Πρόταση ανάδειξης καλύτερων δημοσιεύσεων.

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.312
Αντιδράσεις
476
Μιας και η χρονιά τελειώνει αισίως, μήπως είναι η ώρα να ψηφίσουμε τα καλύτερα threads (ή και posts) ανά κατηγορία;

Ίσως αν είναι διασκεδαστικό να καθιερωθεί κάθε χρόνο....

Συμφωνείτε;
 
Καθόλου κακή ιδέα, αν και προβλέπω flaming πάλι :p
 
Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο αυτό. Το μόνο που θα προκαλέσει θα είναι συζητήσεις επί συζητήσεων για κανά χρόνο μέχρι να (μην) βγει τελικά άκρη. Σας αρέσει πραγματικά το δημοσίευμα κάποιου χρήστη; Κάτω αριστερά από το αβατάρ του υπάρχει η γνωστή πλέον ζυγαριά και επίσης το μαγικό κουμπάκι Post Reply. Απαντήστε και δώστε του τα εύσημα σας και εκεί. Εάν πραγματικά σας αρέσει ένα δημοσίευμα, τότε κρατήστε το ζωντανό με την συμμετοχή σας.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να κάνουμε κανένα διαγωνισμό για το ποιο δημοσίευμα είναι πρώτο και ποιος είναι ο καλύτερος δημιουργός. Άλλωστε αυτό θα αντικατοπρίζει μόνο μία στιγμή μέσα στην όλη παρουσία κάποιου στο φόρουμ. Τί θα γίνει με κάποιον που γράφει απλά, χωρίς φανφάρες αλλά έχει δώσει πραγματικά πνοή στο φόρουμ με την συνεχή παρουσία και συμμετοχή του; Ακόμα και εάν αποφασιστεί έστω ένα ως κορυφαίο, με αυτό τον τρόπο ίσως μηδενίσουμε την αξία όλων των υπολοίπων δημοσιεύσεων. Κάθε δημοσίευμα εκπροσωπεί κάτι και έχει κάποιο σκοπό ύπαρξης για τον δημιουργό του. Σεβαστήτε τον κόπο του ακόμα και εάν τελικά σας είναι αδιάφορο.

Όπως πάντα, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και σαφώς δεν αντανακλά ούτε την άποψη των υπολοίπων μελών, αλλά ούτε της Ομάδας Διοίκησης. Η οποία Ομάδα, να είστε σίγουροι ότι θα λάβει υπόψη της την πρόταση του φίλου Alucard. Μπορεί μάλιστα, τελικά να αποφασίσει υπέρ αυτής και να την υλοποιήσει.
 
Και το καλύτερο τι κερδίζει; :happyjump:
 
Η άποψη του φίλου Ambu με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αρκετό flaming υπήρξε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα αν αποφασιστεί ή έστω ψηφιστεί, για παράδειγμα, σαν καλύτερο κάποιο δημοσίευμα που "πρόσκειται" υπέρ του Linux ή υπέρ των Windows, αυτόματα η "αντίθετη" πλευρά θα νοιώσει το λιγότερο υποτιμητικά και "ριγμένη", έχοντας κατά νου ότι ακόμα και η ΟΔ του φόρουμ έχει βάλει το χεράκι της σε κάποιο σημείο, κάτι που εμένα προσωπικά με ενοχλεί ιδιαίτερα. Σκοπός μας είναι να νοιώθουμε όλοι μας ευπρόσδεκτοι και ίσοι, όχι να δημιουργήσουμε φατρίες, ομάδες, πηγαδάκια, ή στην τελική ομάδες ή μέλη ελίτ μέσα στο forum. Συμφωνώ με τον Ambu και για την "ζυγαριά" στο rep power. Δεν σας αρέσει κάποιος θάψτε τον, σας αρέσει εξυψώστε τον. Σας αρέσει ένα Thread υπάρχει πάνω - πάνω μια επιλογή που αναφέρεται σαν "αξιολόγηση θέματος" εκμεταλευτείτε το.

