Πρωταπριλιάτικες γκάφες στην ΕΡΤ

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
914
Τα ΜΜΕ ειδικά τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν να μεταδίδουν μια ψεύτικη είδηση την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Στην ΕΡΤ της δεκαετίας του ' 80 όμως, το να μεταδώσεις κάτι ψεύτικο σήμαινε πολλά. Θα αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Ήτα 1/4/1982 και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ υπέπεσε σε δύο απανωτές γκάφες:

1. Η μεγάλη ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη ήταν άρρωστη εκείνη την εποχή. Το ραδιόφωνο μετέδωσε στις 31/3, ότι είχε πεθάνει, κάτι που διέψευσε λίγο μετά το ίδιο, σώζοντας το θέμα.

2. Την Πρωταπριλιά του 1982, δηλαδή μέσα σε μία ημέρα, η ΕΡΤ υπέπεσε και σε δεύτερη γκάφα. Σε μία εκπομπή που δεν είχε ειδήσεις, μία παρουσιάστρια επέλεξε να μεταδώσει ένα πρωταπριλιάτικο αστείο για το νέφος, το οποίο όμως ήταν αρκετό για να πανικοβάλλει τους ακροατές. Ο αξέχαστος Ιάκωβος Καμπανέλλης υπέβαλε την ίδια ημέρα την παραίτησή του. Οι ακροατές έπαιρναν σαν τρελοί τηλέφωνα στην ΕΡΤ για να μάθουν τι είχε γίνει (η δημοσιογράφος Ειρήνη Ψαρέλλη, είχε πει ότι τα σχολεία θα έμεναν κλειστά και ότι οι πολίτες έπρεπε να αναμένουν οδηγίες...). Προκλήθηκε συναγερμός και χάος στον κρατικό μηχανισμό... Ο τότε υφυπουργός Τύπου δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του κ. Καμπανέλλη, αλλά έθεσε εκτός ραδιοφώνου την δημοσιογράφο που είχε την ιδέα της φάρσας για το νέφος.

Το σχετικό απόσπασμα από το "Βήμα" της 2/4/1982.

Προβολή συνημμένου 31551

Δείτε κι άλλα στοιχεία για το θέμα, σε αυτόν τον σύνδεσμο:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρωταπριλιά του '87 θυμάμαι ανακοινώνουν στις ειδήσεις των 9:00 οτι τις επόμενες βραδινές & μεταμεσονύκτιες ώρες θα γίνει ορατός ο κομήτης του Χάλευ !!!!!

Φοβερή έξαψη λοιπόν εγώ με τον πατέρα μου, ο οποίος κάθε 10' με έστελνε στην ταράτσα να δω μπας και περάσει, με φοβερή στοιχομυθία:

- "Έλα μικρέ, βλέπεις τίποτα";;;

- "Όχι μπαμπά, δεν πέρασε ακόμα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D:D

Ευτυχώς που ακούσαμε και το δελτίο των 12:00 στο οποίο είπαν οτι πρόκειται περί φάρσας...

Το καλύτερο είναι οτι το επόμενο πρωι βλέπω τον ξάδερφό μου: "Ασε, μου λέει, άυπνος είμαι, περίμενα όλο το βράδι να περάσει ο κομήτης του Χάλευ"!!! :cheers:
 
Και η τραγική ειρωνία με τον Καμπανέλλη, είναι ότι δεκαετίες αργότερα η είδηση του δικού του θανάτου έμελλε "κατά λάθος" να μεταδοθεί από το MEGA, και χωρίς να είναι Πρωταπριλιά... Ο μεγάλος συγγραφέας πέθανε σχεδόν ενάμιση μήνα μετά από την παρακάτω αναγγελία-διόρθωση.


(thanks για τις οδηγίες spoiler παρακάτω)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό το κομμάτι που θες σε spoiler το γράφεις έτσι:

[noparse]

ΤΖΑ!
[/noparse]

Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

ΤΖΑ!

Κοινώς, οτιδήποτε είναι μέσα σε spoiler tags "κρύβεται" πίσω από το κουμπάκι "Show spoiler"
 
Πίσω
Μπλουζα