Πρόβλημα με εξωτερικό drive A500

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
12
Σήμερα παρέλαβα ένα εξωτερικό drive για Α500 που είχα πάρει από ebay. To σύνδεσα πάνω στην κατάλληλη θήρα του drive και άναψα την amiga αλλά το drive νεκρό.

Ο διακόπτης στο πίσω μέρος του drive δεν έκανε τίποτα....κανένα σημάδι ζωής είτε από τη μια είτε από την άλλη. Άνοιξα και το drive και το βίσμα μήπως έχει φύγει κάποιο καλωδιάκι αλλά όλα φαίνονταν να είναι στη θέση τους.

Το ξέρω ότι το πιθανότερο είναι το drive να είναι χαλασμένο αλλά έχει ακούσει κανείς περίπτωση σε Α500 να έχει χαλάσει η θήρα του drive τής amiga?

Αύριο θα δοκιμάσω ένα drive του Rygar που είναι σίγουρο ότι λειτουργεί και θα σιγουρευθώ τι από τα δύο φταίει αλλά αν γνωρίζει κανείς ας πεί.
 
Μπορεί να είναι καμένος ο κοντρόλερ..Μπορεί πάλι να είναι κομμένο κάποιο καλώδιο..κοίταξε και βάλε το drive μέσα στην Amiga σου να δεις αν δουλεύει..Αν δουλεύει τότε μάλλον παίζει κάτι από τα παραπάνω..Επίσης έχεις ξαναδουλέψει άλλο εξωτερικό drive στην amiga σου ή είναι το πρώτο?Στο λέω γιατί ίσως να έχεις καμένη θύρα σπάνιο αυτό να συμβεί..
 
Ο controler που έχει μέσα το εξωτερικό drive εννοείς?

Δεν ξέρω αν έχει ξαναδουλέψει εξωτερικό drive σε αυτήν την A500, ο stee θα ξέρει όμως γιατί από εκείνον την πήρα.

Έχεις ακούσει περίπτωση καμμένης θύρας σε Α500?
 
ap'oso ksero, ta CIA einai ypeuthina gia to FDD... an to esoteriko paizei OK, tote den exeis prob sto mobo kata 99%
 
gtsamour είπε:
Ο controler που έχει μέσα το εξωτερικό drive εννοείς?Δεν ξέρω αν έχει ξαναδουλέψει εξωτερικό drive σε αυτήν την A500, ο stee θα ξέρει όμως γιατί από εκείνον την πήρα.

Έχεις ακούσει περίπτωση καμμένης θύρας σε Α500?
Ναι μια μικρή πλακετίτσα με ένα ολοκληρωμένο επάνω κοίταξε την προσεκτικά μήπως λέω μήπως είναι κάτι επάνω καμένο...

Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε κάποιο drive από κάποιο άλλο μέλος απλά για να είσαι σίγουρος τι γίνεται με την Amiga σου.

Γενικά και το ebay έχει τα αρνητικά του σημεία .ισως γιαυτό στο πούλησε ο τύπος.
 
To εσωτερικό drive λειτουργεί άψογα.

Θα δοκιμάσω ένα άλλο εξωτερικό που είναι σίγουρο και δοκιμασμένο ότι λειτουργεί. Ο Rygar θα με βοηθήσει :)
 
Εχω κι εγω εξωτερικο drive και μετα απο αρκετο καιρο (χρονια) πηγα να το δοκιμασω αλλα αυτο ηταν νεκρο. Το ανοιξα το τσεκαρα-φυσιξα κτλ και μετα απο λιγο καιρο αρχισε να δουλευει παλι χωρις να εχω κανει κατι το ιδιαιτερο. Μου εδωσε την εντυπωση οτι ειχε πληγωθει απο την αχρησια....
 
einai o tropos ton FDD na sas poune na mh ta paideuete allo. doulepsan arketa, tora theloun xalarothta... mathane kai gia to whdload kiolas... pane na ftiaksoune somateio tora, lene oti tha douleuoun mono gia egkatastaseis OS...