Εδώ ακόμα και στο "forumψήφισμα" για το ποιός 8-bit υπολογιστής είναι καλύτερος κόντεψαν να ανάψουν τα αίματα, λέτε εδώ να το αποφύγουμε; Δική μου άποψη είναι πως εδώ βρισκόμαστε για να περνάμε καλά, να θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια και να διασκεδάζουμε, τίποτε άλλο. Μη απαραίτητα και ανούσια εναύσματα για μελλοντικές κόντρες καλύτερα να μας λείπουν.

Δηλώνω από τώρα ευθέως και κατηγορηματικώς, (όπως πάντοτε άλλωστε), ότι σε μια τέτοια κίνηση ή πρακτική μένω απέξω, άσχετα αν αποφασιστεί ακόμα και από το 100% των υπόλοιπων μελών να συμμετάσχουν. Αν θέλετε να μετατραπεί το forum σε reality παιχνίδι δικαίωμά σας, δικαίωμά μου να μην συμμετέχω. :cool:
 
Θα συμφωνήσω με τους pooky και ambu, το κάθε post έχει την δική του αξία και δεν πρέπει να τα βάλουμε σε "κόντρα" για το ποιό είναι το καλύτερο...
 
ομοιως!!!!!

αλλωστε οι καλυτερες δημοσιευσεις ειναι οι δικες μου.. :p
 
Δεν έχει flaming σημερα δηλαδη :p
 
Εμένα δεν θα με χαλούσε αν γινόταν ψηφοφορία έστω για κάτι.. Τώρα αν θα δημιουργούταν κάποια παρεξήγηση ανάμεσα μας σε αυτό θα φταίμε εμείς και όχι η ψηφοφορία.. Πάντως καλά έκανες και το ανέφερες Alucard ούτως συ αλλιώς η τελική απόφαση πάντα θα είναι του ΑΕΟΝ!

Επίσης μια και αναφέρθηκε, Θα παρακαλούσα όλα τα μέλη που ψηφίζουν στην ζυγαριά του κάθε μέλους ας το αναφέρουν και σε ένα post τους για να ξέρει ο κάθε ένας σε ποιον άρεσε η δημοσίευση του και να δώσει ένα ευχαριστώ…Π.χ τώρα εμένα κάποιος ψήφισε υπέρ στο rep power μου και αισθάνομαι άσχημα γιατί δεν ξέρω ποιος το έκανε για να τον ευχαριστήσω!!
 
Aγαπητέ μου Alucard, θεωρητικά αξιόλογη η πρότασή σου, αλλά στην πράξη πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσουν όλοι να ανταγωνίζονται, ότι τα postings θα γίνουν μάλλον επιτηδευμένα και ότι γενικότερα το φόρουμ θα χάσει αρκετά από τον αυθορμητισμό του.

Το έχω δοκιμάσει σε άλλα φόρουμς που έτυχε να διαχειριστώ κατά καιρούς και από τα πολλά flames κόντεψε να αρπάξει πυρκαγιά ο web σέρβερ.

Εντούτοις έχω κατά νου αρκετές ιδέες για ψηφοφορίες, διαγωνισμούς, ή ακόμη και για δώρα / έπαθλα. Όσο θα πλησιάζουν τα Χριστούγεννα θα αρχίσουν ξεδιπλώνονται σιγά σιγά. ;)
 
Ειλικρινα χαρηκα με την ιδεα του aluc :) , ακομα και αν καποιος φερει ολα τα επιχειρηματα του κοσμου εναντιον της, δεν παυει να ειναι κατι που θα μας εβαζε σε τροχια γελιου (και πιθανως ελαφρας μορφης flaming αλλα δεν μας χαλασε ποτε αυτο). Θα ηταν μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια για να δουμε πως σκεφτονται τα μελη του forum μας κατα την παρουσια τους εδω. Τι μας αρεσει τι δεν μας αρεσει τι μας κανει να γελαμε τι οχι. Δεν υπαρχει λογος να φοβηθει κανεις τις αποψεις των πολλων – σε αυτο βασιζεται εξαλλου και η ιδεα της Δημοκρατιας.

