Πρόβλημα με οθόνη Commodore 1084-P

f2bnp

RetroAdept
Joined
18 Mαϊ 2008
Μηνύματα
785
Αντιδράσεις
4
Καλησπέρα παιδιά. Έχω την παραπάνω οθόνη και σήμερα της πρόσθεσα βύσμα Scart για να μπορέσω να συνδέσω την Amiga 500 που έχω με καλώδιo RGB-Scart. Ως γνωστόν, η οθόνη αυτή έχει κανονικά πάνω τυπωμένο κύκλωμα, οπότε την άνοιξα το έβαλα, έκανα τις κολλήσεις με το κολλητήρι και τα ξαναέκλεισα όλα κανονικά. Επειδή όμως ήθελα να δω εαν δουλεύει με καμμιά κονσόλα που έχω δοκίμασα το MegaDrive με καλώδιο Scart και είδα ότι τρεμοπαίζει συνέχεια. Τι στο καλό λέω, βάζω το Dreamcast. Τα ίδια. Δοκιμάζω το PS2 με έναν αντάπτορα από Composite σε Scart. Δεν φαίνεται τίποτα. Δοκιμάζω άλλον ,τα ίδια. Το βάζω σκέτο με τα RCA και δουλεύει κανονικά.

Τελικά έχω κάνει καμμιά πατάτα ή όχι; Τσέκαρα και φαίνεται πως οι κολλήσεις έχουν γίνει όλες και κανονικά, τι στο καλο φταίει;
 
Καταρχην κανει τα ιδια και συνδεοντας την Α500 με καλωδιο rgb-scart (οχι το καλωδιο της οθονης rgb-rgb)?

Δηλαδη μονο η θυρα scart εχει θεμα? και μονο με κονσολες ή και με την Α500?
 
Όπως είπα δεν έχει έρθει ακόμα το καλώδιο RGB-Scart (μέσα στην βδομάδα λογικά θα ρθει, οπότε δεν μπορώ να ξέρω εαν δουλεύει κανονικά με Amiga, αυτό με νοιάζει κυρίως αν και θα ήταν καλή φάση να μπορώ να βάζω και κονσόλες πάνω εκεί.
 
Θα κατεβασω το ιδιο μονιτορ που εχω

και θα σου πω τι γινεται οταν συνδεσεις επανω dreamcast.

Μολις δοκιμασα το dreamcast, σε ιδια οθονη, με rbg-scart καλωδιο.

Δειχνει ΚΑΜΠΑΝΑ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:(

Τι στο καλό; Θα περιμένω και τo καλώδιο να δω τι θα κάνει.
 
Βρήκα χρόνο τελικά και το δοκίμασα και με Amiga Και κάνει τα ίδια τρελά. Μήπως θέλει κανένα αντιστάτη ρε mike;
 
Αν καταλαβα καλα, συνδεσες την Α500 με καλωδιο rgb-scart

και οχι με το rgb-9pin, που χρησιμοποιειται συνηθως.

Και σου κανει νερα? Εγω στο ΟΛΟΙΔΙΟ μονιτορ δεν εχω τετοιο θεμα.

Αν και μου εχει ξανατυχει (σε διαφορετικο τυπο μονιτορ) να παιζει η εικονα

πανω-κατω πολυ γρηγορα, κατι ειχε κουνηθει μεσα. Την ανοιξα, τα ξαναεβαλα

προσεκτικα και με πιεση και μετα επαιζε.

Αν παιζει κανονικα απο 9πιν εισοδο και δεν παιζει απο scart, κατι δεν εγινε καλα

κατα την "τροποποιηση".
 
Θέλει αντιστάτες ή απλώς βάζεις το scart και κάνεις την κόλληση;
 
Εγω απλα το ειχα κολησει επανω στο ετοιμο κυκλωμα.

Δεν ξερω αν καποια αλλη εκδοση δεν εχει το πληρες κυκλωμα.
 
Βρήκα τις προάλλες στο πατρικό μου ένα τέτοιο 1084 (σπίτι έχω το d2) που έχει το καπάκι που κρύβει το Scart. Επειδή πρόσφατα ήμουν σε αναζήτηση RGB scart για το 1084 (με αντάπτορα για scart και ειδικά καλώδια με sync για megadrive και neogeo), λέτε τελικά με την προσθήκη του Socket στο παλιό 1084 να είμαι κομπλέ ; Σε κάθε περίπτωση, όποιος ξέρει πέντε πράγματα ας μοιραστεί κανα schematic για να γίνει η εγχείρηση του scart socket, και άν ξέρει τί πρέπει να προσέξω για να είναι RGB χωρίς sync issues απο τα κονσόλια.
 
