Πρόβλημα με το MAMEinfo στις τελευταίες εκδόσεις του MAME

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Βασικά, το πρόβλημα με το mameinfo που κατέβασα από το mameworld είναι οτι έχει πολύ άχρηστη πληροφορία και ως αποτέλεσμα έχεις ένα τεράστιο scroll παράθυρο με πολύ text και χάνεσαι για να διαβάσεις αυτό που θες. Για παράδειγμα, η ενότητα WIP είναι γραμμένη δύο φορές σε δύο διαφορετικά σημεία ενώ και στις δύο κόπιες γράφουνε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια και κάποιες φορές ένα από τα δύο είναι καμιά δεκαριά εκδόσεις πιο πίσω....

Μήπως υπάρχει κανένα 3rd party mameinfo.dat που να μπορώ να χρησιμοποιήσω?

Πάντως γενικά το έχουν χαλάσει πολύ το MAME με όλα τα άχρηστα roms και τα mechanical φρουτάκια κλπ. 29.000 "games" supported, wtf? (έκανα update από 0.140 σε 0.154). Ευτυχώς κράτησα μία κόπια του 0.140 setup.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

mob

Retro Member
Joined
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
110
Αντιδράσεις
0
και γω το ιδιο update εκανα,απο 140 σε 154 .

τα ψυχαγωγικα παιχνιδια που εχουν προστεθει ειναι λιγα.

υπαρχουν gui's χωρις φρουτακια κ mechanical που εχουν καταντησει εκνευριστικα,η αλλιως αν ξερεις κανε compile το μαμε μονος σου και καθαρισες.

γενικα και γω το ιδιο πιστευω.

εχουν φορτωσει τις εκδοσεις με σκουπιδοroms που δεν προκειται ποτε να δουλεψουν(πχ mechanicals), και στα notworking παιχνιδια σου δινουν την εντυπωση οτι δεν ασχολουνται να τα φτιαξουν.(naomi klp)
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.136
Αντιδράσεις
510
Κάπου μπερδεύτηκες, διότι...

...το δεύτερο WIP στο mameinfo.dat *δεν* αφορά στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά στον driver του, που επηρεάζει δεκάδες άλλα, οπότε είναι λογικό να έχουν κάποια κοινά στοιχεία.

Επίσης το δεύτερο WIP, συνήθως είναι κάμποσες εκδόσεις πίσω και ορθώς, διότι προφανώς δεν έχει γίνει κάποιο πρόσφατο driver update, ενώ το πρώτο WIP μπορεί να περιλαμβάνει και πιο minor updates, από την ενσωμάτωση κάποιου bootleg κλώνου έως ένα απλό ROM rename, που δεν άπτεται στο δεύτερο WIP.

Το "μακρινάρι" μπορείς να το αποφύγεις απλώς σκρολάροντας μόνο έως το πρώτο WIP, καθώς το δεύτερο προορίζεται περισσότερο για τους developers ή τους περίεργους...

Ελπίζω να έγινα σαφής, πάντως ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται κάποιο 3d party mameinfo, το official είναι υπερπλήρες.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Ace είπε:
...το δεύτερο WIP στο mameinfo.dat *δεν* αφορά στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά στον driver του, που επηρεάζει δεκάδες άλλα, οπότε είναι λογικό να έχουν κάποια κοινά στοιχεία.
Thanks για την πληροφορία.

Τουλάχιστον να ξέρω ότι δεν είναι κάτι λάθος.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Μια τελευταία ερώτηση.

Τα sliders που κάνεις overclock τις CPU σε κάθε παιχνίδι είναι πολύ αργά! Για να κάνω πχ ένα παιχνίδι overclock στο 120% (πχ Metal Slug, για να μην έχει slowdowns) πρέπει να πατησω το "δεξιά" 100 φορές και μετά απο κανά 5λεπτο το φτάνω. Σε προηγούμενες εκδόσεις με λίγα κλικ πήγαινε από το 100% στο 120. Δηλαδή ανέβαινε 5-10% με κάθε κλικ. Τώρα με κάθε κλικ ανεβαίνει 0.1% ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω 10 ώρες να κάνω overclock κάποιο παιχνίδι!