Εγραψε ο φιλος ambu οτι “Ακόμα και εάν αποφασιστεί έστω ένα ως κορυφαίο, με αυτό τον τρόπο ίσως μηδενίσουμε την αξία όλων των υπολοίπων δημοσιεύσεων.” αυτο μου ακουγεται αντιθετο απο την κοινως παραδεκτη λογικη οτι ο “αντιπαλος” δινει αξια στον “νικητη” και επισης οτι “Κάθε δημοσίευμα εκπροσωπεί κάτι και έχει κάποιο σκοπό ύπαρξης για τον δημιουργό του. Σεβαστήτε τον κόπο του ακόμα και εάν τελικά σας είναι αδιάφορο.” - μα το να πεις οτι ενα post σου αρεσε πχ περισσοτερο απο ενα αλλο δεν σημαινει οτι το αλλο ηταν απαραδεκτο και ο συγγραφεας του θα επρεπε να ριχτει κατεπειγοντως στον Καιαδα. Χαλαρα μιλωντας, νομιζω οτι ενας τετοιος “διαγωνισμος” ή ενας καπως ετσι "Διαγωνισμος" μονο καλο θα εκανε στην παρεα μας και θα συζητιοταν για καιρο.

Φυσικα , εχουν δικιο οι προηγουμενοι συνομιλητες μου οτι αυτο εξυπηρετει και ο θεσμος του reputation – απλα εκει δεν εχει πλακα να παρει ευχη – και το νουμερακι που φαινεται κατω απο το avatar μας μονο αγχος δινει σε καποιους που ασχολουνται μαζι του παραπανω απο οτι πρεπει. Αnyway.

Να πω με την ευκαιρια οτι δεν υπαρχει καμια “Ομαδα Διοικησης “ οι mods ειναι απλα συντονιστες και εξυπηρετες ολων οσων θελουν οποιαδηποτε βοηθεια εδω. Πραγματικη διοικηση ασκει μονο ο admin και κανεις αλλος.

Παντως για να μην δημιουργηθει καποια παρεξηγηση – αν τυχον λαβει χωρα κατι τετοιο – το σιγουρο ειναι οτι δεν θα ψηφισω το “Τα Windows Vista ειναι φιιιιλοι μας “ του Wally ...:biglaugh:
 
Και μια και λέμε την γνώμη μας να πώ και εγώ οτι διαφωνώ με την πρόταση του Alu όχι για τυχόν flaming κλπ (που μου αρέσει κιόλας εδώ που τα λέμε γιατί απο την συζήτηση, έστω και την κόντρα "παράγονται" πράγματα) αλλά για αυτό που είπε ο AEON οτι ίσως αν υπάρχει η έννοια του διαγωνισμού κάπου στο υποσυνείδητο μας, θα προσέχουμε περισσότερο τι γράφουμε.

Προσωπικά η έννοια του διαγωνισμού ποτέ δεν μου άρεσε (έστω και τώρα που έχω το μεταλλιο στο τσεπάκι μου! :D ) γιατί ακόμα κι αν κέρδιζα κάτι πάντα ενιωθα πολύ άσχημα για τους άλλους. Και βέβαια δεν θα υπάρξουν πικρίες εδώ μέσα γιατί είμαστε μια παρέα αλλά πιστεύω οτι λιγάκι μέσα μας θέλουμε και να ξεφευγουμε απο τα τετριμμένα, γι'αυτό είμαστε εδώ...Ας μην προσθέσουμε λοιπόν αυτό το στοιχείο της 'καθημερινης ζωης', την αγωνία του διαγωνισμού, ανταγωνισμού ή οτι άλλο, σε αυτό το μικρό μέρος οπου μαζευόμαστε... :)
 
Μάλιστα....

