Πρόβλημα με σήμα SCART

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.708
Αντιδράσεις
170
Δείτε ένα κουφό που μου έτυχε με το σήμα SCART του Dreamcast. Το συνδέω στην SCART θύρα του LCD TV/Monitor, (LG 208WA), και ενώ ακούω ήχο, δεν βλέπω εικόνα. (Μαύρη η οθόνη). Το ίδιο καλώδιο στην μεγάλη CRT παίζει περίφημα 8). Στην στην SCART θύρα του LCD, έχω το XBOX 1, και δουλεύει κανονικά, ενώ εκεί έχω συνδέσει και Α1200 με SCART καλώδιο. (οπότε δουλεύει και με παλιότερα μηχανήματα). Τι στην ευχή συμβαίνει?
 
Δεν βλέπεις καθόλου εικόνα (ούτε στα μενού της κονσόλας) ή μόνο ingame σε συγκεκριμένα παιχνίδια υπάρχει η μαυρίλα; Ρωτάω επειδή κάποια λίγα παιχνίδια είναι γνωστό ότι δεν λειτουργούν σωστά με SCART.

Αν το κάνει γενικώς, πραγματικά δεν έχω ιδέα...
 
Tρελα απιθανο αλλα just in case..

Μηπως το καλωδιο δεν ειναι RGB (ειναι crappy composite) και το input περιμενει RGB ταισμα?
 
Wally είπε:
Tρελα απιθανο αλλα just in case..Μηπως το καλωδιο δεν ειναι RGB (ειναι crappy composite) και το input περιμενει RGB ταισμα?
Όχι και τρελά απίθανο, πρόσφατα επειδή έψαχνα για αντίστοιχο καλώδιο, παρατήρησα ότι το 70% των καλωδίων (όχι original) που πωλούνται στο ebay είναι composite και όχι RGB.
 
Tρελα απιθανο αλλα just in case..Μηπως το καλωδιο δεν ειναι RGB (ειναι crappy composite) και το input περιμενει RGB ταισμα?
Τότε μάλλον δεν θα το έδειχνε και η μεγάλη τηλεόραση. Συν το γεγονός ότι μέτρησα 9 επαφές από την πλευρά του Scart, οπότε πρέπει να είναι 4 για τον ήχο και 5 για το RGB (εάν έχω καταλάβει σωστά πως διαδίδεται το RGB σήμα).

Δεν βλέπεις καθόλου εικόνα (ούτε στα μενού της κονσόλας)
Τίποτα. Ούτε τα μενού. Nada. :cry:

Ευτυχώς περιμένω ένα vga box, με svideo+vga output, οπότε το scart θα το έχω για αποστολές εκτός έδρας :D .
 
Μηπως εχει σπασει η στραβωσει η βρωμισει καποιο απο τα pins; Το εχω παθει και εγω σε dreamcast rgb, με στραβωμενο δοντακι, το ισιωσα με μια οδοντογλυφιδα και πλεον λειτουργει κανονικοτατα.
 
Πίσω
Μπλουζα