Πρόβλημα ήχου σε σύνδεση PC - TV με καλώδιο HDMI

Raild

RetroN00b
Joined
13 Μάρ 2013
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
0
Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω σταθερό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows XP και κάρτα γραφικών ATI RADEON HD 4800 Series και συγκεκριμένα την RADEON HD 4870. Έχω καλώδιο HDMI προς HDMI, δε θυμάμαι να σας πω μάρκα. Η τηλεόραση μου είναι η Philips 3100 series LED TV 40PFL3107H.

Συνδέω λοιπόν με το καλώδιο το PC με τη τηλεόραση και ενώ η εικόνα μεταδίδεται κανονικά από την τηλεόραση, ο ήχος παίζει από το PC, έχω δοκιμάσει από τις ιδιότητες ήχου αλλά έχω μόνο δύο επιλογές η HD Audio Output ή USB Audio Device, δε παίζει με κανένα από τα δύο. Δεν χρησιμοποιώ ηχεία αλλά εξωτερικό ηχείο με σύνδεση usb γι'αυτό και υπάρχει αυτή η επιλογή, έχει σχέση το ηχείο? Έχω και κάτι άλλα ηχεία που δεν είναι usb που συνδέονται κανονικά με το pc.

Όσον αφορά τη κάρτα γραφικών εδώ μπορείται να δείτε τα χαρακτηριστικά της http://www.amd.com/us/products/deskt...fications.aspx. Γιατί κάπου διάβασα ότι πολλές κάρτες δεν υποστηρίζουν την έξοδο ήχου από HDMI, οπότε για όποιον καταλάβει αν η δικιά μου έχει τέτοια υποστήριξη η όχι. Επίσης για την τηλεόραση εδώ μπορείται να δείτε τι υποστηρίζει και τι εξόδους έχει από πίσω μήπως μου βρείτε κάποια άκρη με κάποιο άλλο καλώδιο. http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=40PFL3107H/12
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δες τι ηχο στελνεις στην τηλεοραση.Στο faq της τηλεορασης λεει οτι :


NOTE:
The HDMI connection only supports the LPCM (Linear Pulse Code Modulation) and AC3 (Dolby Digital) audio formats. The DTS (Digital Theater Systems) audio format is not supported via HDMI.

Η καρτα γραφικων βγαζει ηχο στο HDMI οποτε εισαι ΟΚ απο εκει (ετσι λεει το site της AMD) .Δοκιμασε να δεις τι ρυθμισεις υπαρχουν στο προγραμμα της καρτας γραφικων οσον αφορα τον ηχο.Εναλλακτικα αν δεν βρεις λυση βαλε ξανα τα drivers.Βεβαια παιζει να φταιει και το καλωδιο,τσεκαρε ομως τα αλλα πρωτα και βλεπουμε..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πώς μπορώ να δώ τι ήχο στέλνω στην τηλεόραση? Από τις ιδιότητες ήχου έχω μόνο 2 επιλογές τις οποίες αναφέρω στο πρότο post.

Τους drivers της κάρτας γραφικών τους πέρασα ξανά, αλλά δε φένεται να άλλαξε κάτι. Επίσης έψαχνα στο πρόγραμμα Διαχείριση Ήχου της Realtek, μήπως παίζει κάτι με τη ρύθμιση S/PDIF?

Επίσης τώρα που κοιτάω ξανά το πρόγραμμα έχει ένα κουτάκι Ι/Ο Ήχου (ρυθμίσεις εισόδου και εξόδου ήχου) από εκεί διαλέγω τη ρύθμιση καναλιού που έχει ως επιλογές - ακουστικά, 2CH Hχείο έως και 8CH ηχείο (τα οποία μου είναι άχρηστα ούτος η άλλος γιατι χρησιμοποιώ εξωτερικό ηχειάκι μέσω usb) και παρακάτω έχει ακόμα 2 επιλογές που μπορεί να έχουν σημασία, το ένα ειναι Digital PCM Output και το άλλο Dolby Digital 5.1 το οποίο όταν το επιλέγω μου βγάζει προειδοποίηση - όταν είναι ενεργοποιημένο το Dolby Digital Live, λειτουργεί μόνο η ψηφιακή έξοδος ήχου (S/PDIF) και δε θα ακούτε ήχο από αναλογικά ηχεία η ακουστικά. Και από εκεί έχει περαιτέρω ρυθμίσεις εισόδου-εξόδου του S/PDIF, έκανε κάποιες δοκιμές αλλά δεν έπιασε μέχρι στιγμής, φυσικά ο ψηφιακός ήχος μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το πρόβλημα μου, αλλά είπα να δοκιμάσω, ποτέ δε ξέρεις :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kανε δεξι κλικ στο μεγαφωνακι στο taskbar των windows και θα σου βγαλει επιλογες..τσεκαρε το playback devices και το volume control options και δες τι επιλογες εχεις
 
Αν το κάνω δεξί click μου βγάζει τις εξής επιλογές - 1) Διαχείριση ήχου - που με οδηγεί στις ρυθμίσεις που αναφέρω στο 2nd post, 2) Πολυμέσα (δηλαδή ιδιότητες ρύθμισης του ήχου (ένταση,ήχοι,ήχος,φωνή,υλικό),

3) windows media player (άκυρο λολ), 4) Εγγραφή ήχου (δε νομίζω να μας κάνει) και 5) Έλεγχος έντασης (το volume control που αναφέρεις υποθέτω) στο οποίο τα έχω ενεργοποιήσει όλα (κανένα στην σίγαση, και τα έχω πάει όλα στο τέρμα, εκτός από την επιλογή του S/PDIF το οποίο είναι γκριζαρισμένο.
 
