Πρόγραμμα για file splitting;

Maddog

Immense Cult RetroFigure
Joined
10 Νοέ 2006
Μηνύματα
4.887
Αντιδράσεις
125
Είπα να σας βάλω ένα δύσκολο μια και είστε παιδιά-τζιμάνια και όλο και καμμιά καλή ιδέα θα ρίξετε. :flower:

Λοιπόν, ψάχνω ένα πρόγραμμα για Windows κατάλληλο για να χωρίσει ένα μεγάλο αρχείο σε μικρότερα κομμάτια. Πριν ορμήσετε όλοι να μου πείτε HJRSplit, Total Commander, "οποιονδήποτε hexeditor" και λοιπές προφανείς λύσεις, έχω μερικές πιό "περίεργες" απαιτήσεις:

1) να μπορεί να λειτουργήσει με αρχεία μεγάλου μεγέθους (1.5 GB περίπου είναι αυτά που θέλω να σκαλίξω) χωρίς να "πνίξει" τον υπολογιστή. Τα περισσότερα hex editors έχουν την κακή συνήθεια να φορτώνουν όλο το αρχείο στην μνήμη με αποτέλεσμα να αρχίζει τρελό grinding στην παραμικρή αλλαγή, όταν το αρχείο είναι τεράστιο. Έχω 2 GB RAM, αν το θεωρείτε σημαντική πληροφορία.

2) να μπορεί να σπάσει το αρχείο σε κομμάτια καθορισμένου (και όχι απαραίτητα ίδιου) μεγέθους κατά βούληση. Πχ θέλω να πάρω τα πρώτα 705600 bytes σε ένα κομμάτι και όλο το υπόλοιπο αρχείο στο δεύτερο κομμάτι. Η΄να πάρω το κομμάτι με offset 5000000 bytes από την αρχή και μέγεθος 322 bytes.

3) να είναι freeware κατά προτίμηση. Απεχθάνομαι τα cracks και η δουλειά δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να δικαιολογεί την αγορά προγράμματος. Αν ωστόσο ξέρετε μόνο εμπορική λύση πείτε το, μπορεί και να το αγοράσω στην ανάγκη.

Υποθέτω ότι η λύση για το (2) είναι λογικά κάποιος hex editor, αλλά θέλω συγκεκριμένα κάποιον που να ξέρετε ότι μπορεί να το κάνει χωρίς να πέφτει στην παγίδα (1). Εκτός πιά και αν υπάρχει κάποιο άλλο utility σχεδιασμένο αποκλειστικά για file splits του τύπου που περιγράφω.

Thanks for any help. :)
 
starsky, από αυτά που διαβάζω και αυτά που βλέπω στα screenshots, μου φαίνεται ότι δεν καλύπτει την απαίτηση (2).

Let you select from two basic file splitting options: disk spanned (split into a set of files varying in size auto-calculated by GSplit based on available free disk space and saved immediately to spannable removable disks) or blocked (split into a set of same sized split files). You may enter the size for each piece file, the number of pieces you want to obtain, or the number of lines/occurrences of a pattern by piece.
Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως...
 
Ακουγεται (μη βαρατε μπορει και να πεφτω εντελως εξω)

σαν να ψαχνεις/ξεχωριζεις rom(s) ,απο file(s) απο ??? extracted iso ???

..............................................................................................

Αν και μαλλον θα το γνωριζει ηδη ο Maddog, η wikipedia εχει ενα συγκριτικο /comparison chart

που αναφερει το max μεγεθος του αρχειου που υποστηριζουν ,αν ειναι free ,και αν εχουν δυνατοτητα να φορτωνουν μερικως το προς editing αρχειο/ Partial file loading .....

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_hex_editors
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα