Πρόβλημα με Amstrad ctm 644

a100

RetroWannaBe
Joined
11 Νοέ 2011
Μηνύματα
42
Αντιδράσεις
24
Καλησπερα σε όλους σας.Κατα διαστήματα βγάζω κάποια από τα ρετρό μηχανάκια μου για να περάσει λίγο ρεύμα και να νοσταλγίσω φυσικα...Έτσι λοιπόν ήρθε και ή σειρά του cpc6128 με το έγχρωμο μόνιτορ(το πράσινο με τον cpc464 έπαιζε αψογα).Ενώ στην αρχή όλα οκ με το που πειραξα 2-3 φορές το v hold ή οθόνη έδειχνε κάπως ετσι



Εδώ να πω ότι ή φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο.Το δικό μου το έβγαλα αμέσως από το ρεύμα γιατί άρχισε να μυρίζει λίγο και δεν τολμάω να το ανοιξω πάλι μην το καψω...Ή διάφορα του εικονιζόμενου μόνιτορ με το δικό είναι ότι εμένα μόνο πάνω αριστερά φαινετε μαύρο με την ίδια καμπύλη.Τα γράμματα ακριβώς τα ίδια.

Έχεις κάνεις ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό;Σε πρώτη φάση πιστεύω ότι είναι κάποιος πυκνωτής αλλά δεν τολμάω να το ανοιξω μιας και ξέρω ότι είναι λίγο επικίνδυνο και δεν έχω την εμπειρία.
 
Βουρ στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου. Αφού δεν έχεις την εμπειρία και σωστά φοβάσαι, βρες τον πλησιέστερο τηλεορασά να στην κάνει κούκλα πολύ εύκολα :)
 
Και γω έτσι σκέφτηκα μιας και υπάρχουν ευτυχώς ακόμα μάστορες που ασχολούνται ακόμα με παλιές τηλεοράσεις.Βεβαια το καλύτερο θα ήταν να την άνοιγα μόνος μου για να την καθαρισω κιόλας αλλά ή εμπειρία μου είναι μεχρι αλλαγή πυκνωτών σε υπολογιστή άντε και κανένα απλό mod σε καμία κονσόλα.Απο μόνιτορ είμαι τελείως άσχετος...
 
Αν θες να το δοκιμασεις, στο cpcwiki εχει συζητηθεί το θέμα πολλάκις (νομίζω και η φωτό από εκεί είναι). Θα σου πουν επακριβώς τί να προσέξεις και τί να κοιτάξεις, αλλά εννοείται: ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Εύκολα τα τινάζει κανείς.

Αλλά ναι, τεχνικοί υπάρχουν ακόμα...
 
Τελικά μόλις την πήρα από τον τεχνικο. Αισθάνθηκα λίγο περίεργα που κάποιος άλλος άνοιγε τα μηχανήματα μου αλλά ήταν για καλό σκοπό..Άλλαξε όλους τους πυκνωτές αφού όπως ήταν αναμενόμενο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.Το θεμα στο cpcwiki το διαβασα αλλά είπα να μην βάλω χέρι σε πρώτη φάση.Και να το δικό μου μετά την αλλαγή πυκνωτών!!!

Amstrad 6128.jpgamstrad 6128 2.jpg
 
Όμορφο θέαμα :) :)

Αν επιτρέπεται, πόσα σου πήρε;
 
Ειναι όντως όμορφο θέαμα!!

Μου πήρε 20? για να αλλάξει τους πυκνωτές που είχαν πρόβλημα(απ ότι διαπίστωσα τελικά).Πρωτη φορά δίνω κάτι δικό μου να το φτιάξει άλλος αλλά όπως είπα δεν το έχω απο οθόνες.Θα το ψαξω λίγο καλύτερα τωρα που φτιάχτηκε γιατί σίγουρα θα θέλουν αλλαγή όλοι οι πυκνωτές και όχι μόνο αυτοί που είχαν πρόβλημα,ετσι ώστε να τους αλλάξω μόνος μου.Ετσι κι αλλιώς έχω 5 μόνιτορ ακόμα που θα θέλουν αργα ή γρηγορα recap,οποτε δεν συμφέρει συνέχεια εικοσσαρικα!!!
 
Νταξει, μια χαρα το εικοσάρικο για μια φορά :)

Αν είναι στα υπόλοιπα άλλαξέ τους πριν τα βάλεις στην πρίζα καλού κακού... :)
 
Δεν είναι τόσο τα λεφτά όσο h διαδικασία :D .Εχει άλλη χάρη να τα ανοίγεις ο ιδιος και να τους δίνεις και πάλι ζωη...Τα υπόλοιπα μάλλον θα τα φτιαξω μόνος μου εκτός και αν θέλουν κάτι άλλο εκτός πυκνωτών.
 
Τελικά δεν κράτησε και πολύ η χαρά μου..Μετά από 20 λεπτά λειτουργίας άρχισε να τρεμοπαιζει η οθονη και κάπου κάπου κάνει μία μικρη καμπύλη η γραμματοσειρά.Δεν θέλω να το πάω ΠΑΛΙ στον μάστορα αφού θα μου πει "στο πα γώ,ειναι πολύ παλιά.Τι κράτατε τέτοια πράγματα;":banghead:Επειδη δεν θέλω να γίνω ψητος υπάρχει κάποιος καλός οδηγός για αποφόρτιση του μονιτορ; Επίσης να ρωτησω χρειάζεται και κάτι άλλο να προσεξω πχ αποφόρτιση κάποιου πυκνωτή ξεχωριστα για να δουλεψω με ασφάλεια;Ευκαιρία να την καθαρισω τελικά!! :D
 
Φτου διάολε... :( Μάλλον δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά ο τύπος...
 
Έτσι φαίνεται δυστυχώς.Αν δεν φοβόμουν τα ρεύματα θα το είχα ανοίξει κιόλας!
 
Πίσω
Μπλουζα