Υπάρχει κάποιο option που να το αλλάζει αυτό?
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.136
Αντιδράσεις
510
Ναι γίνεται, αλλά...

...χρειάζεσαι άλλο GUI. Το εξαιρετικό MAMEUIFX, μοιάζει πολύ στο κλασσικό MAMEUI και το over-clocking του -μόλις το δοκίμασα- ανεβαίνει με βήματα του 5%. Επίσης εγκαθίσταται πανεύκολα και έχει πολλές άλλες ευκολίες, όπως το να εμφανίζει τα unavailable games, που καταργήθηκε ως επιλογή στο MAMEUI, για να "πατάξει" τους κυνηγούς ROMs.

Edit: Φαντάζομαι με page up - page down δοκίμασες στο GUI που χρησιμοποιείς, έτσι;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Ok, ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω σίγουρα.

Τα page up/down απλά επιλέγουν το πάνω πάνω slider ή το τελευταίο κάτω.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Ace, τελικά πολύ καλό το MameUIFX. Παρατήρησα και κάτι άλλο ωραίο που όμως δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Πατώντας δεξί κλικ σε κάποιο Game, σου δίνει την επιλογή να παίξεις την μουσική του χρησιμοποιώντας το M1fX. To πρόγραμμα το γνωρίζω αφού το χρησιμοποιούσα σαν standalone σε μία αρχαία έκδοση του MAME και το βρήκα πολύ καλό που το βάλανε στο UI. Ωστόσο, δοκίμασα να παίξω μουσική από καμιά 20αριά γνωστά Games και δεν έγινε τίποτα. Απλώς άνοιγε το πρόγραμμα και πατώντας play δεν ακουγόταν τίποτα. Δοκίμασα ακόμα και να πατήσω play στα περισσότερα tracks (κάθε παιχνίδι έχει 200+ tracks σύμφωνα με το πρόγραμμα) αλλά κανένα track δεν είχε κάποιον ήχο, ούτε καν κάποιο sound effect. Γενικώς, μία μουγκαμάρα δηλαδή, οτι και να έκανα.

Εσύ έχεις καταφέρει να το κάνεις να δουλέψει?
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.136
Αντιδράσεις
510
Ναι, δουλεύει κανονικά, αλλά εσύ...

...δεν έχεις και άδικο, που δεν το κατάφερες να δουλέψει, δεδομένου της παντελούς έλλειψης documentation του MAMEUIFX και της απουσίας ενός απλού μηνύματος λάθους, που θα έσωζε την κατάσταση: ROM not found! Λοιπόν, για να εξηγηθώ, δεν αρκεί που έχεις ορίσει το ROM path μέσα από το GUI, πρέπει να το περάσεις χειροκίνητα και στο m1.ini, που βρίσκεται στο m1 folder του MAMEUIFX. Πολύς μπελάς χωρίς λόγο, αφού θα μπορούσε να διαβάζει το ROM path μέσα από το mame.ini.

Έτσι το roms; θα αντικατασταθεί για παράδειγμα με το C:\ROMs\MAME; ή όπου αλλού έχεις τις ROMS σου, χωρίς να ξεχάσεις το ερωτηματικό ( ;) στο τέλος του path, παρότι έχεις ενδεχομένως, ένα ROM folder.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Να σαι καλά Ace :)
 

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.563
Αντιδράσεις
398
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ποσταρω εδω.

Tελευταια δοκιμαζω την εκδοση mame 0.156 , σε καποια παιχνιδια της capcom (ssf2 , d&d ) χρειαζεται ενα αρχειο που λεγεται qsound.bin για να παιξουν. Ολα καλα μεχρι εδω , ομως οταν ξεκιναει να τρεξει το παιχνιδι σου γραφει ενα μυνημα στην αρχη "there are known problems with this game , one ore more roms are not correctly dumped" και απλα πατας οκ και παιζει κανονικα.

