Πρόβλημα με το volume mixer των Vista

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.582
Αντιδράσεις
1.733
Λοιπον εχω κατεβασει ενα παιχνιδι το οποιο εχει 2 exe. Το ενα τρεχει το παιχνιδι σε 256 χρωματα και το αλλο τρεχει σε 32bit χρωματα. Σημ. τα χρωματα δεν οριζονται απο το compatibility mode (run in 256 colors) αλλα απο το ιδιο το exe. Το ιδιο το παιχνιδι ειχε βγει σε δυο διαφορετικες εκδοσεις

Το exe με τα 256 χρωματα τρεχει φυσιολογικοτατα. Αλλα γιατι να το παιξω απο εκει εφοσον υπαρχει το 32bit?

Το προβλημα ειναι οτι οταν τρεχω το 32bit, το παιχνιδι παιζει χωρις ηχο!

Ανοιγω το volume mixer και οντως, η μπαρα της συγκεκριμενης εφαρμογης ειναι κατω κατω. Ακομ και αν την ανεβαζω, ηχος δεν υπαρχει. Μαλιστα αμα κανω quit και ξανατρεξω το παιχνιδι, η μπαρα παλι θα ειναι κατω!!!

Τωρα κατι που παρατηρησα και νομιζω ειναι το κλειδι του προβληματος, αλλα δεν ξερω τι να κανω απο κει και περα: το 32bit exe εχει μια ασπιδουλα των vista πανω, που σημαινει οτι για να τρεξει χρειαζεται αδεια administrator. Πως βρεθηκε εκει δεν ξερω. Ισως ηταν Bug της εγκαταστασης, η εγω εκανα κατι αθελα μου.

Η υποθση μου ειναι η εξης: για να τρεξει το προγραμμα χρειαζεται καποιες αδειες administrator. Φαινομενικα το παιχνιδι τρεχει, αλλα οι επιλογες volume (που υποθετω καπου αποθηκευονται σε database ή registry των Vista) ειναι κλειδωμενες και μπορουν να αλλαξουν μονο απο admin.

Ακομα δηλαδη κι αν τρεξω το παιχνιδι As Administrator, και παλι δεν γινεται τιποτα, προφανως, επειδη το mixer που ανοιγω, ειναι το mixer του "χρηστη" και δεν εχει δικαιωμα αλλαγης στη συγκεκριμενη εφαρμογη που υποτιθεται οτι εθεσε ο admin.

Το τελευταιο πραγμα που προσπαθησα, ηταν να αποασπιδοποιησω το exe χωρις να ξερω αν γινεται. Συγκρινα τα δικαιωματα και των δυο exe και ηταν ακριβως ιδια.

Ψαχνω λοιπον να κανω τα εξης:

  • Αν ειναι δυνατον να το "αποασπιδοποιησω"
  • Να βρω το αρχειο ή τη βαση δεδομενων των Vista οπου αποθηκευονται τα αρχικα volumes των καθε εφαρογων και να κανω τις οποιες αλλαγες απο εκει manually
 
Γενικά η καλύτερη λύση (ξέρω ότι δεν σε βοηθάω) είναι να απαλλαγείς από τα Vista. Το χειρότερο Windows μετά τα Millennium Edition.

Ακόμα και σε XP να πας (που δεν το συνιστώ) θα είσαι καλύτερα.
 
Για την ιστορια, θα αναφερω τον μπακαλιστικο τροπο που βρηκα να προσπερασω το προβλημα (οχι να το αντιμετωπισω). Ηταν πολυ απλος και τον ειχα σκεφτει απο την αρχη αλλα μετα τα παρατησα.

Ο τροπος ηταν πολυ απλος. Απλα μετονομασα το εκτελεσιμο αρχειο :D

Αυτο επιβεβαιωνει αυτο που σκεφτηκα, οτι δηλ καποια βαση δεδομενων των Vista που αποθηκευει τα properties, αποθηκευει και την αρχικη τιμη εντασης ηχου βασει του filename. Το ταδε θα ξεκινησει muted, το ταδε με τη δεινα ενταση.

Επειδη ομως εχω την περιεργεια το πως και γιατι το συγκεκριμενο filename ειχε κλειδωθει στο Muted και γιατι δεν μπορουσα να το αλλαξω, καθως και το πού και πώς μπορει κανεις να εντοπισει αυτη τη βαση δεδομενων και, αν χρειαστει, να την επεξεργαστει manually, κοιταξα λιγο στο Registry. Αλλα δεν βρηκα καμια τετοια τιμη συνδεδεμενη με το filename που να ανταποκρινεται σε τιμη εντασης ηχου. Παραμενει λοιπον ανεξηγητο :)
 
Πίσω
Μπλουζα