Στο Control Panel πηγαίνεις στις ρυθμίσεις συσκευών του ήχου και επιλέγεις ως προτιμώμενη έξοδο/συσκευή αυτήν που θέλεις. Θεωρητικά θα υπάρχει και η επιλογή της κάρτας ήχου μέσω του HDMi. οπότε δοκίμασέ το. Επίσης, ρίξε μιά ματιά στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου και δες αν είναι τυχόν απενεργοποιημένη η προτίμηση σχετικά με τον ήχο. Τέλος, δοκίμασε να τα κάνεις όλα αυτά αφού έχεις αποσυνδέσει το USB ηχείο σου αφού ενδέχεται να προκαλέι αυτό τα confilcts.
 
Ναί το έχω δοκιμάσει αυτό, ήταν από τα πρώτα που έχω κάνει , πίνακας ελέγχου - ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής - κουτάκι ήχος - προεπιλεγμένη συσκευή - οι 2 επιλογές που είχα πει HD Audio Output ή USB Audio Device - δε λειτουργεί με καμία από τις δύο. Αποσύνδεσα και το usb audio device ούτε έτσι λειτούργησε.
 
Δεν δοκιμάζεις και κανένα αλλο version hdmi καλωδιο??
 
Δε νομίζω να φταίει το καλώδιο, το ίδιο πρόβλημα είχα από τη πρώτη μέρα που το πείρα, όταν χρησιμοποιούσα μια άλλη τηλεόραση, εκτός και αν είναι ελλατωματικό, αλλά αμφιβάλλω γι'αυτό, και ήταν και ακριβό το άτιμο.

Θα δοκιμάσω πάντως να αγοράσω καλώδιο ήχου, να το συνδέσω με τη κάρτα ήχου και την υποδοχή ήχου της τηλεόρασης μήπως δουλέψει έτσι.
 
Raild είπε:
Δε νομίζω να φταίει το καλώδιο, το ίδιο πρόβλημα είχα από τη πρώτη μέρα που το πείρα, όταν χρησιμοποιούσα μια άλλη τηλεόραση, εκτός και αν είναι ελλατωματικό, αλλά αμφιβάλλω γι'αυτό, και ήταν και ακριβό το άτιμο.Θα δοκιμάσω πάντως να αγοράσω καλώδιο ήχου, να το συνδέσω με τη κάρτα ήχου και την υποδοχή ήχου της τηλεόρασης μήπως δουλέψει έτσι.
Αν σου εκανε το ιδιο και σε αλλη τηλεοραση γιατι δεν το πας πισω, να σου δωσουν αλλο για δοκιμη?

Δοκιμασε και να το βαλεις αναποδα...το δικο μου παιζει σε μια κατευθυνση...περιεργως...

Επισης, την ωρα που το εχεις συνδεδεμενο, κανε μια γυρα τις συνδεσεις και ξαναμπες στο HDMI...μπας και
 
Δε γίνεται να το βάλω ανάποδα, η μία του μεριά είναι ειδικά σχεδιασμένη να μπαίνει στη θύρα του υπολογιστή.
 
Raild είπε:
Δε γίνεται να το βάλω ανάποδα, η μία του μεριά είναι ειδικά σχεδιασμένη να μπαίνει στη θύρα του υπολογιστή.
Αρα εχεις καλωδιο DVI to HDMI.....

To DVI δεν περναει ηχο...

Πρεπει να βαλεις 3,5 jack to RCA για ηχο...
 
Eαν το καλωδιο σου ειναι καπως ετσι

closer-look-on-dvi-to-hdmi-cables.jpg

τοτε ισχυει 100% αυτο που σου ειπε το pardalotzatziki
 
Eαν το καλωδιο σου ειναι καπως ετσι

Προβολή συνημμένου 74786

τοτε ισχυει αυτο που σου ειπε το pardalotzatziki..δες πως ειναι το audio in της τηλεορασης (μαλλον θες 3,5 to 3,5)

closer-look-on-dvi-to-hdmi-cables.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το καλώδιο που έχω όντως είναι αυτό που έδειξε στην εικόνα ο angel_grig. Πείγα και αγόρασα το καλώδιο που ανέφερες για τον ήχο, άχρηστο μου ήταν τελικά, ευτυχώς που ήταν φτηνό. Ναι μεν έπεζε ο ήχος, αλλά δεν έπεζε η εικόνα, επειδή το source ήταν διαφορετικό. Δηλαδή διάλεγα στις επιλογές της τηλεόρασης HDMI 1,2,Side, ανάλογα που έχω συνδέση το καλώδιο HDMI και εκεί έπεζε μόνο την εικόνα, και μετά διάλεγα ή την επιλογή AV ή την επιλογή YPbr κάτι τέτοιο τέλος πάντων, και από εκεί είχα ήχο, αλλά όχι εικόνα.

Πάντως το πρόβλημα το έλυσα τελικά. Έκανα update έναν οδηγό σχετικά με τον ήχο, όχι στη κάρτα γραφικών, αλλά στη motherboard και τελικά μου διάβασε στις συσκευές ήχου την επιλογή HDA HDMI Out, βέβαια ούτε έτσι έπεξε ήχος τελικά γιατί το καλώδιο μου δεν ήταν το σωστό, οπότε ανακάλυψα τον HDMI αντάπτορα που είχα ξεχασμένο σε κάτι κουτιά και το σύνδεσα με ένα άλλο καλώδιο που και στις δυο μεριές είχε θύρα HDMI με τον αντάπτορα και ναι επιτέλους ήχος :cool:
 
Πίσω
Μπλουζα