Λοιπόν, διαβάζοντας τα παραπάνω posts ένιωσα πως γίνεται προσπάθεια να διαφυλακτούν (για ποίο λόγο; ) οι δημοσιεύσεις των μελών από αξιολογήσεις που πιθανά να προκαλέσουν δυσαρέσκεια των συντακτών τους, καταστάσεις ελιτισμού κλπ κλπ.

Το πνεύμα της ψηφοφορίας των καλύτερων για ΕΜΑΣ threads, δεν έχει να κάνει με την αξιολόγηση κανενός μέλους και σίγουρα όχι όλων των posts του. Απλά και μόνο με το ποία θεωρούμε πως είναι τα καλύτερα (που άλλωστε είναι κάτι σχετικό) threads για το χρόνο που πέρασε. Με σκοπό τη διασκέδασή μας και μόνο.

Αξιολογήσεις μελών κλπ βρίσκονται αλλού. Κοιτάξτε απλά κάτω από τα avatars. Αλήθεια πώς αξιολογείται το rep power που κρίνει την όλη παρουσία κάποιου στο forum κάθε στιγμή; Εκεί ο μη-ανταγωνισμός ίσως πάει περίπατο ή κάνουμε πως δεν το βλέπουμε;

Αντίθετα σε ψηφοφορία για τα καλύτερα threads δε μας ενδιαφέρει ο συντάκτης, αλλά το δημοσίευμά του. Τί πιο αντικειμενικό, δημοκρατικό ΚΑΙ ψυχαγωγικό;;;
 
Aγαπητέ Alucard.

Όπως κατάλαβες και από το μήνυμα μου, διαφωνώ με την αρχική σου πρόταση. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να στενοχωρώ ανθρώπους, θα μπορούσα να πω, έτσι για την "ψυχαγωγία" μας ή για την "πλάκα" μας, ας κάτσουμε να κρίνουμε τα πιο όμορφα μηνύματα.

Αφού έχεις την διάθεση λοιπόν και θέλεις, διάβασε τα 908 θέματα που ανοίχτηκαν τον περασμένο χρόνο και κρίνε από τα 12.952 μηνύματα που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα από όλους τους χρήστες, ποια ΑΞΙΖΟΥΝ για σενα να μπουν προς ψήφισμα σε κάθε μία από τις 25 κατηγορίες. Πόσα να επιλέξουμε στην κάθε μία; 3; 5; 10;

Δηλαδή συζητάμε από 75 έως 250 μηνύματα μόνο. Κάνε την λίστα σου και δώσε μας την να την συζητήσουμε. Ωστόσο ας κάνουν και οι υπόλοιποι που θέλουν να συμμετάσχουν και τις δικές τους λίστες να τις δούμε όλες μαζί.


-----------[EDIT]-----------


Μιας και αναφέρεις το θέμα του rp. Να ξέρεις ότι ήδη έχει τεθεί υπό συζήτηση η χρησιμότητα του και πάλι οι απόψεις είναι πολλές. Εγώ τι να σου πω. Από το ένα και μοναδικό σούπερ - ντούπερ ουάου δημοσίευμα που έγραψε ας πούμε ο ambu και μετά δεν ξαναπάτησε το πόδι του στο φόρουμ, έχει περισσότερη αξία η καθημερινή επαφή και κουβέντα με τον φίλο Akmakas ή telamonas ή οποιονδήποτε άλλο φίλο και ας μην συμφωνούμε σε όλα. Γιατί αυτό είναι που δίνει τελικά πνοή στο φόρουμ αλλά και στην καθημερινότητα μου. Αυτά φίλε μου τα δημοσιεύματα εγώ προσωπικά δεν θα κάτσω να τα "ξεσκαρτάρω" ένα προς ένα για να δώ ποιο είναι το πιο αξιόλογο. Μετά μάλιστα, από ένα διάστημα που ίσως να μην έχουν την ίδια απήχηση που είχαν την δεδομένη στιγμή, τον αυθορμητισμό που είχαν τότε και τον ψυχισμό που είχα εγώ όταν τα διάβασα. Εγώ δεν θα το κάνω αυτό. Το rp πάραυτα πιστεύω ότι μετράει αυτό ακριβώς το πράγμα. Μπορεί να είναι ακόμα και αυτό λαθος. Μπορεί, δεν αντιλέγω. Προσωπικά ναι επιβραβεύω αυτά που μου αρέσουν την δεδομένη στιγμή. Δεν είναι απαραίτητα τα σούπερ συγγράμματα - μπορεί να είναι κάτι σχετικά ασήμαντο ή απλά μία βοήθεια που δέχτηκα. Ως εκεί όμως. Δεν το κάνω θέμα. Δεν ζητάω κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο. Από την άλλη, όση σημασία του δίνει κανείς - τόσο αξίζει τελικά.
 