LOL
 
εγω εχω 2 εξωτερικά και δεν δουλεύει κανένα.. μην το πολύ ψάχνεις το drive σου είναι χαλασμένο 99%
 
Το δικό μου είναι τελείως dead, σαν να μην παίρνει καθόλου ρεύμα. Δεν κάνει τον παραμικρό ήχο....
 
Amigos είπε:
εγω εχω 2 εξωτερικά και δεν δουλεύει κανένα.. μην το πολύ ψάχνεις το drive σου είναι χαλασμένο 99%
Εγω εχω 2 εξωτερικά (το ενα ειναι Cumana) και δουλεύουν καμπάνα (κάνει ρίμα με το Cumana) :D .
 
Είσαι μεγάλος :mitsotakis: ενώ εγώ είμαι μεγάλος :admin:
 
Ευχαριστώ τον Rygar για τη βοήθειά του,

Μετά από επεισοδιακές δοκιμές κατα τις οποίες ούτε τα δικά του drive λειτουργούσαν στη δική του Α500 :D καταλάβαμε ότι στη Α500 το δεύτερο drive ενεργοποιείται αφού το ενσωματωμένο drive αρχίσει να διαβάζει κάτι.

Τελικά το drive μου λειτουργεί κανονικά, ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
 
pos? auto den prepei na ginetai

gia deite mhpos exei kana jumper/switch to eksoteriko drive , kai exoun to idio ID kai ta 2...
 
Έχει ένα switch. Το ON/OFF

Αν είχαν το ίδιο ID δεν θα λειτουργούσε κανένα από τα δύο έτσι δεν είναι?

Το δικό σου εξωτερικό drive κάνει θόρυβο αμέσως μόλις ανοίξεις την amiga? Για την 500 μιλάμε, στην 1200 ο rygar λέει ότι όντως πέρνει μπρός αμέσως με το που ανοίγεις την amiga.
 
Keropi μήπως σε πιάνω αδιάβαστο; :D

Λοιπόν η Α1200 σπινάρει τα εξωτερικά φλοπάκια από την αρχή, αρκεί να βρει έστω και ένα. Σε αυτήν τα είχα δοκιμάσει και τα 2 που έχω, και όχι στην Α500 μου. Η φάση είναι να έχεις 3 συνδεδεμένα και να τα ακούς να σπινάρουν το ένα μετά το άλλο με διαφορά χιλιοστών δευτερολέπτου. Η Α500 ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΙΝΑΡΕΙ. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όχι μόνο το φλοπάκι το gtsamour δε σπινάριζε, αλλά και τα δικά μου. Λέω "Δεν είναι δυνατόν! Κάποια φάβα έχει ο λάκος!". Μόλις άρχισε να φορτώνεται το WB πριν καν φορτώσει CLI, άρχισαν αυτομάτως να σπινάρουν. Πρέπει να φορτωθεί πρώτα το AmigaDOS το οποίο αμέσως αρχίζει να τα σπινάρει. Επίσης αρκετά έως πολλά παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν 2ο-3ο-4ο φλοπυ συνδεδεμένο, αρνούνται πεισματικά να φορτώσουν.

ΕΚΤΟΣ και είμαστε θυματα αγνοίας και όντως υπάρχει κάτι που μας ξεφευγει, οπότε ζητάμε συγνώμη.
 
mpa, mporei na einai kai etsi opos ta les Rygar, den eixa pote A500 oute kai xrhsimopoihsa eksoterika floppies (an kai eixa 3-4 alla ta dorisa se mellh tou amigahellas edo kai xronia)

pantos o "driver" gia ta floppy einai mesa sto kickstart, to trackdisk.device ... opote se palia KS opos to 1.2/1.3 pou exoun oi A500 paizei na thelei update gia na doupsoun ta extra floppies (update kanei to wb otan fortonei, gi'auto kai douleuoun meta ta floppy)
 
A, ok. Tώρα εξηγείται!
 
Πίσω
Μπλουζα