Πρόβλημα (?) με οθόνη

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
121
Αγόρασα προχτές την samsung syncmaster ta350 που είναι οθόνη pc και τηλεόραση.

Προσπαθώ να συνδέσω το xbox 360 μέσω της component αλλά δεν βλέπω εικόνα, και η οθόνη συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κάτι συνδεδεμένο.

Η θύρα componet και η scart είναι εξωτερικές οι οποίες κουμπώνουν σε υποδοχές της οθόνης.

Η συνδεσμολογία που ακολουθώ είναι (από το xbox) πράσινο βύσμα στο πράσινο της οθόνης, μπλε και κόκκινο, και το άσπρο και κόκκινο για ήχο.

Στην ίδια υποδοχή σύμφωνα με το manual μπορείς να συνδέσεις και παλιότερες συσκευές με το κλασσικό rca καλώδιο. Δοκίμασα να συνδέσω το nes εκεί και είδα εικόνα.

Σήμερα είπα να το δοκιμάσω πάλι, και αυτή τη φορά δεν έχω εικόνα από το nes.

Πάντα επιλέγω την είσοδο component στο xbox ή αν είναι rca av.

Τι μπορεί να κάνω λάθος?

Εδώ να σημειώσω πως η εξυπηρέτηση πελατών της samsung δεν βοήθησε, γιατί δεν είχαν ιδέα για το πρόβλημα...
 
Απλή και εντελώς χαζή ερώτηση: Αλλάζεις τη πηγή από το τηλεκοντρόλ; Γιατί δεν αλλάζει αυτόματα από μόνη της η οθόνη. Πρέπει να της πεις εσύ ποια συσκευή στέλνει σήμα.

Καλορίζικη! :)
 
nkarytia είπε:
Ήταν νομίζω το πρώτο ή δεύτερο site που συμβουλεύτηκα. Δεν μου πρότεινε κάτι που δεν το ήξερα. Thanks πάντως για το ενδιαφέρον :)

pooky(1) είπε:
Απλή και εντελώς χαζή ερώτηση: Αλλάζεις τη πηγή από το τηλεκοντρόλ; Γιατί δεν αλλάζει αυτόματα από μόνη της η οθόνη. Πρέπει να της πεις εσύ ποια συσκευή στέλνει σήμα.
Καλορίζικη! :)
Ναι μέσω του τηλεκοντρόλ επιλέγω την είσοδο. Δεν αλλάζει αυτόματα από μόνο του.

Δοκίμασα πάλι να συνδέσω την κονσόλα με το component, φροντίζοντας να συνδέσω πολύ καλά τα καλώδια.

Αυτή τη φορά είδα εικόνα αλλά ήταν παραμορφωμένη σε αποχρώσεις του πράσινου και ακούγονταν ένα επίμονο βουητό από τα ηχεία της οθόνης. Υποθέτω πως μάλλον το καλώδιο κάπου είναι χαλασμένο.

Αν και κατέληξα πως το hdmi έχει την καλύτερη εικόνα, θα επανέλθω όταν βρω κάποιο component για το wii ή κάποιο άλλο component για το xbox.

Χαζή ερώτηση που μου ήρθε μόλις τώρα. Αν έχεις ενεργή την scart θύρα, μήπως δεν μπορεί να δεχτεί σήμα από την component?
 
Στις LG που δουλεύω εγώ (2 monitor-tv και 2 tv ) δεν ισχύει κάτι τέτοιο και θα ήταν παράλογο να ισχύει για SAMSUNG.

Άπό τη στιγμή που έχεις HDMI τι στο καλό ασχολείσαι με το component; :eek: Παράτα το, η εικόνα είναι νύχτα με τη μέρα συγκριτικά, μπες στις ρυθμίσεις της κονσόλας και επέλεξε "1080p" και πάπαλα. Αν τώρα το καλώδιο φαντάζει ακριβό (και είναι στα 30 ευρώ που το πουλάει ο κάθε κλέφτης σώνει και καλά "official" και δεν συμμαζεύεται.... ) πάρε ένα του ενός μέτρου από κατάστημα ηλεκτρονικών (Φανός ή κάτι αντίστοιχο) που είναι στο 5 - 7ευρο και ξεμπέρδεψες. 3 *μπλιπ*μένα 360 δουλεύω με καλώδιο του 7ευρου και είναι διαμάντι η εικόνα σε όπου και να τα δοκίμασα. Άσε που έχεις και τον ήχο στα ηχεία σου στην tv και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Το component καλώδιο για Wii (όχι της Ninty) κάνει 15 ευρώ. Σε σχέση με το SCART θα δεις το φως το αληθινό. Αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται να έχεις HDMI και να μη το χρησιμοποιείς στο 360. :)
 
Όχι...

