Πρόβλημα με βάση ψύξης του Laptop!!!

Paratrooper-7

Retro Member
Joined
5 Οκτ 2020
Μηνύματα
113
Αντιδράσεις
116
Καλημερα, έχω προβλημα με τη βαση ψύξης του λαπτοπ. Δεν κανει επαφη το καλώδιο για τροφοδοσια του ανεμιστηρα. Η βάση εχει επιπλέον και θυρα DC και τεσσερις usb. Συν τη μια της τροφοδοσιας απευθειας απο το λαπτοπ. (usb απο τη μια και η βαση δεν ξερω πως λεγεται - ειναι αυτη που δεν κανει επαφη. Θελω να ρωτησω οι αλλες θυρες ειναι και αυτες για τροφοδοσια?? Π.χ μπορω να παρω ενα καλωδιο usb to usb ή usb to DC και να τρεξει το ανεμιστηρακι. Ή μονο η μια ειναι για τροφοδοσια αυτη που δεν κανει επαφη? (δεν ειναι θεμα καλωδιου βαζω αλλο ιδιο δεν δουλευει.)

EDIT: Τετοια δεν κανει επαφη https://www.e-shop.gr/equip-128521-...MI0YP70bn67gIVjNayCh3kSgQkEAQYECABEgI9vPD_BwE
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από ότι περιγράφεις, το laptop cooler έχει ενσωματωμένο USB Hub, και πέρνει ρe;yμα από to λάπτοπ ή από power brick στην DC port.. μάλλον από τη χρήση ξεκόλλησαν οι επαφές στην θύρα USB της βάσης που συνδέεται με το laptop. Πρέπει με ένα κολλητήρι να τις κάνεις reflow, τις ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει το παλιό καλάι και προσθέτεις και λίγο καινούργιο.
 
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Αυτα που λες με κολλητηρι και reflow... αστα εχω μαυρα μεσανυχτα απο τετοια μαστορεματα.

Τωρα επι της ουσιας. Δεν ειναι νεκρες ολες οι υποδοχες μονο αυτη που ηταν η κυρια μεχρι τωρα. Το καλωδιο που εδειξα πιο πανω. Ενα παρομοιο εχω. Εβαλα εναν παλιο φορτιστη κινητου απο μπριζα σε DC και δουλευει κανονικα το ανεμιστηρακι. Μεχρι τωρα με το καλωδιο που ανεφερα πριν επαιρνε ρευμα απο το usb του λαπτοπ και εδινε στο κουλερ στην περιεργη υποδοχη σαν μικρο usb. Θελω να ρωτησω τα εξησ:

Ολες αυτες οι υποδοχες μπορουν να χρησιμευσουν σαν τροφοδοσια του κουλερ? Ή π.χ τα usb hub ειναι για αλλη δουλεια π.χ στικακι? Δεν τις εχω ποτε χρησιμοποιησει. Δηλαδη αν παρω ενα καλωδιο usb to usb και δεν εχουν προβλημα οι υποδοχες θα δωσει ρευμα κανονικα? Ο φορτιστης που εχω θελει να τον βγαζεις καθε φορα απο τη μπριζα και ειναι σπαστικο. Το παλιο εκλεινε με το λαπτοπ. Αν παρω καλωδιο usb to usb θα κλεινει κανονικα με το λαπτοπ? Το προβλημα μαλλον ειναι με καλωδιο. Οταν εβαλα το καλωδιο του ps3 controller, στην ιδια υποδοχη που μεχρι σημερα χρησιμοποιουσα δουλεψε κανονικα και σφαιρα. Οταν εβαλα αλλο καλωδιο απλο σαν το προβληματικο δεν δουλευε. (Το χειριστιριο εχει και ενα "εξογκωμα" μεσα στο καλωδιο αν θυμασαι ισως παιζει ρολο δεν ξερω. Παντως δουλεψε.
 
