Προβλημα με NullDC

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Μέχρι διευθέτησης του θέματος , συνεχίζω από εδώ τη συζήτηση . Πρώτα απ'όλα όμως σπεύδω να ξεκαθαρίσω πως το θέμα αυτό δεν αποτελεί πηγή διακίνησης πληροφοριών σχετικά με την διακίνηση απαγορευμένου λογισμικού (isos , bios κτλ) . Είμαι σίγουρος πως το κλείδωμα (και η μετανομασία) του προηγούμενου θέματος έγινε από υπερβολικό ζήλο :) και όχι από σκοπιμότητα , οπότε μην ανυσηχείτε , δεν παρεξηγιέμαι . Αυτό όντας ξεκαθαρισμένο , πάμε παρακάτω .

Τελικά κατάφερα και το έτρεξα ! Δεν ξέρω τι έφταιγε και δεν έτρεχε σε WinXP Pro SP3 32bits , αλλά σε Win7 Ultimate SP1 64bits έτρεξε μια χαρά !

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω μερικά πράγματα με την ευκαιρία :

1) Είδα πως υπάρχει ένα παράθυρο ρυθμίσεων για plug-ins . Έχουν αναρτηθεί πουθενά ; Διότι είδα πως σε κάθε κατηγορία είναι επιλέξιμο μόνο ένα .

2) Πώς θα μπορούσα να καθορίσω τα πλήκτρα για το χειριστήριο ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα plugins είναι αυτά, δεν νομίζω να υπάρχουν άλλα (σε περίπτωση που περίμενες την πληθώρα που υπάρχει στο epsxe για παράδειγμα, άν και απο τότε που έχω dreamcast δέν έχω ξανατρέξει nullDC). Για το joypad/joystick μπορείς να χρησιμοποιήσεις το freeware joy2key για το mapping.
 
iliekater είπε:
Τελικά κατάφερα και το έτρεξα ! Δεν ξέρω τι έφταιγε και δεν έτρεχε σε WinXP Pro SP3 32bits , αλλά σε Win7 Ultimate SP1 64bits έτρεξε μια χαρά !
Μήπως ήταν θέμα directx; Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να μην είχες εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση στα winxp;
 
Για plugins μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτά του Chankast αλλά δεν θα κερδίσεις κάτι σε συμβατικότητα/απόδοση.
 
iliekater είπε:
Τελικά κατάφερα και το έτρεξα ! Δεν ξέρω τι έφταιγε και δεν έτρεχε σε WinXP Pro SP3 32bits , αλλά σε Win7 Ultimate SP1 64bits έτρεξε μια χαρά !Θα ήθελα όμως να ρωτήσω μερικά πράγματα με την ευκαιρία :

1) Είδα πως υπάρχει ένα παράθυρο ρυθμίσεων για plug-ins . Έχουν αναρτηθεί πουθενά ; Διότι είδα πως σε κάθε κατηγορία είναι επιλέξιμο μόνο ένα .

2) Πώς θα μπορούσα να καθορίσω τα πλήκτρα για το χειριστήριο ;
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς σου, τα XP δεν είναι πλήρως ενημερωμένα και αυτό προκαλεί το πρόβλημα με τον NullDC που είναι πολύ "ευαίσθητος" στο να μην υπάρχει το απόλυτα τελευταίο DirectX και Visual C++ Runtime. Στο είπε και ο Wally μέσες-άκρες στο άλλο thread, αλλά μάλλον δεν "πέρασε".

Κατέβασε και εγκατέστησε τα εξής δύο:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=5555

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=35

Για τα plugins απάντησε ο Other_Reality πιό πάνω. Χρησιμοποίησε τα defaults, κάνουν μια χαρά αυτό που πρέπει να κάνουν.

Αν το ερώτημα (2) εννοεί "πως κάνω redefine τα κουμπιά στο πληκτρολόγιο", τότε κάνεις το εξής:

Options->Maple->Port A->Config Keys for Player 1
 
"Πέρασε" και παρα"πέρασε" :) ! Απλά σε εκείνον τον υπολογιστή θέλω να διατηρώ κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσο αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού . Στις 03:00 η ώρα όταν το αντιλήφθηκα έκρινα πως δεν ήταν πια σκόπιμο να το αναφέρω δεδομένου ότι ήδη ήμουν χαρούμενος που μπορούσα να τρέξω Shemnue !

Δυστηχώς το ίδιο το NullDC δεν μπορεί να αντιληφθεί τα κλικαρίσματα από το χειριστήριό μου . Αναγκαστικά θα κατεβάσω και θα χρησιμοποιήσω το λογισμίκό από την Saitek για τον καθορισμό των πλήκτρων / κουμπιών .

Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας ! Έφτασε η ώρα να δω και το ίδιο το παιχνίδι (μέχρι τώρα είδα μόνο την εισαγωγή ! ) .
 
Δέν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση το λογισμικό της Saitek - εξάλλου άν δέν κάνει keyboard map δέν θα σου προσφέρει τίποτα. Σου ανέφερα παραπάνω το joy2key. Ρυθμίζεις όποια πλήκτρα θές στο NullDC και έπειτα κάνεις map αυτά ακριβώς τα πλήκτρα στον μοχλό μέσω του joy2key. Το NullDC δέν αναγνωρίζει joypads/joysticks.
 
