Προβλημα στησιματος ασυρματου τοπικου δικτυου...

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Αντιμετωπιζω το εξης κουλο που αφορα δικτυο με Windows.

Πηγα σε ενα φιλο να τον βοηθησω να στησει ενα wireless δικτυακι σε 4 laptop.

Το ενα ηταν παλιο με Vista 32bit και εχει επανω ενα usb hasp για να μπορει να τρεχει μια τεχνικη εφαρμογη (και στα 4 μηχανηματα) και εναν εκτυπωτη. Τα αλλα τρια φορητα εχουν Win7 64bit.

Ειχε ενα Thomson wireless router του OTE.

Εβαλα static IP σε ολα τα μηχανηματα, τα εβαλα στο ιδιο subnet και εδωσα και στο καθενα ενα username και ενα password (διαφορετικα για το καθε μηχανημα). Εκανα και share τον εκτυπωτη.

Αντιμετωπιζω τα εξης θεματα

Για να δουν τα τρια WIN7 laptops το hasp και να μπορουν να συνδεθουν στον εκτυπωτη στο "κεντρικο" Vista laptop, πρεπει προηγουμενως να εχω παει σε καθενα απο αυτα, να εχω κανει ενεργεια να μπω στο κεντρικο φορητο, να δωσω το UserName και Password και μονο τοτε "ελευθερωνονται" προς χρηση τα resources (hasp-εκτυπωτης).

Πως μπορω να γλυτωσω ολη αυτη τη μανουρα και μολις ανεβαινει το δικτυο να μπορουν τα φορητα και να τυπωνουν απευθειας στον εκτυπωτη αλλα και να βλεπουν αμεσα το hasp?

Αλλο ενα ανεξηγητο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπορω να κανω Remote Desktop μεταξυ των μηχανηματων...μπορει να κοβει το traffic ο router? (δεν μπορω να του "ριξω" το firewall διοτι ο ΟΤΕ το εχει κλειδωμενο).

Ευχαριστω προκαταβολικως
 
Είναι στο ίδιο Workgroup?

Επίσης ποιές εκδώσεις win τρέχει? Ultimate, Buisinnes, Home?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εφόσον έχεις δώσει username και password στα μηχανήματα, δεν νομίζω ότι μπορείς να αποφύγεις τη διαδικασία του login για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους κοινόχρηστους πόρους. Εκτός εάν απενεργοποιήσεις το login μόνο στο μηχάνημα με το hasp. Ή με κάποιο script αν γίνεται να κάνουν autologin οι υπολογιστές στο κεντρικό μηχάνημα καθώς ανοίγουν (δες http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc750843.aspx)

Για το remote desktop μπορεί να φταίει κάποιο software firewall που έχεις πάνω (πχ zonealarm, panda) ή και ακόμα το firewall των windows. Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις προσωρινά να δείς αν δουλεύει και αν φταίει αυτό να φτιάξεις κάποιον κανόνα που να εξαιρεί το Remote Desktop. Επίσης σε κάθε υπολογιστή θα πρέπει απο τις ιδιότητες του συστήματος (Δεξί κλικ στο My Computer --> Properties--> Remote Settings) να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Allow remote assistance connections to this computer"

Ελπίζω να βοήθησα
 
Πίσω
Μπλουζα