Πρόβλημα με cartridge και άλλες απορίες.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Πήγα χθες όλος χαρά να παίξω το Ristar στο Game Gear και τίποτα, μαύρη οθόνη. Το φύσηξα, το καθάρισα με οινόπνευμα μέχρι και εγχείρηση του έκανα αλλά τίποτα. Η πλακέτα εν τω μεταξύ είναι καθαρή, ούτε καμιά κομμένη επαφή ούτε κάποιο εμφανές πρόβλημα όπως σκουριά διάβρωση όπως θα δείτε στη φώτο. Υπάρχει περίπτωση να χάθηκε η μνήμη για κάποιο λόγο; (κουλό μου ακούγεται αλλά τι να πω; ).

Εννοείται ότι δοκίμασα και άλλο παιχνίδι και δουλεύει μια χαρά.

Προβολή συνημμένου 128170

Άνοιξα και το Indiana Jones & the Last Crusade (από περιέργεια) και παρατήρησα κάποια νούμερα που διαφέρουν επάνω στο ολοκληρωμένο. Κατά τα άλλα το κύκλωμα είναι πανομοιότυπο. Ξέρεις κανείς αν αυτά τα νούμερα σημαίνουν κάτι; Είναι ας πούμε η ταυτότητα του κάθε τίτλου;

Το επάνω είναι το Ιndy και το κάτω το Ristar.

Προβολή συνημμένου 128171

Indy

Προβολή συνημμένου 128172

Ristar

Προβολή συνημμένου 128173
 
Δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές με γομολάστιχα. Μπορεί να σου φαίνεται καθαρό, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι βρόμικες οι επαφές λόγω της ηλικίας του cartridge.

Υπάρχει και η περίπτωση να έχει το καεί το τσιπ που έχει τον κώδικα του παιχνιδιού αλλά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή.

Οι κωδικοί πάνω στα τσιπάκια είναι η κωδική ονομασία που έχει δώσει η sega για να αναγνωρίζει το παιχνίδι που είναι αποθηκευμένο
 
Σε ευχαριστώ theoritikos! Θα κάνω αυτό που είπες με τη γόμα. Ναι, σίγουρα οι κωδικοί στο τσιπάκι είναι αναλόγως το παιχνίδι απλώς αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποια database που με τον κωδικό βρίσκεις ποιο παιχνίδι είναι.
 
Πίσω
Μπλουζα