Πρόσεχε τη ντουλάπα (1994)

hannele

RetroMasteR
Joined
2 Νοέ 2013
Μηνύματα
2.642
Αντιδράσεις
4.834
RetroDB: Πρόσεχε τη ντουλάπα

Θίασος Κώστα Βουτσά - Σωτήρη Μουστάκα

Φαρσοκωμωδία καταστάσεων

Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο "Περοκέ" την χειμερινή θεατρική σεζόν Οκτώβριο 1994 - Μάιο 1995 κι αποτέλεσε μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν.
Μαγνητοσκοπήθηκε από τον ΑΝΤ1 κι προβλήθηκε στην tv τον Δεκέμβριο 1995.


Κώστας Γκλαβάνης: Κώστας Βουτσάς
Αλέξανδρος Ραζέλος: Σωτήρης Μουστάκας
Χαρίκλεια Γκλαβάνη (σύζυγος Κώστα): Μαρία Μπονέλου
Πέτρος Μπακαλατζίδης (κλέφτης): Νίκος Δανδινόπουλος
Θρασύβουλος Πισώβαρος "Κουρούνας" (gay κλέφτης): Βασίλης Ζωνόρος
Κατερίνα Ραζέλου (φύλακας βίλας & αδερφή Αλέξανδρου): Βίλμα Τσακίρη
Μαίριλιν Ραζέλου (κόρη Αλέξανδρου): Ηρώ Μουκίου
Βίκυ (γραμματέας Κώστα): Ευαγγελία Βαλσαμά
εκφωνητής δελτίου ειδήσεων: (μαγνητοσκοπημένη φωνή) Γιώργος Γεωργίου


Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς
Συγγραφέας: Μάριο Γκουαρντίνο
Μετάφραση : Αννα Βαρβαρέσου
Διασκευή σε ελληνική βερσιόν: Γιώργος Λαζαρίδης
Σκηνογραφία : Μαριδάκις
Μουσική: Ζακ Ιακωβίδης
Χορογραφία: Φώτης Μεταξόπουλος
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρος
Παραγωγή: "Περοκέ" Ε.Π.Ε.

Ο Αλέξανδρος, ένας άνεργος μουσικός, πείθει την αδερφή του Κατερίνα να του παραχωρήσει την κλειστή εξοχική βίλα στην οποία εκείνη εργάζεται ως φύλακας, προκειμένου να φιλοξενήσει για λίγες μέρες την Αμερικάνα κόρη του.
Απροσδόκητα όμως καταφθάνει στη βίλα κι ο ιδιοκτήτης της, εργοστασιάρχης Κώστας Γκλαβάνης, με την ερωμένη γραμματέα του.
Αυτό που ουδείς γνωρίζει είναι ότι στη μεγάλη ντουλάπα του σαλονιού έχουν ήδη κρυφτεί δυο γκαφατζήδες κλέφτες κι παρακολουθούν τα τεκτενόμενα.
Οταν γίνονται αντιληπτοί, ζητούν λύτρα απο τον Γκλαβάνη ο οποίος όμως είναι άφραγκος, καθώς την οικονομική διαχείρηση έχει η θεούσα γυναίκα του Χαρίκλεια.
Στήνουν λοιπόν ένα ευφάνταστο κόλπο για να εισπράξουν τα χρήματα απο τη Χαρίκλεια, παρουσιάζοντας τον Αλέξανδρο ως ιερομόναχο.
Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η Χαρίκλεια θα νιώσει έλξη για τον "ιερομόναχο", γεγονός που τους βάζει σε μεγαλύτερα κωμικά μπερδέματα...


34.jpg

030.jpg

27.jpg

07.jpg

513.jpg

026.jpg

111.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
την εχω δει αυτην την παραστσση στο θεατρο
ειχα την εντυπωση οτι επαιζε και η τζεσυ παπουτση;
 
Θυμάμαι ότι η παράσταση διαφημιζόταν πολύ στα κανάλια τότε με το Βουτσά και το Μουστάκα στο trailer της διαφήμισης να λένε "Πρόσεχε τη ντουλάπα, στα'λεγα δε στα'λεγα!!!" Η δε αντρική φωνή που ακουγόταν στη συνέχεια στη διαφήμιση τόνιζε το γεγονός "Επιτέλους οι 2 κορυφαίοι κωμικοί μας μαζί!"
Και πράγματι ήταν ένα θεατρικό γεγονός στο χώρο του ας πούμε πιο "λαικού" θεάματος, το ότι ο Βουτσάς και ο Μουστάκας συνεργαζόντουσαν για πρώτη φορά στο σανίδι. Κρίμα που τότε ως πρωτοετής φοιτητής φιλολογίας ήμουν σε τελείως άλλη φάση για να "καταδεχτώ" να δω τέτοιες παραστάσεις! Τώρα πια το μετανιώνω που δεν τους είδα ποτέ στο θέατρο μαζί...
 
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και βιντεοταινία με την ίδια ακριβώς υπόθεση αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο. Θυμάμαι την είχα δει πριν πολλά χρόνια σε παλιό ιδιωτικό κανάλι.
 
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και βιντεοταινία με την ίδια ακριβώς υπόθεση αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο. Θυμάμαι την είχα δει πριν πολλά χρόνια σε παλιό ιδιωτικό κανάλι.
Α ναι; δεν το ήξερα. Η εν λόγω θεατρική παράσταση πάντως υπάρχει στο διαδίκτυο, μαγνητοσκοπημένη από τον ΑΝΤ1.
 
Πίσω
Μπλουζα