Ωραίος ambu_dare αλλά κρατήσου και λίγο και ξαναδιάβασε τι έχω γράψει (ή και posts) . Αν όχι posts, τα threads βγαίνουν 25. Αν αυτό είναι ακόμη

δύσκολο..... :)

Υ.Γ. θα μπορούσες φυσικά να το έγραφες εξ`αρχής πως σου είναι τεχνικά δύσκολη η επιλογή κι όχι με ειρωνείες που δε στέκουν.
 
Alucard.. Ο ambu δεν σε ειρωνεύτηκε πλάκα έκανε!!!!! Το θέμα σταματά εδώ και θα συζητηθεί με τον ΑΕΟΝ

εγώ είμαι μέσα και σίγουρα και ο ambu…Θα το δούμε!
 
Αγαπητέ φίλε.

Πρώτον, 25 περίπου είναι τα subforums.

Δευτερον, τα threads είναι περί τα 908.

Τρίτον, δεν νομίζω ότι είχε ίχνος ειρωνείας το πρώτο μου μήνυμα. [EDIT]Ούτε έκανα πλάκα[/EDIT].

Τέταρτον, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάνουμε ντε και καλά "καλλιστεία" δημοσιεύσεων μόνο και μόνο για να διασκεδάσουμε.

Πέμπτον, υπάρχουν ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα θέματα να ασχοληθούμε μαζί τους

Αυτά από μένα. Νομίζω ότι ήδη έγραψα αρκετά.
 
ambu_dare είπε:
Αγαπητέ φίλε.
Πρώτον, 25 περίπου είναι τα subforums.

Δευτερον, τα threads είναι περί τα 908.

Τρίτον, δεν νομίζω ότι είχε ίχνος ειρωνείας το πρώτο μου μήνυμα. [EDIT]Ούτε έκανα πλάκα[/EDIT].

Τέταρτον, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάνουμε ντε και καλά "καλλιστεία" δημοσιεύσεων μόνο και μόνο για να διασκεδάσουμε.

Πέμπτον, υπάρχουν ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα θέματα να ασχοληθούμε μαζί τους

Αυτά από μένα. Νομίζω ότι ήδη έγραψα αρκετά.
Πρώτον - Δεύτερον: Αυτό σαφώς είναι δικό μου λάθος. Δε γνώριζα τη διαφορά subforums και threads. Εννοούσα βεβαίως τα subforums μιας και είναι 25.

Τρίτον: Όντως το πρώτο δεν είχε.

Τέταρτον: Ποίος είπε πως πρέπει;. Νομίζω ότι γράφουμε στις Προτάσεις.

Πέμπτο: Ποίος σε εμποδίζει;

ambu_dare είπε:
Αυτά από μένα. Νομίζω ότι ήδη έγραψα αρκετά.
Όντως...
 
Ειρήνη υμίν φίλοι μου...Κάθε άποψη σεβαστή και μη απορριπτέα :anim-cheers:
 
Σωστο το οτι γενικως υπαρχουν και πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθουμε pookyman αλλα μιας και βρισκομαστε στις Προτασεις και εχει πεσει ηδη μια - δεν ειναι σαχλαμαρουλα το να την εξετασουμε. :)
 
Πίσω
Μπλουζα