Πρόβλημα με μπαταρία PSP

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα psp, το μοντελο 1004 και ξανααντιμετωπιζω ενα προβλημα με την μπαταρια. Το μηχανημα το ειχα παρει πριν 2,5 χρονια και περιπου πριν 1,5 χρονο ειχα βαλει καινουργια μπαταρια. Αυτη που ειχε επανω δεν κραταγε πολυ ωρα και ετσι αγορασα μια καινουργια αυθεντικη. Αρχικα δεν ειχα καποιο προβλημα, εαν και παλι δεν κραταγε οσο θα ηθελα. Ακριβως πριν απο 1 χρονο (Ιουνιο το 2012) μετακομισα και εβαλα το psp σε αποθηκευση και ειχα να παιξω απο τοτε. Σημερα το εβγαλα να παιξω παντα με την καινουργια μπαταρια και δεν ανοιγει. Δεν εχει μπαταρια και παροτι εβαλα τον φορτιστη να φορτισει, δεν βλεπω να φορτιζει. Μαλλον η μπαταρια τα εφτησε. Ετσι γινεται παντα με τις μπαταριες? δηλαδη μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ειναι για πεταμα, εαν δεν τις χρησιμοποιουμε? δηλαδη εαν παρω καινουργια και εχω να παιξω μηνες, παλι για πεταμα θα παει?
 
Ειχα παρομοια προβληματα με μπαταριες στο Gba , οι μπαταριες εχουνε ολες ημερομηνια ληξης ή καποιους κυκλους φορτησεων (πχ 500-600 φορτησεις αυθερετα το γραφω) . Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις μια "φρεσκια" μπαταρια ειτε Sony, αν ειναι ιδιες με τα καινουργια μοντελα σιγουρα θα βρεις ή μια καλη μπαταρια αλλης μαρκας. Μακρια απο no-name κινεζικες δεν κανουν τιποτα ειναι για τα σκουπιδια... Ειχα παρει και δεν κραταγαν καθολου.Τελικα βρηκα απο Ελληνικο καταστημα μια αλλης μαρκας και εκανα την δουλεια μου μια χαρα.
 
mike είπε:
Ετσι γινεται παντα με τις μπαταριες? δηλαδη μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ειναι για πεταμα, εαν δεν τις χρησιμοποιουμε? δηλαδη εαν παρω καινουργια και εχω να παιξω μηνες, παλι για πεταμα θα παει?
Nαι,σε γενικες γραμμες καπως ετσι ειναι..εαν η μπαταρια μεινει αχρησιμοποιητη αρκετο καιρο συνηθως καταστρεφεται..
 
Mike δεν νομιζω να σου χαλασε. Ξαναδοκιμασε και αφησε το για πολυ ωρα και βγαλε και ξαναβαλε την μπαταρια μεχρι να εχεις την ενδειξη οτι φορτιζει. Μου εχει συμβει σε αρκετα μηχανακια. Ετυχε σε μπαταρια που ειχα ξεφορτιστει για πανω απο 2 χρονια να την κανω να δουλεψει ξανα(3rd party μπαταρια για DS).
 
Ας δειχνει νεκρη,αστην καμμια ωρα οπως λεει ,πιθανον να ζωντανεψει.
 
Μπα, ειναι νεκρη εδω και δυο ημερες. Λοιπον η μπαταρια αγοραστηκε καινουργια και εχει φορτισει και χρησιμοποιηθει ελαχιστες φορες (περιπου 20-30). Οταν παταω το κουμπι του power (το σερνω προς τα επανω) αναβει για ενα δευτερολεπτο το λαμπακι του power στο psp και αμεσως σβηνει. Και με τον φορτιστη επανω. Το ιδιο κανει ακριβως, εαν δεν εχει καθολου την μπαταρια επανω. Το πιο σπαστικο απο ολα (damned $ONY) ειναι οτι δεν ανοιγει ουτε με τον φορτιστη επανω. Δηλαδη ειναι αχρηστο.
 
Δεν εχω καλο παρελθον με τις μπαταριες του PSP. Εχω αγορασει δυο Sony και μια αλλη με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Οταν παραταω το PSP κανα μηνα αφορτιστο, αρχιζουν τα προβληματα δηλαδη πολυ μικρη διαρκεια!!!

Συνηθως παιζω με το φορτιστη επανω πλεον...
 
