Πρόβλημα με Gameboy: δεν κρατάει τα save

marmix

RetroN00b
Joined
12 Αύγ 2014
Μηνύματα
9
Αντιδράσεις
0
καλησπέρα σε ολους έπεσε στα χερια μου ενα gameboy απλο με ενα τετρις ...αλλα δεν κρατάει τα save μόλις το κλείσω και το ανοιξω μηδενίζετε άνοιξα το κασετακι γιατι εχω διαβάσει οτι καποια εχουν μπαταρία που πρεπει να αντικατασταθεί αλλα αυτο δεν εχει τι κάνουμε σε αυτη την περίπτωση φταίει η κασέτα? :eek:
 
Οχι, το τετρις δεν εχει μπαταρια. Ειναι απολυτως φυσιολογικο.
 
Όπως είπε και ο ISIM το Tetris ήταν από τα πρώτα παιχνίδια της κονσόλας και δεν έχει εσωτερική μπαταρία για να σώζει τα σκορ. Όπως και το Super Mario Land. Ίσως το Super Mario Land 2 να ήταν το 1ο παιχνίδι της κονσόλας που έσωζε τη πρόοδο του παίκτη.
 
α καταλαβα οποτε αν βρω ενα κασετακι και το ζιγισω θα φανει η διαφορα αλλα πως στα μαριο που θελει τοσο κοπο να περασεις πιστες να μην εχει save και καλα το τετρις το μαριο?
 
marmix είπε:
α καταλαβα οποτε αν βρω ενα κασετακι και το ζιγισω θα φανει η διαφορα αλλα πως στα μαριο που θελει τοσο κοπο να περασεις πιστες να μην εχει save και καλα το τετρις το μαριο?
Mην βλεπεις απο τα σημερινα παιχνιδια..πριν 25 χρονια δεν υπηρχαν ουτε save ουτε τιποτα..εδω πολυ δυσκολοτερα παιχνιδια σε υπολογιστες της εποχης και δεν ειχαν save..
 
Ίσως ήταν θέμα τεχνολογίας και κόστους της κάθε κασσέτας γιατί όπως καταλαβαίνεις κάθε πρόσθετο χαρακτηριστικό αυξάνει το κόστος του cartridge.
 
Γενικά, οι κασέτες του Game Boy δεν έκαναν save. Μάλλον ήταν ελάχιστα τα παιχνίδια με save, και σαν πρώτη περίπτωση κασέτας με save θυμάμαι την κασέτα των Pokemon. Save είχαν ορισμένα παιχνίδια από Game boy Color κι έπειτα. Κι όπως ανέφερε παραπάνω ο angel_grig, το save δεν ήταν και τόσο διαδεδομένο τότε, οπότε ήταν και κατόρθωμα να καταφέρεις να τερματίσεις μια και καλή! Φυσικά και μάθαινες απ έξω τις πρώτες πίστες, από το πολύ "ξανά μανά"...
 
johnny19818 είπε:
Ίσως το Super Mario Land 2 να ήταν το 1ο παιχνίδι της κονσόλας που έσωζε τη πρόοδο του παίκτη.
Μάλλον το Metroid 2 ήταν αλλά μπορεί να υπήρχε και κάποιο πιο παλιό.

marmix είπε:
αλλα πως στα μαριο που θελει τοσο κοπο να περασεις πιστες να μην εχει save και καλα το τετρις το μαριο?
Welcome to old skool console gaming :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φαντασου πχ το Ghosts n'Goblins να ειχε save μιλαμε για ανεκδοτο.Platform games και save = σουβλακια με σαλτσα απο δαμασκηνα μαζι σαλτσα απο ανανα :p
 
εγω γιατι θιμαμε οτι το mario world 2 εκανε save αν το εχει κανεις η παρομιες κασετες να μας πει αν καμια απο αυτες του μαριο εσωζε το παιχνιδι.
 
Μπορεί το σύστημα με κωδικούς να ήταν λίγο κουραστικό, όμως ποτέ δεν έχανες saves μιας και δεν υπήρχαν μπαταρίες. Όπως και να χει, το Τετρις είναι ένα παιγνίδι που παίζουν και οι παππούδες μου, λογικό να χει ξεφορτίσει η μπαταρία. Καλό είναι πάντως να αλλάξεις μια μπαταρία.
 
marmix είπε:
εγω γιατι θιμαμε οτι το mario world 2 εκανε save αν το εχει κανεις η παρομιες κασετες να μας πει αν καμια απο αυτες του μαριο εσωζε το παιχνιδι.
Το Mario Land 2 (αν αυτό εννοείς) είχε μπαταρία και έσωζε. Το Mario Land 1 δεν είχε, έπαιζες από την αρχή. Τα Mario στο SNES έσωζαν αλλά στο NES όχι. Ακόμα και το Super Mario Bros 3 που ήταν τεράστιο, με πολλούς κόσμους, πίστες, μυστικά κλπ, δεν είχε μπαταρία για saves (μεγάλο λάθος για μένα). Αυτήν την δυνατότητα την απέκτησε αργότερα, όταν έγινε remake στο Super Mario All Stars.

Με λίγα λόγια, Super Mario Bros 1-2-3 (NES) και Super Mario Land 1 (Game Boy) δεν έσωζαν.
 
ξερει κανεις τα τεχνικα χαρακτιριστικα του τροφοδοτικου στο + και - οπος επισης ποσα v και ποσα amp ειχε για να ψαξω να βρω ενα παρομιο τροφοδοτικο.?
 
Ως γνωστόν το GB έπαιρνε 4 μπαταρίες των 1,5 βολτ, επομένως 4x1,5=6 βολτ. Τα αμπερ τώρα σίγα, πόσο να'ναι. Λογικά αυτά τα γράφει στο πίσω μέρος της κονσόλας. Για στάσου όμως, τι σχέση έχει αυτό με το θέμα που άνοιξες;
 
Πίσω
Μπλουζα