Πρόβλημα με μεμβράνη από Spectrum 48K

geo1977

RetroWannaBe
Joined
2 Ιαν 2009
Μηνύματα
46
Αντιδράσεις
0
Παιδιά χάλασα την μεμβράνη του spectrum 48k (γομολαστιχα)που έχω τον άνοιξα για να δω σε τι κατάσταση ειναι και αν μπορώ να του βάλω composite καλώδιο και δεν πρόσεξα τις συνδέσεις της μεμβράνης και οταν το σήκωσα κόπηκαν

γιατι ειχαν ξεραθέι φαίνεται απο τα χρόνια.Δεν είχε ανοιχτεί ξανά ...!!!

πριν γίνει αυτό το keyboard δούλευε άψογα εκανα βλακέια το ξέρω :cry:

προσπαθησα να την ξαναβάλω κοβοντας ισια τις ταινιες τις ξανατοποθέτησα αλλά δεν σφήνωναν καλά και μαλον δεν εκαναν επαφή

γιατι δεν υπακουαν όλα τα πλήκτρα...υπαρχει κανεις που μπορεί να με

βοηθήσει να το επισκευάσω θα πληρωθεί κανονικά γιατι δεν ξερω τι να κανω...;και τον θέλω λειτουργικό τον spectroumako...!!! θα ημουν υποχρεος αν με βοηθούσατε..!!!
 
Αντι να βασανιζεσαι τσιμπα μια καινουργια μεμβρανη. Κανα 15αρι ευρο το πολυ θα την βρεις στο ebay. Ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας σε συγκριση με τις παλιες.
 
@wally το ξέρω για το ebay αλλά θέλω να κοιτάξω εντος τώρα γιατι έχω άδεια και μηπως προλάβω να ασχοληθώ αυτες τις μερες..!!!
 
geo1977 είπε:
@wally το ξέρω για το ebay αλλά θέλω να κοιτάξω εντος τώρα γιατι έχω άδεια και μηπως προλάβω να ασχοληθώ αυτες τις μερες..!!!
Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κάποιος να έχει εδώ έξτρα μεμβράνες για να στην αλλάξει....δυστυχώς μάλλον πρέπει να αναγκαστείς να πάρεις μια από ebay...

Μετά η αλλαγή είναι πανεύκολη, την κάνεις και μόνος σου, αφού ήδη τον έχεις ανοίξει μια φορά.
 
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις βρήκα μεμβράνη και τον έφτιαξα τον spectrumako απο ebay thanks Ethaniel αψογος ο Πολωνός 23/09 με 29/09

μου την είχε στείλει...!!!!
 
Δεν θα έλεγα ότι η αλλαγή μεμβράνης στον γομολάστιχα είναι και πολύ εύκολη υπόθεση. Στον plus είναι όντως απλό αλλά στο γομολάστιχα πρέπει να βγει η αλουμινένια πλάκα (faceplate) που είναι κολλημένη με κολλητική ταινία διπλής όψεος. Αυτο έχει τον κίνδυνο να στραβώσει και μετά να φαίνεται άσχημα, πρέπει να ξεκολλήσει πολύ αργά και προσεκτικά, έχω διαβάσει από μούλιασμα του μπροστινού μέρους μέσα σε λεκάνη με ζεστό νερό μέχρι μπιστολάκι μαλλιών για να ξεκολλήσει πιο εύκολα με το ζεστό αέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για την επανατοποθέτηση πρέπει να πάρεις κολλητική ταινία διπλή όψης απο μαγαζί με χρώματα και να βάλεις, αφού πρώτα έχεις αφαιρέσει τελείως τις παλιές με οινόπνευμα και μπατονέτα.

ps

Οι μεμβράνες που πουλάει ο Πολωνός είναι και καλύτερες και φθηνότερες απο αυτές του RWAP. Επίσης με του Πολωνού τα πλήκτρα ανταποκρίνονται με λιγότερη πίεση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
geo1977 είπε:
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις βρήκα μεμβράνη και τον έφτιαξα τον spectrumako απο ebay thanks Ethaniel αψογος ο Πολωνός 23/09 με 29/09μου την είχε στείλει...!!!!
Τζαμι! καλο καψιμο ;)
 
@gtsamour ναι δεν ήταν πολύ εύκολο γιατί θέλει υπομονή οπως είπες ξεκόλησα σιγα σιγά το faceplate με to καπακι ενος στηλού big ειναι πλαστικό και δεν γρατζουνάει αν σου ξεφύγει οπως με ενα μεταλικό εργαλείο και πηρα και κολητική ταινια διπλής όψης

ηταν σαν ιεροτελεστία το ολο σκηνικό σεβομενος τα χρονια του μηχανήματος τελικά

έγινε καινούργιος.Πραγματι η πολύ καλή ανταπόκριση στα πλήκτρα φανερώνει την ποιότητα της μεμβράνης η οποια ειχε κατασκευαστεί 04/09 μυριζε καινούργια...!!!
 
Πίσω
Μπλουζα