Tι να προσεξεις ρε Αλεκο, αφου εχει μεσα στο μονιτορ πανω στην πλακετα, τυπωμενο το κυκλωμα.

Απλα καποιος που ξερει να "διαβαζει" τα συμβολα και τα νουμερα θα σου περασει μερικες αντιστασεις, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ γιατι σε μερικα υπαρχουν ηδη επανω και το μονο που κανεις ειναι να κολησεις τα πιν του scart βυσματος.

Εγω εχω και 1084 που εχει μονο σκαρτ επανω, ουτε καν amiga RGB !
 
Kαλά, δέν λέω για το κόλλημα, λέω άν είναι RGB scart πραγματικό, και άν δέχεται σήμα απο Megadrive και NeoGeo συγκεκριμένα. Το λέω αυτό, γιατί έχω δεί πολλούς να παλεύουν με sync strippers, ολκληρωμένα, και ξέρω γώ τί άλλο.. Εν ολίγοις, σε εσένα το MD με RGB παίζει μπόμπα και χωρίς τρέμουλα, με κανονικό RGB scart (όχι με αλλαγμένο το direct sync στην καλωδίωση) ;
 
Εμενα το 1084 P συμπεριφερεται σαν μια κανονικη TFT 14' τηλεοραση με εισοδο σκαρτ.

Δηλαδη εχω βαλει πανω απο SNES, SMS1 μεχρι ps2. Και επειδη το καλωδιο της αμιγκα (rgb21pin->rgb6pin) δεν στεκοταν καλα, εχω βαλει και την αμιγκα με καλωδιο rgb21->scart (σαν και αυτο που σου ειχα δωσει).

Αλλα εαν θυμαμαι καλα μερικα 1084 ειχαν καποιες αντιστασεις επανω στο κυκλωμα σκαρτ και καποια δεν ειχαν.

Σε καθε περιπτωση το κυκλωμα σκαρτ στο εσωτερικο του μονιτορ εχει σχεδιασμενο στη πλακετα ολοκληρο το κυκλωμα και ΑΝ χρειαζεται προσθετεις ευκολα οτι λειπει.

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε σιγουρα συνδεσει επανω neo-geo. Εαν δεν βαριεσαι ελα να δοκιμασουμε το neo-geo σπιτι μου (να σου φερω το μονιτορ για δοκιμη ειναι πιο δυσκολο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα το προωθήσω στον οικογενειακό μάστορα, και είδωμεν. Ελπίζω να παίξει γιατί οι αντάπτορες και τα ειδικά καλώδια για το d2 θα κοστίσουν (κανα 40άρι τουλάχιστον ζήταγε άγγλος, για αντάπτορα σκάρτ που κουμπώνει στο RGB του 1084d2, και rgb scart καλώδια των κονσολών με αλλαγμένο το sync). Επι τη ευκαιρία, θα θέλει και κανα καινούργιο πυκνωτάκι !
 
Ακου το πιο περιεργο της ιστοριας: τα 1084 εχουν εισοδο ηχου με βυσμα(τα) τυπου RCA. To συγκεκριμενο 1084 με σκαρτ που εχω, επιτρεπει την εισοδο ηχου στο μονιτορ και μεσα απο το scart !!! Δηλαδη συνδεοντας ενα καλωδιο rgb-scart π.χ. απο ps2, η οθονη βγαζει κανονικα ηχο απο το ηχειο, χωρις φυσικα τιποτα συνδεμενο στην εισοδο ηχου RCA.
 
Και φυσικά δέν το θέλεις αυτό το 1084, και το αντάλλαζεις πρόθυμα με ένα άλλο ε ; :p
 
Δεν το καταλαβα αυτο??? εχουμε δυο ιδια μονιτορ, γιατι να μπαινουμε σε κοπο? σου ξαναλεω οτι ειναι απλο να βαλεις σκαρτ στο μονιτορ σου.
 
Έλα πλακίτσα κάνω ρε σύ. Θα το χειρουργήσω είπαμε, αλλα όπως και να έχει είναι εξαιρετικά νέα το ότι περνάει και ο ήχος. Θα μπορέσω να κουμπώσω -άν πετύχει- και το Snes με RGB scart. Άν δέν πέρναγε ο ήχος απο το scart το snes θα ήταν μουγκό αφού δέν έχει έξοδο για ακουστικά !
 
Aυριο εχουμε συναντηση, εαν ερθεις θα τα πουμε απο κοντα και θα κανονισουμε να σου δωσω μονιτορ.
 
Πίσω
Μπλουζα