Πρόβλημα networking

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας alkis21
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Αντιδράσεις
213
Έχω ένα LG R200-C laptop, Intel Core 2 Duo Processor T7250 2.0GHz, 2GB RAM, Radeon HD 2400 Graphics Card με Windows Vista 32 Home Premium. Ξαφνικά σήμερα έπαψε να συνδέεται με το οικιακό μου δίκτυο -ή οποιοδήποτε δίκτυο-, πράγμα διόλου περίεργο αφού στο Device Manager υπήρχε το μισητό κίτρινο θαυμαστικό δίπλα στο Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection.

NetworkProblem.jpg

Έκανα ό,τι λύση μου πέρασε από το μυαλό και ό,τι διάβασα στο internet για το σχετικό πρόβλημα, χωρίς επιτυχία. Απεγκατάσταση και επανεκκίνηση, επανεγκατάσταση από το DVD που περιείχε τα drivers του laptop, εγκατάσταση με τους drivers από το site της Intel, η απάντηση ήταν σε κάθε περίπτωση πως ο driver απέτυχε να εγκατασταθεί. Ούτε η εγκατάσταση του Intel PROSet/Wireless WiFi Connection Utility βοήθησε.

Να σημειωθεί πως το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια εγκατάσταση hardware ή software.

Καμιά ιδέα;

1). Σβήσε το laptop και βγάλε τη μπαταρία. Πάτα το power για μερικά δευτερόλεπτα και βάλτο στο ρεύμα. Ξεκίνα και πολύ πιθανόν να δει ξανά το περιφερειακό.

2). Άνοιξε το laptop και βγάλε τον adaptor. Μόνο αν έχεις απευθείας πρόσβαση και δεν χάσεις καμία εγγύηση. Καθάρισε επαφές και ξαναβάλτον.

Και for God's sake man, βάλε Win 7 πάει χαμένο το μηχάνημα με Vista......

Εμένα πάντως όσες φορές μου έχει βγάλει τέτοια ένδειξη, είναι γιατί είχε φάει "φρίκη" ο ρούτερ μου και του έκανα restart...

Και καλά σου λέει ο Πούκης, κάνε αναβάθμιση στα 7άρια asap...

Τα Vista ειδικά σε φορητά, τρώνε φρίκες και στα καλά του καθουμένου χάνουν devices!!!!!

Η λύση είναι μπακαλίστικη αλλά πιάνει: Βγάζω μπαταρία, προσεύχομαι, πατάω power, βάζω ρεύμα, ανάβω και αν το πρόβλημα παραμένει γίνομαι καντηλανάφτης.... Αν λυθεί κάνω το σταυρό μου και συνεχίζω......

Τα είχα δοκιμάσει όλα αυτά παιδιά (μάλιστα δεν χρειάστηκε να ανοίξω όλο το laptop για να βγάλω την κάρτα αφού έχει trapdoor), εκτός από το να το λειτουργήσω με βγαλμένη μπαταρία που το έκανα αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.

Τα VISTA τα είχα πάρει μαζί με το laptop έτσι για να δω τι φρούτο είναι, αφού δεν είναι βέβαια ο βασικός μου υπολογιστής... πάντως τα είχα "ελαφρύνει" πολύ και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, αν είναι βέβαια software το πρόβλημα κι όχι hardware που απεύχομαι... θα βάλω 7άρια κάποια στιγμή αλλά προς το παρόν λυπάμαι να τα πετάξω αφού είναι και αυθεντικά.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δοκίμασε μια διανομή linux (Mint Live CD πχ) για να αποκλείεις το πρόβλημα στο λειτουργικό

Οι γνώσεις μου για το Linux αρχίζουν και τελειώνουν στο ότι το όνομα μιας διανομής του θυμίζει Κογκολέζο στόπερ...

Θα σου προτεινα αυτο που ειπε ο Saulot. Μη τρομαζεις με το οτι δεν ξερεις. Αρκει να κανεις 1-2 πραγματα

προμηθευσου ενα live cd και μπες με Λινουξ. Ακολουθα τις οδηγιες στην οθονη αν υπαρχουν για να επιλεξεις γλωσσα, να μπεις σαν root κλπ

αρκει να κανεις καποιες δικτυακες εντολες οπως πχ ping 192.168.1.1 (διευθυνση του router σου). Κατα 90% αυτο θα σου δειξει αν βλεπει το ρουτερ η οχι.

