Προσωπικές ιστορίες ραδιοφωνικής τρέλας

Fistikis

RetroActive
Αντιδράσεις
64
Μετά από την παρότρυνση του @Takero72 αποφάσισα να κάνω μια αυτοπροβολή και να μοιραστώ μερικές από τις εμπειρίες και αναμνήσεις από την ενασχόληση μου με τα ερτζιανά την δεκαετία του ενενήντα…

Στο φόρουμ γνωστός ως Fistikis (το ανέκδοτο με τον Φυστίκι που τον πέταξαν έξω από το παράθυρο το ξέρετε; Από εκεί βγήκε το nickname), πραγματικό όνομα Ανδρέας Αθητάκης.

Γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα, και έχοντας 2 μεγαλύτερα αδέλφια μεγάλωσα ακούγοντας τις τραγουδάρες της δεκαετίας του ογδόντα και στην δεκαετία του ενενήντα ως teenager άρχισα να κάνω τον DJ σε πάρτυ φίλων μου και σχολικές εκδηλώσεις.

Το 1992 σε ηλικία 17 ετών πέρασα από ένα casting μαζί με ένα φίλο μου στον ραδιοφωνικό σταθμό DPI Atheneum 95,3 FM στην Αθήνα. Μες έδωσαν ένα δίωρο να κάνουμε μια εκπομπή δοκιμαστικά. Εγώ έβαζα την μουσική και έκανα τον ηχολήπτη, και ο κολλητός μου τον εκφωνητή. Η εκπομπή ήταν η απόλυτη αποτυχία επειδή ο κολλητός από το τρακ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη χωρίς να κάνει σαρδάμ, και εγώ έπαιξα ολόκληρο σχεδόν τραγούδι στις 45 στροφές παρόλο που ήταν LP…

Προς μεγάλη μου έκπληξη, μετά από 2 μέρες μου τηλεφώνησε η Σισσυ Μηναδάκη (αυτή που μπουζούριασαν για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μετά από μερικά χρόνια) που ήταν διευθύντρια στον σταθμό και μου πρότεινε να δουλέψω στον σταθμό ως ηχολήπτης. Τον φίλο μου δυστυχώς δεν τον δέχτηκαν αλλά εγώ συμφώνησα να συνεργαστώ.

Δούλεψα εκεί για 2 μήνες αλλά επειδή ο ιδιοκτήτης του σταθμού ήταν μέγα λαμόγιο και δεν πλήρωσε τον μισθό που έπρεπε, τους έκανα καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και πήρα πόδι..

Μια αστεία στιγμή που θυμάμαι είναι η εξής: Σε κάποια στιγμή ακούγαμε τον Μητσικώστα σε κάποιο άλλο σταθμό να προσποιείται τον Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα του στούντιο και μπαίνει μέσα ο πραγματικός Βασίλης Λεβέντης που ήταν καλεσμένος αλλά κανείς δεν είχε την ιδέα να με ειδοποιήσει εγκαίρως… Είχα ψοφήσει από τα γέλια εκείνη την ημέρα….

(Συνεχίζεται)

Ανδρέα, και μόνο που σε ηλικία 17 ετών έκανες καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου!
Περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια!

Πίσω
Μπλουζα