Απο περιεργια πηγα στα Audit properties του παιχνιδιου μεσα στο UI και γραφει οτι το qsound.bin θελει REDUMP. Στις παλιες εκδοσεις δεν υπηρχε αυτο το μυνημα , ειναι καποιο γενικο θεμα με τις τελευταιες εκδοσεις ή εχω κανει κατι λαθος;;

Δοκιμασα να κατεβασω διαφορετικα qsound.bin αλλα το αποτελεσμα ηταν ιδιο.

ps. Στα παιχνιδια δεν βλεπω κανα προβλημα και παιζουν κανονικα , απλα εχω την απορια τι παιζει :D .
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Εχεις κατεβάσει κάποιο rom pack ή κατεβάζεις τα ROMS ένα ένα?

Ετσι όπως το γράφεις μου φαίνεται σαν να μην έχεις όλα τα bios files ή απλά να μην είναι τα σωστά. Μπορεί και να μην έχεις και το σωστό rom για την έκδοση που έχεις. Πάντως στα full rom packs, υπάρχουν συνήθως όλα τα bios που χρειάζονται τα διάφορα systems, άντε καμιά φορά να λείπει κάποιο αρχείο από το Neo-Geo bios file το οποίο το βρίσκεις, το βάζεις μέσα στο neogeo.zip και διορθώνεται. Αλλά ποτέ δεν μου έχει τύχει να έχω πρόβλημα με άλλο σύστημα, όταν κατεβάζω full roms pack.

Πάντως στην full έκδοση 0.154 δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα οπότε δεν νομίζω να είναι κάτι που έχουν οι σύγχρονες εκδόσεις.

Ψάξε κάποιο πακέτο που να έχει όλα τα bios files για την έκδοση που έχεις. Αλλά να είναι ακριβώς για την έκδοση που έχεις γιατί ακόμα και αυτά τα αλλάζουνε, όπως τα ίδια τα roms. H απλά δες ποια bios χρειάζονται για τα roms που έχεις και κατέβασε αυτά, αλλά πάντα να έχεις υπόψιν σου την έκδοση (τσέκαρε μία τα PM σου).

Α και για να μην μπερδευτείς, τα bios αρχεία δεν χρειάζονται κάποιον special φάκελο, τα βάζεις στον ίδιο που βάζεις και τα roms, το MAME τα ψάχνει εκεί.

Edit: Τελικά δεν έχεις λάθος αρχεία, απλά όντως το συγκεκριμένο driver θέλει redump. Θα συναντήσεις και άλλες φορές αυτό το μήνυμα σε άλλα παιχνίδια, είναι φυσιολογικό δηλαδή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.563
Αντιδράσεις
398
Thanks για τις πληρφοριες Τασο!

Ενα ενα τα κατεβαζω τα Rom γιατι απλα κανω δοκιμες...

Θα κατεβασω ενα full bios file να δω αν θα αλλαξει κατι και ενημερωνω.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Κατέβασα την τελευταία έκδοση του MAMEUI64 (0.168) και δεν μπορώ με τίποτα να κάνω το mameinfo και history.dat να δουλέψουν. Εχω τα αρχεία κανονικά στο root ΜΑΜΕ φάκελο όπως πάντα. Έλεγξα και τα options και δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς του που να εμφανίζεται το info. Αλλά δεν.

Μηπως πρέπει να μεταφέρω τα αρχεία αλλού για να τα δει? Πέρασε 1 χρόνος από τότε που έκανα update τελευταία φορά και δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι σε αυτό.
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.136
Αντιδράσεις
510
Λίγο αργοπορημένα, τέσσερις μήνες μετά και πιθανώς να έχεις βρει μόνος σου την απάντηση, αλλά ναι, για να δουν τα .dat files οι νέες εκδόσεις, δεν πρέπει να βρίσκονται πλέον στον root folder, αλλά στον φάκελο "dats".
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.989
Αντιδράσεις
940
Ace είπε:
Λίγο αργοπορημένα, τέσσερις μήνες μετά και πιθανώς να έχεις βρει μόνος σου την απάντηση, αλλά ναι, για να δουν τα .dat files οι νέες εκδόσεις, δεν πρέπει να βρίσκονται πλέον στον root folder, αλλά στον φάκελο "dats".
Ναι εντάξει το είχα βρει αλλα ξέχασα να το αναφέρω εδώ... Σε ευχαριστώ πάντως.
 
Μπλουζα