Πρόβλημα networking

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας alkis21
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παιδιά τον έβαλα τον Αντεμπαγιόρ, το έτρεξα από το DVD και κάθομαι και κοιτάω μια οθόνη χωρίς να ξέρω τι να κάνω, ξέρει κανείς να μου πει που υπάρχει το αντίστοιχο του device manager;

Βασικα δες αν εχεις ιντερνετ/δικτυο (ανοιξε κανα browser :P )

Βασικά για να δει άμα έχει πρέπει να συνδεθεί στο ασύρματο. :P

Δεν ξέρω ποιόν manager χρησιμοποιούν τα ubuntu αλλά είναι όπως στα windows λογικά, πήγαινε εκεί που είναι το ρολόι και διπλά θα βρεις κάποιο εικονίδιο για την wireless κάρτα σου και για αναζήτηση δικτύου.

Windoze users...

Πανω δεξια σε κατι σαν Taskbar ειναι ο Network Manager

System>Preferences>Hardware Information

καλό το ουμπούντου αλλά οι περισσότεροι πλέον βάζουν μιντ ;)

Με τη βοήθεια των Paspartoo & ChrisTOS επιβεβαίωσα πως το πρόβλημα είναι όντως hardware, αφού ούτε με τον Εμπέντε λάλησε η κάρτα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Οπότε πας για αλλαγή κάρτας.

Αν δεν κάνω λάθος έχεις 2 χρόνια εγγύηση στο μηχάνημα, έχει κλείσει 2ετία;

Πριν 20 μέρες. Ούτε με χρονοδιακόπτη να τα φτιάχνουν τα καταραμένα...

Δυστυχώς έχει καταντήσει η μέρα λήξης της εγγύησης να είναι και η ημερομηνία λήξης τελικά.

Για την πλειοψηφία των χρηστών σημαίνει νέο έξοδο.......

αναρωτιεμαι, αν παρεις επεκταση εγγυησης, παιρνει παραταση ο χρονοδιακόπτης;

Θα μπορουσες να αγορασεις μια USB καρτα δικτυου για να κανεις τη δουλεια σου. Θα σου μεινει κιολας για παρομοια περιπτωση αναγκης

Καταπληκτική ιδέα φίλε! Μα πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα; :o

Έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη;

EDIT: Αυτή είναι ΟΚ;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Cards-Adapters/Belkin-F5D8055-Wireless-USB-Adapter-Np-300Mbps-F5D8055.htm

Την παραπάνω έχω στα σταθερά μου. Είναι μεν πανάκριβη αλλά σε πράγματα που θα μείνουν και δεν αλλάζουν κάθε 6 μήνες δεν κάνω τσιγκουνιές.

Δεν είμαι σύμφωνος πάντως για τη λύση αυτή σε φορητό. Ειδικά σε μικρό μοντέλο θα προεξέχει από το πλάι σαν γκουμούτσα, χαλώντας όλη την εικόνα.

Αν μπορείς να ανοίξεις το φορητό μόνος σου είναι πανεύκολο να αλλάξεις τη κάρτα με νέα. Όπως σε βολεύει πάντως.

Η δική μου λογική συνίσταται στα εξής:

-Δεν τολμώ να το ανοίξω

-Το laptop είναι ήδη δύο χρόνων

οπότε θα πάω στην οικονομική/εύκολη/πρόχειρη λύση... τώρα αν σε πετύχω κάπου κι έχω και την Τζέλα μαζί την ανοίγεις εσύ, αφού δεν αποκλείω την πιθανότητα να δουλέψει με ένα βάλε-βγάλε. :)

Από τη στιγμή που δεν χάνεις πια εγγύηση δεν παθαίνεις και τίποτε να το ανοίξει κάποιος που ξέρει.

Δώσε μου ακριβές μοντέλο να δω που βρίσκεται η κάρτα δικτύου.

Για απλή δουλειά πάντως μια απλή εξωτερική των 19,99 φτάνει και περισσεύει. Εγώ απλά είμαι καμένος. Μπορεί να έχω 5870 ΑΤΙ στο δεύτερο μηχάνημα και απλά να σερφάρω...........Μη δίνεις σημασία..

Ακριβές μοντέλο: LG R200-C CP11HS

Ωραία φίλε το ψάχνω και σε ενημερώνω (αν αλλάζει εύκολα, τι κάρτες παίρνει και λοιπά) .

Μοναδική υπόσχεση από τη πλευρά σου αν το ανοίξω, μη διανοηθείς να δώσεις χρήματα..............

pooky(1) είπε:
Μοναδική υπόσχεση από τη πλευρά σου αν το ανοίξω, μη διανοηθείς να δώσεις χρήματα..............
ΟΚ το υπόσχομαι... θα βρεθεί τρόπος να σε ανταμείψω, οι μαγειρικές ικανότητες της γυναίκας μου θα έκαναν και τον Γκάντι να λυγίσει.

Σας ομιλώ και πάλι από το laptop, αφού του έβαλα το ματσουκάκι του και ξαναείδε το δίκτυο το αληθινόν. :D

alkis21 είπε:
ΟΚ το υπόσχομαι... θα βρεθεί τρόπος να σε ανταμείψω, οι μαγειρικές ικανότητες της γυναίκας μου θα έκαναν και τον Γκάντι να λυγίσει.
Αυτό σημαίνει ευτυχισμένος άντρας !!!! :) :)

Αχ ρε Alkis21 δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες για το τι μοντέλο κάρτα wifi έχει το μηχανάκι σου. Επικοινώνησα με παλαβούς και μου έλεγαν ότι η κάρτα wifi είναι ενσωματωμένη στη μητρική, πράγμα που βλέπω ολίγον άκυρο. :(

Θα συνεχίσω το ψάξιμο.................

Πίσω
Μπλουζα