Έχω το PSP μου από τον Οκτώβρη του 2007. Τα πρώτα 2 χρόνια δεν το λειτουργούσα πολύ. Έπειτα από customize και με πολύ emulation επάνω το έχω λειτουργήσει πάρα πολύ. Η διάρκεια της μπαταρίας μπορώ να πω ότι δεν δείχνει να έχει πέσει αισθητά. Όταν όμως φτάνει να είναι κάτω από 5% και το αφήσω μερικές μέρες χωρίς να το ανοίξω, τότε δεν ανάβει. Επίσης μου έχει τύχει πολλές φορές να κρασάρει ο emulator και να σβήνει μόνο του. Αν σε αυτή την περίπτωση αναβοσβήνει το πράσινο λαμπάκι της μπαταρίας, τότε μετά το σβήσιμο δεν ξανα ανάβει με τίποτα.

Σκέφτομαι για νέα μπαταρία με περισσότερα mAh μόνο και μόνο για μεγαλύτερη διάρκεια. Αξίζει?
 
Παιδιά μια ερώτηση επι του θέματος: Αν φορτίσω το psp μου, το αφήσω λίγες μέρες απενεργοποιημένο και πάω να το ανοίξω, η μπαταρία είναι άδεια! Αυτό είναι φυσιολογικό?
 
Και μένα το κάνει αλλά μετά από πολλές μέρες ανενεργό.
 
Εχω το παρει το PSP day one.Η μπαταρια ειναι ακομα μια χαρα.Τωρα βεβαια αν βγαζει κανα μισαωρο λιγοτερο απο οτι πριν δε μπορω να το γνωριζω.Παντως κραταει ωρες.Το οτι ενω ειναι φορτισμενο αν το αναψεις μετα απο καιρο δεν αναβει λογω μπαταριας μου το κανει απο τοτε που το πηρα.
 
Άρα μάλλον είναι φυσιολογικό να ξεφορτίζεται η μπαταρία μετα απο μέρες αδράνειας, εφόσον το κάνει και σε σας. Να είναι κόλπο της Sony αυτό να μην χαλάει η μπατάρια ή απλά ένα bug? Θα την βγάλω απο το psp και θα την αφήσω να δω αν θα κάνει το ίδιο.
 
Και μενα το κανει το PsP , οπως το ιδιο κανει και το Gamepad του Wii U...
 
Δεν εχει να κανει αποκλειστικα με το PSP. Ολες οι μπαταριες Li-Ion αποφορτιζονται αμα δεν κανουν τιποτα.
 
Ωραία τα λέτε ρε παιδιά με τις αποφορτιζόμενες μπαταρίες αλλά του Nintendo DS Lite γιατί δεν κάνει το ίδιο; Μετά από βδομάδες σε ακινησία, η κονσόλα όχι απλά ανάβει αλλά και όταν ανάψει το κόκκινο φωτάκι και εφόσον έχω παίξει λίγο και το σβήσω, αν το ανάψω μετά από λίγες μέρες το φωτάκι ανάβει για λίγο πράσινο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η αληθεια ειναι οτι ουτε το ds(fat η lite) ουτε το 3ds κανει αυτο το πραγμα με τη μπαταρια.Μικε αλλο φορτιστη δοκιμασες?Δεν θυμαμαι αν σε εχω ρωτησει.Αν θες να σου δωσω εναν να δοκιμασεις.
 
To αρχικο ποστ μου ειναι το καλοκαιρι του 2013, απο τοτε πολλα αλλαξαν....
 
...ή πήρες καινούρια μπαταρία ή έβαψες μπλε το psp και το πέταξες στην θάλασσα! :p
 
Πηρα καινουργια μπαταρια και το πεταξα στη θαλασσα με αυτη !!!!
 
kajwbtfe είπε:
Εχω το παρει το PSP day one.Η μπαταρια ειναι ακομα μια χαρα.Τωρα βεβαια αν βγαζει κανα μισαωρο λιγοτερο απο οτι πριν δε μπορω να το γνωριζω.Παντως κραταει ωρες.Το οτι ενω ειναι φορτισμενο αν το αναψεις μετα απο καιρο δεν αναβει λογω μπαταριας μου το κανει απο τοτε που το πηρα.
Και εδώ μια απο τα ίδια. Με την μαμίσια μπαταρία απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, μια χαρά κανένα πρόβλημα εκτός απο την αποφόρτιση δυο-τρεις μέρες που είναι απολύτως φυσιολογική, όπως είπε και o freaktmp, δεν υπάρχει κανένα κόλπο της Sony. Αν πέφτει στο μισάωρο πας απλά για καινούργια.

Υ.Γ Οι "τούμπανο" μπαταρίες που ήρθαν στην Ελλάδα, υπόσχονταν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλα ήταν όλες κινεζιές της κακιάς ώρας, την πέταξα στα σκουπίδια και έχω ακόμη την παλιά. Μόνο γνήσια Sony μπαταρία, αλλιώς καλύτερα να το δουλευεις με μετασχηματιστή !
 
Πίσω
Μπλουζα