Πρόβλημα με καλώδιο RGB to SCART

divined

RetroNuts!
Joined
2 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.702
Αντιδράσεις
43
Καλησπέρα

Έχω όπως έγραψα σε κάποιο thread ένα καλώδιο RGB to SCART το οποίο εχτές που το δοκιμάσαμε σε γνωστό έπαιζε σωστά με την A1200 μου. Το έφερα στο σπίτι και το σύνδεσα στην LG M2262D 22" TFT μου.

Στην 2η υποδοχή δεν δείχνει καθόλου σήμα AMIGA αλλά ένα λευκό φόντο. Στην 1η υποδοχή που το δοκίμασα προ ολίγου έπαιξε αρχικά και έδειξε καθαρότατο σήμα. Δυστυχώς, προς την απογοήτευση μου, κάθε λίγα δευτερόλεπτα (τυχαίο χρονικό διάστημα) χάνεται για να ξαναεμφανιστεί μετά από λίγο. Να μη λέω πολλά κάνει συνέχεια το ίδιο. Δείχνει σήμα για κάμποσα δευτερόλεπτα - χάνεται για μισό δευτερόλεπτο και πάλι από την αρχή. Δεν πιστεύω να φταίει το καλώδιο μιας και εχτές έπαιζε σε άλλη οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση να κάνω εγώ κάτι λάθος. Επαφή φαίνεται να κάνει.
 
η πρώτη scart της m2262d είναι η rgb ενώ η δεύτερη η composite, οπότε λογικό να μην παίξει στη δεύτερη καλά.

Το καλώδιο το έχεις δοκιμάσει σε rgb scart άλλης tv;
 
το βασικό είναι να σιγουρευτείς 100% αν δεν έχει πρόβλημα το καλώδιο , αν έχεις καμια παλιά τηλεόραση στο σπίτι βάλτο να δεις ξανά αν δουλεύει

και μετά δεν κοιτάς στις ρυθμίσεις τις τηλεοράσεις για τις υποδοχές του scart?

εκεί διαλέγεις τι σήμα θα εχει το scart
 
Άμα το δοκιμάσω σε παλιά CRT δεν θα παίζει φαντάζομαι.
 
Δοκίμασα το καλώδιο σε μία SONY 32" που έχω (όπως έγραψα παράλληλα και ένα άλλο thread) και παίζει με ελαφρή κύμα αλλά δίχως αυτό το άναψε-σβήσε. Οπότε φταίει κάτι στο συνδυασμό καλώδιο - οθόνη.
 
επειδη εχω LG και στα 2 μοντελα απο την δικη μου εμπειρια παιζει μονο! στο 1 scart , στο 2 δειχνει λευκο.

οποτε πιστευω πως ειναι το καλωδιο και ειναι κριμα ρε συ εχω 3 ιδια θα σου το εδινα με καποιο τροπο να το δοκιμασεις!
 
Με τις οθόνες ισχύει αυτό που προείπα. Το 1 scart είναι για rgb σήμα το άλλο για composite.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο άμα έχεις. Αυτός ο κυματισμός κάπως μου κάνει... απλά μπορεί η μια tv να είναι πιο ανεκτική από την άλλη. Ίσως υπάρχει κάποιο θέμα στο sync...
 
από την στιγμή που και σε άλλη τηλεόραση σου κάνει κύμα , αυτό σημαίνει ότι το καλώδιο έχει κάποιο πρόβλημα... είναι απλό το καλώδιο? η είναι θωρακισμένο? γιατί αυτός είναι ένας λόγος για να σου κάνει κύματα
 
Να διευκρινησω σε ολους οτι σιγουρα ΔΕΝ φταιει το καλωδιο, μιας και εγω το εδωσα για δοκιμη και το δοκιμασαμε στην τηλεοραση μου και επαιζε κανονικα.

Ειναι αυτο που λεει ο Haros, μερικες τηλεορασεις εχουν scart που υποστηριζει

κανονικα rgb, ενω αλλες εχουν scart που υποστηριζει μονο composite. Αν η υποδοχη δεν υποστηριζει rgb τοτε βλεπεις μια ασπρη εικονα.

Δεν φταιει ουτε η αμιγκα, ουτε το καλωδιο, φταινε οι καινουργιες τηλεορασεις που για λογους οικονομιας δεν εχουν ολες τις γραμμες μεσα στις υποδοχες.

Ρωτηστε και τον georarg τι τραβηξε μεχρι να βρει σωστη τηλεοραση.
 
οπότε Mike, πάω για νέα τηλεόραση. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις την αγόρασα!!!
 
Πριν πας σε δραστικές λύσεις δοκίμασε το και σε κάποια crt να δείς ότι παίζει ok :p
 
χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω mike το καλώδιο σου , πιστεύω το πιο βασικό είναι να δοκιμάσει το καλώδιο και σε μια crt τηλεόραση , για να σιγουρευτεί ότι το καλώδιο είναι εντάξει , από εκεί και πέρα όπως είπα τα μη θωρακισμένα καλώδια είναι πολύ ευάλωτα σε κάθε είδος παρεμβολές , οποτε κανε μια δοκιμη αφαίρεσε ότι άλλο έχεις σύνδεση στην τηλεόραση και άφησε μονο το καλώδιο scart και δοκίμασε ξανά.

