Πρόβλημα με το σήμα του ΖΧ..

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
77
Επιτέλους πριν από λίγες ώρες έφτασε στα χέρια μου ένας μαγικός φάκελος από ebay με δυο ολοκαίνουριες μεμβράνες....... :) Η χαρά μου είναι απίστευτη.Έφτιαξα επιτέλους λοιπόν προς το παρών τον ένα Plus που έχω εδώ στο σπίτι.Σύνδεσα λοιπόν τον Plus σε μια κάρτα TV στο PC που έχω για αυτές τις δουλειές..Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής..Το σήμα που έχει ο Plus στην TV όταν το συντονίζω είναι ασταθές και τρεμοπαίζει συνεχώς όταν όμως πατήσω joad"" και enter και μόλις εμφανιστεί το σήμα με το κόκκινο και πράσινο border το τρεμόπαιγμα σταματά εντελώς!!!Έβαλα στην ίδια συχνότητα και τον γομολάστιχο ο οποίος αφού συντονίστηκε λίγο πιο δίπλα δείχνει τέλειο σήμα..Υπ όψην και οι δυο Plus που έχω παρουσιάζουν την ίδια κατάσταση!!!!:animrolleyes:

Καμία ιδέα? :)

Ευχαριστώ και δημοσίως τον καλό μου φίλο Mikez που έκανε αυτός όλη την δουλειά έτσι ώστε να έρθουν οι μεμβράνες στα χέρια μου!!!
 
Περιέγραψε λίγο το "τρεμοπαίζει". Πως είναι δηλαδή (σε ποιό άξονα, κάθετα/οριζόντια ?)

Δοκίμασε σε μια κανονική τηλεόραση (όχι κάρτα tv).
 
auto pou mou paei sto mialo amesos einai kana transistor/capacitor/resistor psilo-nekro, pou molis patas to load kai arxizei na douleuei kai kati allo, epanerxetai kai auto opote deixnei kala...

ypopsin:

- den exo dei pote spectrum zontano

- den exo kamoia idea gia to hardware tou

:p :p :p
 
Ευχαριστώ keropi..περιμένω και άλλες γνώμες κυρίως από gtsamour που τα φτιάχνει τα ριμάδια!!!! :D
 
Κανε την composite μοντα...

αλλα αν θες οπωσδηποτε την crappy RF συνδεση δοκιμασε σε PAL τηλεοραση και παρε μια φωτο το προβλημα (με αυτο το τροπο βρηκαμε ακρη στο φορουμ του WOS για ενα προβλημα που αντιμετωπιζα)
 
Τελικά παιδιά το σήμα που δίνoyn και οι δυο ΖΧ μου στην τηλεόραση είναι εξαιρετικό..Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην κάρτα τηλεόρασης του PC δεν ξέρω γιατί αλλά τώρα ησύχασα όλα λειτουργούν fine!!!!
 
profanos einai poio apaititikh sto pc, to opoio einai apolytos logiko, afou kamoia pc karta den exei enisxiti shmatos pano... kai tora teleutaia tis ftiaxnoun pantelos gymnes, theleis kampana shma gia na deis OK....
 
Βρε Akmakas κάτι σε ρώτησα πιο πάνω και δε μου απάντησες...

Αλλά αφού όλα είναι οκ δεν πειράζει. Την είχα ψιλιαστεί τη δουλειά με την κάρτα TV.
 
Απάντησα το πρωί gtsamour αλλά δεν έγινε το ποστ γιατί μάλλον είχα να γράψω ώρα και μου ζήτησε πάλι κωδικό..εγώ το έκλεισα για να πάω στην δουλειά και πάπαλα!!!Το σήμα τρεμοπαίζει πάνω κάτω και κάνει μια κοιλιά προς τα δεξιά αυτό συμβαίνει όμως μόνο στην TV του PC!!!!εδώ είναι που τρελάθηκα!!!!
 
Δεν με εκπλήσει αυτό, παλιό hardware πάνω σε πολύ νέο (κάρτα TV), συμβαίνουν κάτι τέτοια.

Να σου θυμήσω την περίπτωσή μου με τον C64 που σε μια Sony TV δεν έβγαζε ήχο ενώ σε μια Philips όλα μια χαρά.... τελικά το έλυσα με ρύθμιση ενός ροοστάτη πάνω στο κουτάκι του TV σήματος του C64.
 
Πίσω
Μπλουζα