Δοκίμασα και τα δύο (και το λογισμικό Saitek και το joy2key) , αλλά δυστηχώς τζίφος ... Λες και δεν υπάρχουν καθόλου εκείνα τα κουμπιά στο χειριστήριο ...
 
Μυρίζει πρόβλημα στο joypad τότε, δυστυχώς. Δοκίμασε να το ανοίξεις με ένα κατσαβιδάκι να δείς μήπως έφυγε κανα καλωδιάκι απο την πλακετούλα.
 
Μπα όχι , διότι στο λογισμικό της Saitek όταν πάω να καθορίσω τα κουμπιά , τα αντιλαμβάνεται μια χαρά . Ίσως να έχει να κάνει με τα Win7 , αν και φρόντισα να εγκαταστήσω τους τελευταίους οδηγούς . Μάλλον θα πρέπει να ανατρέξω πάλι στα WinXP . Ευτυχώς έχω ακόμα έναν δίσκο με WinXP όπου μπορώ να δοκιμάσω . Ωστόσω ίσως να ήταν καλλύτερα με τα Win7 , λόγω μνήμης .
 
Βρε iliekater...

...σέταρε τον NullDC, χρησιμοποιώντας πλήκτρα (Z,X,C...κλπ) και μετά με το joy2key, αντιστοίχησέ τα, σε button presses, του gamepad σου.

ΥΓ: Το joy2key, όσο παίζεις στον NullDC, πρέπει να το αφήσεις "ανοιχτό", να τρέχει στο παρασκήνιο, έτσι;
 
Αυτό έκανα Ace , αλλά κάτι δεν πάει καλά ... Παρατηρώ πως και στον PCSX2 δεν πιάνουν τα κουμπιά . Δηλαδή πιάνουν μόνο στην αρχή (στο κεντρικό μενού , μετά όχι ...) . Τι στον άνεμο ; Κάτι πρέπει να έχει επιρεάσει το χειριστήριο , διότι μέχρι πρότινος μια χαρά έτρεχε το PCSX2 .

Τέλος πάντων . Πέσε μου κάτι στο joy2key . Στο παράθυρο που βγάζει για τις αντιιστοιχίες πλήκτρων / κουμπιών , έχει πάνω από 20 κουμπιά . Πώς ξέρω εγώ τι καταλαβαίνει αυτό με εκείνα τα κουμπιά ; Π.χ. το κουμπί 16 πού αντιστοιχεί ; Το χειριστήριό μου έχει 6 κουμπιά , 4 πίσω σκανδάλες, 2 κουμπιά εναλλαγής , άντε και τα πατήματα από τους δύο αναλογικούς μοχλούς (μπορούν να πατηθούν προς τα μέσα) · συννεπώς λιγότερα από 20 κουμπιά . Το joy2key όμως μου βγάζει να ρυθμίσω πολύ περισσότερα κουμπιά ...
 
Πραγματικά...

...το joy2key, "καταλαβαίνει" πολύ περισσότερα πλήκτρα, από όσα έχει το gamepad σου.

Κατά κανόνα λοιπόν, το joy2key θα αντιστοιχίσει, με τη σειρά, ξεκινώντας πάντα από το νούμερο 1, όσα πλήκτρα έχει το εκάστοτε gamepad, βάζοντας στην αρχή τα "μπροστά" πλήκτρα, μετά τις σκανδάλες, μετά τα select, back, start κτλ και στο τέλος τα κουμπιά των αναλογικών μοχλών, που πατιούνται προς τα μέσα, όπως σωστά περιέγραψες... Οι υπόλοιποι αριθμοί του joy2key που περισσεύουν, μένουν αχρησιμοποίητοι.

Ένας απλός εμπειρικός τρόπος, που χρησιμοποιώ εγώ, για να ελέγχω πιο πλήκτρο του gamepad, αντιστοίχησε σε ποιο γράμμα του πληκτρολογίου, είναι να ανοίγω το notepad των Windows και πατώντας το κάθε πλήκτρο του gamepad, βλέπω ποιο γράμμα εμφανίζεται στην οθόνη και προβαίνω στις απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές, που χρειάζομαι...

Ελπίζω να βοήθησα.

ΥΓ. Αν κατάλαβα καλά, το gamepad σου έχει 6 μπροστινά πλήκτρα, στυλ Street Fighter και 4 σκανδάλες; Θα μπορούσες να μου πεις ποιο ακριβώς gamepad είναι αυτό, γιατί ψάχνω ένα, με ένα τέτοιο layout και δεν βρίσκω πουθενά;
 
Είναι το P990 και πράγματι είναι φοβερό διότι μπορεί συγχρόνως να λειτουργεί και ως χειριστήριο όπως του Mega Drive / Saturn , αλλά και ως Playstation (τα 4 από τα 6 έχουν λίγο διαφορετική υφή) και η θέση τους επάνω και πίσω απ΄το χειριστήριο είναι τέτοια ώστε ταυτόχρονα να σε βολεύει σε όποια από αυτές τις κονσόλες χρειάζεσαι . Ωστόσω το αγόρασα πριν αρκετά χρόνια και δεν ξέρω αν θα το βρεις τώρα . Νομίζω όμως πως η Saitek είχε αργότερα κυκλοφορήσει και άλλα τέτοια χειριστήρια , νεότερης γενιάς .
 
Πίσω
Μπλουζα