Πρόβλημα με Philips monitor σε Amiga 500+

tarasque

RetroActive
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
254
Αντιδράσεις
1
Για καλή μου τύχη ένας φίλος μου ξέθαψε μια amiga 500plus από την αποθήκη του και μου την παρέδωσε παρέα με philips monitor, mouse, 2 tomahawk & άπειρες δισκέττες :D

εφόσον έπεσε το σχετικό καθάρισμα και συνέδεσα τα πάντα το philips (CM11362) κάνει αυτό το κουλό:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0MfP_8wJiiM]YouTube - philips monitor on amiga 500 problem

έπεξα λίγο με τα κουμπάκια του monitor αλλά δεν έρχετε στα ίσα του με τίποτα!

δοκίμασα και ένα adaptor που βγάζει σήμα rf και composite και μέσω του τελευταίου είδα κανονικά εικόνα. Υποθέτω λοιπόν ότι δεν φταίει η amiga.

Λέτε το monitor να τα έχει φτύσει; σώνεται η κατάσταση;
 

A1200

RetroActive
Joined
18 Φεβ 2008
Μηνύματα
345
Αντιδράσεις
1
Αν δεν κάνει ενα χαρακτηριστικό τσιριχτό ήχο τοτε η κατάσταση είναι αναστρεψιμη,πιθανον να εχουν χαλάσει οι ροδέλες που ρυθμιζουν την εικόνα - aka ροοστάτης - οπως στα παλια στερεο που οταν χάλαγε το vollume ή θα άκουγες διαπασών ή δε θα ακουγες τίποτα

με υγεια η + 500

τρομερό avatar!
 

CPC-MAN

RetroWannaBe
Joined
16 Νοέ 2008
Μηνύματα
48
Αντιδράσεις
0
Το πιο πιθανο ειναι αυτο που λεει ο φιλος Α1200.Αφου βγαζει σημα Composite τοτε μη το φοβασαι οσον αφορα για υψηλη ταση κλπ.Εχω συναντηση παρομοια κατασταση και στο 24 πινο καλωδιο που παει στην Αmiga να εχουν εχουν κοπει καλωδιακια μεσα αλλα και στο 6 πινο Din πισω στη oθονη να εχουν κοπει ποδαρακια απο την πλακετα η να θελουν καθαρισμα οι ροοστατες καθως και να θελει αλλαγη το ολοκληρωμενο που ρυθμιζει την ταλαντωση απο τους ροοστατες στο πυροβολο της οθονης.
 

tarasque

RetroActive
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
254
Αντιδράσεις
1
ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ευχάριστα τα νέα :)

έχετε να προτέινετε κάποιον στην αθήνα να γνωρίζει και να μπορεί να το διορθώσει; με το αζημείωτο φυσικα ;)
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.835
Αντιδράσεις
1.909
Στείλε πμ στο χρήστη pontium.
 

CPC-MAN

RetroWannaBe
Joined
16 Νοέ 2008
Μηνύματα
48
Αντιδράσεις
0
Ο οποισδηποτε ηλεκτρονικος φιλε μου μπορει να σου τη φτιαξει.Εκτος οτι ειναι παλιας τεχνολογιας και ολοι ξερουν ενας ηλεκτρονικος στη γειτονια σου γνωστος θα ασχοληθει.Γιατι ειναι πταισμα και δεν καθετε ο αλλοσ να χασει χρονο στο βιδωνε ξεβιδωνε και να μετραει για 2 κολλησεις και ενα καθαρισμα.
 

tarasque

RetroActive
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
254
Αντιδράσεις
1
πάρτε και μια από εσωτερικό :)

ας είναι καλά ο Ηλίας που είπε για την μπαταρία καθότι άσχετος!



τα πλαστικά πάνε για πλυντήριο!
 

tarasque

RetroActive
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
254
Αντιδράσεις
1
οι τελευταίες εξελίξεις είναι πως έφταιγε το καλώδιο :angry:

δοκίμασα με ένα άλλο και το monitor έδειξε μια χαρά εικόνα!

Αρχικά το κούναγα μπας και συγκινηθεί αλλά η εικόνα δεν βελτιωνόταν καθόλου και υπέθεσα ότι δεν είναι το καλώδιο :xm:

τέλος καλό όλα καλά :)
 

Plink

RetroMasteR
Joined
26 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
4
tarasque είπε:
οι τελευταίες εξελίξεις είναι πως έφταιγε το καλώδιο :angry:
δοκίμασα με ένα άλλο και το monitor έδειξε μια χαρά εικόνα!

Αρχικά το κούναγα μπας και συγκινηθεί αλλά η εικόνα δεν βελτιωνόταν καθόλου και υπέθεσα ότι δεν είναι το καλώδιο :xm:

τέλος καλό όλα καλά :)
Σούπερ!! Πολύ ευχάριστα νέα Παναγιώτη!!!
 
Μπλουζα