...pooky(1), προχτές την αγόρασε την τηλεόραση, τόσα λεφτά έδωσε. Το component πρέπει να δουλεύει, αφού το έχει πληρώσει, το χρησιμοποιεί, δεν το χρησιμοποιεί... Αν αύριο π.χ. θελήσει να συνδέσει ένα PS2 τι θα τον συμβουλέψουμε; "...έλα μωρέ βάλτο στο scart, καλή εικόνα έχει κι αυτό..."

theoritikos, δοκίμασε άλλη κονσόλα ή/και άλλο καλώδιο component και αν δεν δουλέψουν και αυτά, την τηλεόραση πίσω και ζήτα μία που να δουλεύει...
 
Διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Αγόρασε μια οθόνη του 2012, τεχνολογίας του 2012, ενώ η παλιότερη που είχε ήταν του 2003.

Χρονικά η διαφορά τους είναι 9 χρόνια, ένας τεχνολογικός αιώνας συγκριτικά. Το να θάψει τη νέα οθόνη του χρησιμοποιώντας το component καλώδιο είναι άστοχο και άτοπο.

Δηλαδή, αν σήμερα αγόρασα ένα Nissan Navara, να μη του βάλω πετρέλαιο, αλλά να ζέξω το γαϊδούρι που είχα στο κάρο γιατί πριν 60 χρόνια κατέβαλα 10 δισεκατομμύρια κατοχικές δραχμές να το αγοράσω; Ή να πάρω ένα macmini τούμπανο και να το βάλω στην 14άρα CRT που είχα;

Theoritikos μεθαύριο που θα πάμε για καφέ με τα γνωστά ρεμάλια, πες μου αν θες καλώδιο HDMI, έχω μπόλικα περίσσευμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Guys μην τσακώνεστε :p

Λύθηκε το πρόβλημα. Tο βύσμα της component δεν πατούσε σωστά στην υποδοχή της οθόνης, επειδή τα βύσματα είναι πολύ κοντά. (χάθηκε να τα βάλουν λίγο πιο αραιά ??)

Το xbox με hdmi το έχω συνδέσει. Το component το δοκίμαζα για να δω τι διαφορά έχει στην ποιότητα. Φυσικά θα παραμείνω στο hdmi.
 
Δεν είναι ακριβώς αυτός ο συλλογισμός μου...

pooky(1) είπε:
Δηλαδή, αν σήμερα αγόρασα ένα Nissan Navara, να μη του βάλω πετρέλαιο, αλλά να ζέξω το γαϊδούρι που είχα στο κάρο γιατί πριν 60 χρόνια κατέβαλα 10 δισεκατομμύρια κατοχικές δραχμές να το αγοράσω;
...όχι, είναι σαν να μην δουλεύει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου και να μου πει ο πωλητής: "Έλα μωρέ τι ασχολείσαι με ραδιόφωνα και αρχαιολογίες, αφού έχεις το CD με ψηφιακό ήχο!"

Τέλος πάντων, καταλαβαίνεις το συλλογισμό μου πιστεύω, το γεγονός ότι δεν δούλευε το component, μπορεί να σήμαινε από ξεκολλημένες επαφές και καμένο chip video in, μέχρι και ελαττωματική mainboard, που θα του δημιουργούσαν χειρότερο πρόβλημα στο μέλλον...

Εν πάση περιπτώση, προσωπικά, έχω δει το component του 360 σε λειτουργία σε 42άρα HDTV και δεν είναι τόσο χαοτική η διαφορά με το HDMI στην ίδια TV, μπορώ να πω ότι ελάχιστη διαφορά παρατήρησα.Εσύ τι παρατήρησες και παρομοιάζεις το component με γαϊδούρι;

...και ένα PS2 (ή ένα Wii - αν και σε αυτό υπάρχει εναλλακτική), που παράγονται και κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα, καινούρια, πώς θα το συνδέσει κάποιος σε μια HDTV, για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν μου απάντησες;

Μήπως με component;
 
Στην τελευταία ερώτησή σου, αναγκαστικά με component γιατί δεν υπάρει επιλογή του HDMI.

Στα υπόλοιπα, καθείς με την άποψή του, σεβαστές όλες. Βαριέμαι να γράφω "σεντόνια" ! :p

Διαφορά HDMI - component έχω δει σε 32άρα tv. Το προβολικό μου έχει μόνο HDMI και δεν μπορώ να το τσεκάρω. Φυσικά έχω και το component καλώδιο για το 360.
 
Πίσω
Μπλουζα