κάπου η τηλερόαση σου έχει να επιλέξεις για την είσοδο scart τα έχεις:

CVBS

RGB

S-VIDEO

σιγουρέψου ότι είναι σε RGB , δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και τις άλλες επιλογές..
 
Εχτές που το έψαξα στα γρήγορα δε βρήκα κάτι τέτοιο στις επιλογές. Η αλήθεια είναι ότι έχω συνδέσει τα πάντα πάνω σε αυτή την TV. PS3 με HDMI, pc με DVI, ένα gamecube σε SCART και ένα Wii component. Θα δοκιμάσω να τα ξυλώσο το βράδυ μήπως και κάνει διαφορά.
 
ναι δοκίμασε να αφήσεις μονο το scart επάνω και τίποτα άλλο....

περιμένουμε να μας πεις το αποτέλεσμα
 
Το καλωδιο εχει δοκιμαστει απο εμενα και τον divined σε LCD και παιζει.

Και σε CRT επισης. Ειναι αυτο που δινει το amigakit.

Αλλα μπορω να βρω και να δωσω και αλλα καλωδια για να τα δοκιμασει,

αλλου "τυπου" (τα εφτιαχνε ο φιλος pontium). Δεν μπορει να εχουν προβλημα,

3-4 διαφορετικα καλωδια.

Φυσικα δεν θα αγορασει καινουργια τηλεοραση, θα βρουμε λυση,

με συνδεση σε "ενδιαμεση" συσκευη (video, αποκωδικοποιητη, DVD κτλ)

και απο εκει θα σταλει το σημα. Το κατεχω, το εχω ξαναεφαρμοσει.

@ manos : φιλε μου πριν απο λιγο δοθηκε σε ελληνικο site σχετικο με αμιγκα,

scandoubler με 60 ευρω. Ο τυχερος Georarg, τον αγορασε.

Θα μας πει εντυπωσεις.
 
Mike δεν είπα τίποτα για το καλώδιο σου. Το είδαμε μαζί ότι επαιζε στην TV σου με την δικιά μου AMIGA. Δυστυχώς σε μένα κάτι δεν πάει καλά. Κάποια ασυμβατότητα μεταξύ καλωδίου και TV. Το δοκίμασα και μόνο του. Τα ίδια συμπτώματα. Ανάβει και μετά από λίγο χάνεται στιγμιαία - επανέρχεται και πάλι από την αρχή.

Στα options δεν βρήκα κάτι για επιλογή RGB ή composite στις SCART θύρες. Αν κάποιος έχει την LG M2262D και ξέρει κάτι παραπάνω ας δώσει τα φώτα του.

Μάλλον πρέπει να δοκιμάσω κάνα άλλο καλώδιο για να δω τι παίζει. Στην SONY πάντως αποκλείεται να συνδέσω την AMIGA. Αυτή είναι μονίμως κατειλλημένη τις ώρες που είμαι σπίτι.

:)
 
Προτείνω να κάνουμε μιά λίστα συμβατότητας με Amiga scart, και όχι μόνο, στις HD LCD μας για να υπάρχει ένας μπούσουλας και να ξέρουμε πάνω-κάτω τί να κοιτάμε. Π.χ το cd32 με composite, όπως και το Dreamcast στην Sony Bravia 40'' KDL-40V5500 που έχω δουλεύουν εντάξει, ενώ με Scart η 500άρα κάνει νερά. Μόλις παρέλαβα RGB scart και για το SNES οπότε και θα το δοκιμάσω το ΣΚ.

Γενικώς, όπως τα περισσότερα σήμερα, είναι φτηνιάρικες και μας πακετώνουν όταν θέλουμε να βάλουμε ένα σοβαρό μηχάνημα πάνω τους ! Πάλι καλά που έχω την Nordmende CRT , με καινούργια οθόνη πάνω και σερβισαρισμένη στο φούλ (ας είναι καλά ο father - ηλεκτρονικός παλιάς σχολής και με σενιάρει). Είναι μπαούλα αλλα η εικόνα που βγάζουν δέν συγκρίνεται σε καμμία περίπτωση ούτε με τις πανάκριβες LCD. Kαι καλά το SNES και η amiga παλέυονται (περίπου)...Δοκιμάσατε να βάλετε κανα playstation 1 σε TFT ? Άν το κάνατε, θα φρίξατε είμαι σίγουρος.
 
divined είπε:
Στα options δεν βρήκα κάτι για επιλογή RGB ή composite στις SCART θύρες. Αν κάποιος έχει την LG M2262D και ξέρει κάτι παραπάνω ας δώσει τα φώτα του.
Θα το πώ και τρίτη φορά λοιπόν :p

Η m2262d έχει την 1η scart σε rgb την δεύτερη σε composite. Δεν έχει επιλογές ούτε τίποτα περίεργο. Την έχω. :)
 
@ other reality : το composite παντα παιζει, και ετσι το dreamcast και το cd32 δεν εχουν προβλημα. Το rgb ειναι προβλημα.

Και κατι για να σε στεναχωρισω: rgb για το SNES? δυστυχως ΔΕΝ !!!

Ειναι καλωδιο που εχει εξοδο scart, αλλα μεσα του τα καλωδια στελνουν σημα composite. Ειναι το γνωστο του Ν64. Φυσικα θα παιξει, δεν ειναι rgb...

(Ποσο στοιχισε?)
 
Πίσω
Μπλουζα