Προβλημα με PS2 Fat οσον αφορα την αναγνωση των DVD

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.933
Αντιδράσεις
4.012
Eιχα δυο PS2 Fat αγορασμενα day one και τσιπαρισμενα και τα δυο.Το πρωτο φορουσε το πρωτο mod chip Που ειχε κυκλοφορησει και που ο καθε πειρατης το ενα DVD που ηταν το παιχνιδι για παραδειγμα το εσπαζε σε 3,4 δισκακια για να μπορεσουμε να το παιξουμε.Αφου λοιπον αυτο ηταν μια βλακεια και μιση και αφου πουλησα εκεινο το PS2 και πηρα αλλο εβαλα το νεοτερο mod chip που βγηκε λιγο καιρο μετα και που για να παιξω καποιο αντιγραφο πατουσα το reset για να καταλαβει την εντολη και ξεκινουσε το παιχνιδι.Πανω απο δεκα χρονια ειχε να λειτουργηση και το εβγαλα χθες γιατι θελω να το χαρισω σε ενα φιλαρακι οποτε το εβαλα στην πριζα αναψε κανονικα και ολα φαινοταν μια χαρα.Ε 5 παιχνιδια δοκιμασα αντιγραφες οπως και μια ταινια DVD και δεν γινετε τιποτα.Ακουγεται το δισκακι πως το διαβαζει αλλα δεν γινετε τιποτα και με πεταει την γνωστη οθονη να βαλω καποιο PS2 δισκακι κλπ.Η κονσολα δουλευε τελεια δεν μπορω να καταλαβω τι προβλημα εχει εκτος και αν με καποιον τροπο εχει απενεργοποιηθει το mod chip και χρειαζεται τιποτα συνδιασμο με πατημα το reset κλπ για να λειτουργησει.Τωρα αν εχει κανα αλλο προβλημα οπως καμια κεφαλη η προβλημα με το mod chip δεν το γνωριζω αλλα με φαινεται πολυ δυσκολο γιατι ουτε χτυπηθηκε πουθενα η κονσολα ουτε επεσε απο καποιος υψος ουτε τιποτα.Η κονσολα ηταν ξεχασμενη σε σημειο που ειχε σκονη οποτε δεν μπορω να ξερω αν θελει για παραδειγμα καποιο καθαρισμα η κεφαλη.Οποιος εχει καμια ιδεα ας δωσει τα φωτα του.
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.029
Αντιδράσεις
5.695
Δεν χανεις τιποτα να καθαρισεις την κεφαλη. Δεν ειναι δυσκολο ή χρονοβορο.


Και μια ωραια σελιδα που παρουσιαζει την ιδια διαδικασια.
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.933
Αντιδράσεις
4.012
Eυχαριστω freak θα το κανω αν και φοβομουνα να το ανοιξω μην το κανω καμια ζημια.Απλα την καθαριζω λιγο ετσι οπως στο βιντεο με σκετη μπατονετα φιλος;
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.029
Αντιδράσεις
5.695
Το μονο που θελει προσοχη ειναι η καλωδιοταινια των κουμπιων, οπως σηκωνεις το καπακι.

Ιδανικο θα ηταν να χρησιμοποιησεις ισοπροπανολη για το καθαρισμα. Θα βρεις στα φαρμακεία και καταστηματα ηλεκτρονικων.

Τωρα νομιζω οτι το καθαρο οινοπνευμα ειναι οκ, αλλα οχι το μπλε ή ολα αυτα τα μειγματα που εχουν για καθαρισμο χεριων κλπ.

Βρεχεις την μια μερια και καθαριζεις τον φακο και αμεσως το περνας και μια με την στεγνη μερια της μπατονετας.
 

Αρμαγεδών

RetroDB Feeder
Joined
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
543
Αντιδράσεις
913
Κάπως "ίδιο" πρόβλημα μ' αυτό του metalcandyman έχω και στο δικό μου PS2 fat: Εισάγω το δισκάκι, το διαβάζει κανονικά, αλλά η εικόνα στην οθόνη είναι ασπρόμαυρη! Την άνοιξα αλλά δεν είδα τίποτα το περίεργο... Τσεκάρισα και τα καλώδια και τις θύρες της τηλεόρασης, αλλά τίποτα... Υποψιάζομαι πως μπορεί να φταίει το ματάκι αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τι κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση;
Είπαμε, κοντεύει να γίνει ρετρό κονσόλα (ή μήπως είναι ήδη; ) αλλά η δικιά μου παραπάει :D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.029
Αντιδράσεις
5.695
Αυτο ειναι εντελως διαφορετικο. Αν φορτωνει το παιχνιδι τοτε δεν εχει προβλημα το drive.