Αν και παλι δεν το βλεπει, μπορει να φταιει οτιδηποτε

Αν ομως το βλεπει, τοτε ειναι σιγουρο οτι φταινε τα Βιστα και δεν ειναι προβλημα hardware

Να υποθέσω οτι τα απλοϊκά πράγματα τα δοκίμασες... (Fn+F2 ή οτι συνδυασμό έχει το laptop για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του WiFi)

Ναι, το WiFi είναι ενεργοποιημένο...

Άλκη όταν λες ότι απέτυχε να εγκατασταθεί ο driver τι ακριβώς σου βγάζει;

Μου βγάζει το εξής:

Device driver software was not successfully installed.

Please consult with your device manufacturer for assistance getting this device installed.

Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Failed

Connection

Παιδιά εν τω μεταξύ νομίζω πως μόλις επιβεβαίωσα ότι το πρόβλημα είναι software... ή ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται... όπως και να'χει έχω μπερδευτεί τελείως! Στα πλαίσια του "δοκιμάζω ότι μου' ρθει" αφαίρεσα εντελώς την κάρτα και ξεκίνησα το laptop. Η εικόνα του Device Manager δεν άλλαξε καθόλου! Είναι ακριβώς αυτή που έχω στο 1ο post. Τι κουφό είναι αυτό; Μπαίνω στον πειρασμό να αφαιρέσω και τον σκληρό δίσκο να δω αν θα το πάρει πρέφα... τώρα με έχουν ζώσει τα φίδια, ρε μπας και αυτό που βγάζω ΔΕΝ είναι η κάρτα δικτύου; Είναι κάτω από ένα trapdoor που γράφει πάνω "Communications Card":

Board.jpg

Καμιά ιδέα;

Είχε σε κάποιο σημείο πάνω της σύνδεση με 1-2 μικρά καλωδιάκια; (κεραία)

Δεν νομίζω... είχε κάτι αλλά δεν έμοιαζαν με καλώδια.

Αυτό που έβγαλες έχει μνήμη απάνω. Δεν πρέπει να είναι η κάρτα ασύρματου δικτύου!!!!!

Η κάρτα wifi έχει δύο καλωδιάκια που είναι η σύνδεση με την κεραία.

Για ανέβασε φωτό της άλλης πλευράς.

pooky(1) είπε:
Για ανέβασε φωτό της άλλης πλευράς.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται, επιβεβαίωσα κι από αλλού ότι αυτό δεν είναι κάρτα δικτύου... ρόμπα έγινα. #)

Δεν τολμάω να ξεβιδώσω ολόκληρο το laptop...

OK, κατεβάζω Ubuntu από εδώ, σωστά;

Από κει και πέρα τι κάνω; Να φτιάξω ξεχωριστό partition ώστε να το εγκαταστήσω εκεί;

Οχι φιλε μου, τρεχει απο το σιντι κατευθειαν, αρκει να κανεις τις ρυθμισεις στο BIOS ωστε να μπουταρει απο κει. Αλλωστε για τη δουλεια που το θελεις δε θα χρειαστεις καθολου σκληρο ουτε τα δεδομενα που υπαρχουν εκει

Απο κει και περα διαβασε τις on-screen οδηγιες και κανε τις επιλογες. Ειναι σχεδον αυτονοητα

ΥΓ. Εντελως εγκυκλοπαιδικα: η καρτα που εβγαλες τι ακριβως ειναι;

Κάτι για cache το κόβω. Κάτι φεγγάρια η LG τα έβαζε στα 12 άρια και 13 άρια μοντέλα για να πηγαίνουν τα vista γρηγορότερα.

Μπακαλίστικες μέθοδοι που δεν απέδωσαν ποτέ.....

ΟΚ παίδες θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω...

πέταμα το βιτσια εε το βιστα κ θα στρώσει.

Πίσω
Μπλουζα