Δεν νομίζω ότι θα δώσει ρεύμα, δεν είναι μέσα στο standard του USΒ , οι downstream ας το πούμε USB ports ενός Hub να δίνουν ρεύμα σε όλο το Hub ( και στον ανεμιστήρα, στην περίπτωσή σου ) .. και μην το δοκιμάσεις, ειδικά αν έχεις το DC power brick συνδεδεμένο.. μπορεί να κάψεις καμιά USB του laptop. Για δοκιμή, δοκίμασε με κανένα φθηνό ( που δεν σε νοιάζει αν καεί ) USB charger. Αλλα και πάλι, δεν θα το συνέδεα έτσι στο laptop, οι downstream USB ports παρέχουν ρεύμα, δεν δέχονται ρεύμα από το καλώδιο, η USB port του laptop επίσης παρέχει ρεύμα, μάλλον θα κάψεις την USB port.
 
Μια καινουρια βαση ψυξης κοστιζει μαζι με τα εξοδα αποστολης 9.5€

Δεν αξιζει ουτε τον χρονο του να σπαταλαει κανεις, ουτε να διακινδυνεύσει να κανει ζημια στον υπολογιστη του.

Οχι οτι θα προτεινα ποτε βαση ψυξης. Ειναι εντελως ασκοπες. Αν ο υπολογιστης υπερθερμαινεται, τοτε θελει εσωτερικο καθαρισμα ή/και αλλαγη θερμαγωγιμης παστας. Παντα μιλαμε αν δεν εχει προβλημα hardware (πχ χαλασμενο ανεμιστηρα).
 
Fraktmp: Η βαση ψυξης ηταν ακριβη δεν ειναι της πλάκας. Και επισης απο τη στιγμη που δουλευει γιατι να παρω αλλη? Για ενα καλωδιο να αλλαξω ολοκληρη βαση? Το ξερω οτι δεν παιζει μεγαλο ρολο στη ψυξη αλλα εγω τη βαζω ετσι και αλλιως.

XLV: παρηγγειλα ενα καλωδιο usb to usb. Ποτε θα μου ρθει ειναι αλλη υποθεση. Θα το δοκιμασω. Χωρις το DC συνδεδεμενο εννοειται. Εχω δει βιντεακια στο νετ να συνδεεται λαπτοπ με βαση μεσω τετοιου καλωδιου και να δουλευει. Θα το κανω και οτι γινει.
 
Πήρα το καλώδιο σημερα. Δουλευει μια χαρα η ψυκτρα. Όλα καλα. ΕΟΤ. :):headbangdude::ylsuper:
 
Ποιό είναι αυτό το laptop cooler, για την ιστορία .. γιατί αυτό το να δίνει ρεύμα σε όλο το USB hub από μια downstream port του hub πρώτη φορά το συναντάω, αν και με τους κινέζους μάλλον ήταν αναμενόμενο.
 
Με ξάφνιασες λίγο να πω την αλήθεια. Όταν έλεγες ότι ήταν ακριβή πιστεύω ότι εννοούσες πάνω από 20 €. Απ’ ότι είδα στο public, είναι στα 14 €. Φαντάζομαι ότι στα Scrooge ο μαγαζά είναι πολύ πιθανό να την βρεις γύρω στο δεκάρικο. Σημασία έχει το σχόλιο που έγινε παραπάνω. Οι βάσεις αυτές είναι άχρηστες από πλευράς ψύξης, μόνο σαν βελτίωση της θέσης του λάπτοπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη δική σου περίπτωση σαν hub.
 
Την έχω χρονια. Την είχα παρει απο τα Public 25 ευρώ. Δεν θεωρω οτι ειναι τελειως αχρηστη. Κατι λιγο πιστευω το κανει με τις λιγες γνωσεις που εχω. Φυσικα κατα συντριπτικο ποσοστο τη δουλεια την κανει το ιδιο το λαπτοπ.
 
Την έχω χρονια. Την είχα παρει απο τα Public 25 ευρώ. Δεν θεωρω οτι ειναι τελειως αχρηστη. Κατι λιγο πιστευω το κανει με τις λιγες γνωσεις που εχω. Φυσικα κατα συντριπτικο ποσοστο τη δουλεια την κανει το ιδιο το λαπτοπ.
Αν συνεισφέρει κάτω από 5% στην ψύξη του laptop τότε νομίζω ότι δεν αξίζει. Επιπλέον αν την έχεις και χρόνια τότε έχεις κάνει και την οποία απόσβεση. Καλοπροαίρετα σου κάνω τα σχόλια, συ ξέρεις καλύτερα
 
Πίσω
Μπλουζα