Πρόβλημα με 8way Arcade Joystic

Diogr

Retro Member
Joined
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
182
Αντιδράσεις
37
Παιδιά, θέλω λίγο τα φώτα σας. Στην καμπίνα που απέκτησα πρίν λίγο καιρό έχει επάνω αυτό το 8way joystic

Προβολή συνημμένου 114601

και έχω πρόβλημα όμως όπου στα Fighting Games όπως Street Fighter, King of Fighters, κλπ είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τις έξτρα κινήσεις, για Uppercut, Haduken, κλπ. Στην αρχή νόμιζα ότι μάλλον δεν έχω 8way joystic και έχω 4way, αλλά ένα φιλαράκι ήρθε και βάλαμε 1-2 παιχνίδια όχι fighting που ο παίχτης κεινείτε 8way και δούλευε κανονικά το joystic, ακόμα και στα fighting games, μπωρείς με πολύ δυσκολί να πετύχεις τις κινήσεις αλλά όχι πάντα. Τώρα αναρωτιέμε, μήπως αυτού το είδος το joystic να μην είναι για fighting games και πρέπει να πάρω ένα τέτοιο:

Προβολή συνημμένου 114602

Εσείς τι λέτε;

Υπάρχει κάποιος να ξέρει απο καμπίνες να μου πεί τι στο καλό συμβαίνει; Αξίζει να πάρω άλλα joystic και να δοκιμάσω με αυτά ή θα πετάξω άδικα τα λευτά μου;
 
Παιζει να ειναι απο αυτα τα Αμερικανικα που γυριζουν απο 8 σε 4 με μαγνητη?

Μηπως εχει κανα εξτρα πλαστικο που δυσκολευει τις διαγωνιες? (πχ στο Zippy πρεπει να βγαλεις το πρασινο βιδωτο πλαστικο πλαισο για καλυτερα διαγωνια)
 
To παραπάνω joystick που έχεις δεν κάνει για arcade fighting παιχνίδια. Aν παίζεις περισσότερο fighring games τότε θα πρέπει να το αλλάξεις με ένα σαν αυτό που έχεις βάλει πιο κάτω.
 
Την στιγμη που το δοκιμασες και σε αλλα παιχνιδια που χρειαζονται 8 way λειτουργια το joystick προσωπικα πιστευω δεν εχει προβλημα και απλα δεν σε βολευει και ειναι απολυτα λογικο αυτο.Σε γνωστους και φιλους τα εχω πει 100 φορες μακρια απο τα μακροστενα joysticks ειναι αβολα και δεν μπορεις να παιξεις με την ανεση σου ενα σωρο παιχνιδια απο το pacman που ειναι αδυνατον να παιξεις με αυτο μεχρι και στα fighting Που αναφερεις εσυ.Παρε καποιο οπως αυτο που εβαλες κατω απο το μακροστενο καποιο sanwa η οποιο αλλο θες να βρεις την υγεια σου.
 
Ευχαριστώ παιδιά ήδη παρήγειλα 1 Joystic σαν αυτό στην 2η εικόνα απο το Ebay στα 5 Ευρώ να δοκιμάσω αν κάνει ή όχι διότι ένας τεχνικός καμπίνας μου ζήταγε 20 ευρώ για το κάθε 1 Joystic (μεταχειρισμένο) και 40 ευρώ για την εγκατάσταση και έπαθα πλάκα και είπα να το δοκιμάσω να το αλλάξω εγώ τελικά. Θα σας κρατάω ενήμερους όταν έρθει το Joystic για αν τελικά όλα πήγαν καλά ή όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι και θέμα γούστου πάντως. Και εγώ μόλις είδα στην καμπίνα μου όταν την πήρα αμερικάνικα τύπου bat, είχα ξενερώσει, αλλά τελικά μια χαρά πάνε στο King Of Fighters π.χ, κανένα πρόβλημα. Ίσως έχουν φθαρεί τα μέταλλα ή οι μικροδιακόπτες στις επαφές και δεν σου βγαίνουν οι κινήσεις (ειδικά στις διαγώνιες, δοκίμασε να ψεκάσεις με λίγο λιπαντικό). Εγώ με αμερικάνικο μπάτ, βγάζω και hadouken, και shoryuken και τα πάντα. Έχω και μάρτυρα τον mike που είχαμε πλακωθεί στο SNK VS Capcom !

Πάντως εντάξει, είτε sanwa ball-top είτε το εκπληκτικό seimitsu ls-32 είναι αρκετά πιο βολικά για τις γρήγορες κινήσεις.
 
φιλε ο πρωτος πρεπει να είναι happ η καποιος κλωνος του.

ο δευτερος κινεζικος sanwa. μακρια από αυτόν.μπορει να εχει 5? αλλα δεν κανει ουτε για να τον παιζεις στον αερα και να ακους τα κλικ-κλικ.

είναι κακοκατασκευασμενος ,εχει μεγαλο κενο μεχρι να πατηθεί το switchακι,και οι διαγωνιες κινησεις είναι αθλος να επιτευχθουν.
 
Πίσω
Μπλουζα