Θα πρεπει να μας πεις τι ακριβως καλώδιο εικόνας χρησιμοποιείς και τι τηλεόραση.

Φωτογραφιες απο το προβλημα και το καλωδιο δεν βλαπτουν.
 

Αρμαγεδών

RetroDB Feeder
Joined
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
543
Αντιδράσεις
913
Αυτο ειναι εντελως διαφορετικο. Αν φορτωνει το παιχνιδι τοτε δεν εχει προβλημα το drive.

Θα πρεπει να μας πεις τι ακριβως καλώδιο εικόνας χρησιμοποιείς και τι τηλεόραση.

Φωτογραφιες απο το προβλημα και το καλωδιο δεν βλαπτουν.
Τώρα, σχετικά με το τι καλώδια και τι τηλεόραση χρησιμοποιώ, φίλε freaktmp, ας το, είμαι φουλ άσχετος :fafoutis:
Το συνδέω σε τηλεόραση Daewoo (μοντέλο δεν θυμάμαι) του 2006 με το κλασικό κίτρινο, κόκκινο και άσπρο καλώδιο. Φωτογραφία λίγο δύσκολο, λόγω του ότι μετέφερα το Playstation στην αποθήκη, αφού δεν βρήκα λύση στο πρόβλημα...
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.029
Αντιδράσεις
5.695
Χωρις περισσότερες πληροφορίες για την τηλεόραση κλπ, ειναι δύσκολο να πουμε σίγουρα.

Μερικες πιθανοτητες ετσι γενικώς και αορίστως:

  • Συνδεσες το composite καλωδιο σε component εισοδο στην tv
  • Λαθος ρυθμιση στην τηλεοραση
  • Προβληματικο καλωδιο
  • Προβληματικη κονσολα
  • Προβληματικη τηλεοραση (αν δεν εχεις δοκιμασει κατι αλλο σε αυτη την εισοδο)
  • Μηπως εχεις modchip ή softmod και προσπαθεις να παιξεις NTSC παιχνιδια (αμερικανικα ή γιαπωνεζικα);

Λαθος ρυθμιση στην κονσολα (εχει μια επιλογη στις ρυθμισεις για RGB ή component). Αυτο ειναι λιγοτερο πιθανο γιατι νομιζω οτι αν το ρυθμισεις για component και δεν εχεις το σωστο καλωδιο, απλα δεν θα δειχνει καθολου στην τηλεοραση.

Δοκιμασε να χρησιμοποιήσεις εναν μετατροπέα απο RCA σε SCART. Βεβαίως το ιδανικο ειναι να προμηθευτείς ενα καλώδιο SCART RGB (εφόσον η τηλεοραση σου υποστηρίζει RGB πανω απο SCART).
 

Αρμαγεδών

RetroDB Feeder
Joined
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
543
Αντιδράσεις
913
Χωρις περισσότερες πληροφορίες για την τηλεόραση κλπ, ειναι δύσκολο να πουμε σίγουρα.

Μερικες πιθανοτητες ετσι γενικώς και αορίστως:

  • Συνδεσες το composite καλωδιο σε component εισοδο στην tv
  • Λαθος ρυθμιση στην τηλεοραση
  • Προβληματικο καλωδιο
  • Προβληματικη κονσολα
  • Προβληματικη τηλεοραση (αν δεν εχεις δοκιμασει κατι αλλο σε αυτη την εισοδο)
  • Μηπως εχεις modchip ή softmod και προσπαθεις να παιξεις NTSC παιχνιδια (αμερικανικα ή γιαπωνεζικα);

Λαθος ρυθμιση στην κονσολα (εχει μια επιλογη στις ρυθμισεις για RGB ή component). Αυτο ειναι λιγοτερο πιθανο γιατι νομιζω οτι αν το ρυθμισεις για component και δεν εχεις το σωστο καλωδιο, απλα δεν θα δειχνει καθολου στην τηλεοραση.

Δοκιμασε να χρησιμοποιήσεις εναν μετατροπέα απο RCA σε SCART. Βεβαίως το ιδανικο ειναι να προμηθευτείς ενα καλώδιο SCART RGB (εφόσον η τηλεοραση σου υποστηρίζει RGB πανω απο SCART).
Λογικά, ως εμπειρότερος, θα έχεις δίκιο. Θα το κοιτάξω, αν είναι, και βλέπουμε.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)
 
Μπλουζα