Προσθήκη σε firewall block list από το context menu

freaktmp

Expert
Αντιδράσεις
11.887
Καμιά φορά είμαστε αναγκασμένοι να τρέξουμε προγράμματα που θα προτιμούσαμε να μην έχουν πρόσβαση στη σύνδεση με το internet. Θα μπορούσε κανείς προσωρινά να τραβήξει το καλώδιο ethernet ή να απενεργοποιήσει τον driver της κάρτας δικτύου από τον device manager ή κάποιον άλλο από τους πολλούς τρόπους να σταματήσει τον υπολογιστή από το να συνδέεται στο internet. Το καλύτερο όμως θα ήταν να μην πειράζουμε την εγκατάστασή μας και απλά να μπλοκάρουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα Windows προσφέρουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουμε ένα εκτελέσιμο μέσω του ενσωματωμένου firewall, αλλά η όλη διαδικασία θέλει να ανοίξουμε παράθυρα, dialog boxes, κάμποσα κλικ κλπ. Υπάρχουν άλλα προγράμματα που κάνουν τη διαδικασία ίσως λίγο πιο εύκολη, αλλά γιατί να μπούμε στη διαδικασία να εγκαταστήσουμε ένα ακόμα πρόγραμμα;

Έβαλα λοιπόν τον ΓΤΠ και μου έφτιαξε ένα απλό κολπάκι που προσθέτει την επιλογή Toggle Internet Block στο context menu σε όλα τα .EXE εκτελέσιμα. Για να τρέξει θα μας ζητήσει δικαιώματα admin. Την πρώτη φορά που το τρέχουμε θα προσθέσει το εκτελέσιμο στην block list του firewall. Αν είναι ήδη εκεί, θα το ξεμπλοκάρει.

Για να εγκαταστήσουμε το Toggle Internet Block, αντιγράφουμε το ToggleFirewallBlock.vbs στο c:\windows. Μετά τρέχουμε το block.reg για να βάλει τη λειτουργικότητα στο registry και είμαστε έτοιμοι (ίσως να χρειαστεί μια επανεκκίνηση για να εμφανιστεί η επιλογή).

Αν δεν το γουστάρετε, τρέχετε το uninstall block.reg και σβήνετε το vbs αρχείο από το c:\windows. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Θα βρείτε το Toggle Internet Block στο archive.org.

@freaktmp license:
Έχω κάνει κάμποσες δοκιμές, αλλά θεωρήστε ότι το πρόγραμμα είναι alpha και ότι αν χρησιμοποιώντας το εκραγεί το σπίτι σας :gun:, δεν φταίω εγώ. Μπορείτε να το κάνετε ό,τι γουστάρετε και εμένα δεν μου καίγεται καρφί. Αν κάνετε αλλαγές θα ζήταγα αν είναι δυνατό να με αναφέρετε κάπου, αλλά δεν χαλάσουμε και τις καρδιές μας αν δεν το κάνετε.

Πίσω
Μπλουζα