεται και ο driver που παρέθεσα στο ανωτέρω link.

Ναι, ο ΜΑΜΕ δεν υποστηρίζει δόνηση, άλλωστε δεν υπήρχε antive στα παιχνίδια κάτι τέτοιο!!!!

Αλλά μικρό το κακό, τους emus τους παίζω με το joystic του arc!

Πίσω
Μπλουζα