Πρώτη συμμετοχή σε εξετάσεις

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.284
Αντιδράσεις
6.151
Καλείστε να μοιραστείτε εμπειρίες από την πρώτη φορά που συμμετείχατε σε εξετάσεις (για διπλώματα Αγγλικών-Γαλλικών κλπ).

Συμμετείχα πρώτη φορά σε εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Elementary στα Αγγλικά στην Ε' τάξη, το Μάιο του 1994. Αφού είχαμε κάνει προετοιμασία στο σχολείο στο μάθημα των Αγγλικών, είχαμε συμπληρώσει τις αιτήσεις για συμμετοχή, ήρθε η μέρα της εξέτασης. Βρέθηκα μαζί με τα παιδιά της τάξης μου καθώς και πολλά άλλα παιδιά, σε ένα προαύλιο σε άλλο σχολείο που λειτουργούσε ως εξεταστικό κέντρο, έχοντας μαζί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα δεν είχα βγάλει ακόμα), στυλό, μολύβι και όλα τα απαραίτητα. Η εξέταση περιλάμβανε γραπτό μέρος (κατανόηση κειμένων-έκθεση) και ακουστικό μέρος (κασέτα). Όπως ήταν φυσικό, επειδή ήταν και η πρώτη φορά σε εξετάσεις ήμουν αγχωμένη όπως και άλλα παιδιά.

Από τότε, οι εξετάσεις ήταν αναπόσπαστο μέρος της σχολικής καριέρας:

-εξετάσεις στην ΣΤ' Δημοτικού για εισαγωγή σε ελληνογαλλικό σχολείο στην Α' Γυμνασίου

-εξετάσεις σε Αγγλικά και Γαλλικά για διπλώματα γλωσσομάθειας

-εξετάσεις στο τέλος του σχολικού έτους (σε Γυμνάσιο και Λύκειο)

.....
 
Εμένα η πρώτη μου συμμετοχή σε εξετάσεις ήταν σε Αγγλικά, για το Elementary του Marlowe College, κάπου στο 1983 (νομίζω). Είχαμε δώσει νομίζω στα εκπαιδευτήρια Καργάκου στην Κηφισιά. Έκτοτε έδωσα αρκετές φορές με τελευταία φορά την... 28η Φεβρουαρίου 2014 (δηλ. δέκα μέρες πριν) που έδωσα εξετάσεις 6μήνου στο ΙΕΚ που φοιτώ τώρα (καταραμένη ανεργία!!!!)
 
Και εγω θυμαια το Elementary...πρεπει να το εδωσα γυρω στο 87 (?)

Mετα ηταν το Basic, το Standard, το Lower και το O Level

Μετα Πανελληνιες. BTW υπαρχει καποιο site που να περιεχει τα θεματα των Παννεληνιων του παρελθοντος?
 
Έδωσα για Lower τον Σεπτέμβριο (αν θυμάμαι καλά) του 1978 στο Κολλέγιο Ανατόλια στο Πανόραμα Θεσ/νίκης! Πολύ ωραία εμπειρία! Μετά έδωσα Πανελλήνιες το '79 και το '80. Είχα δώσει βέβαια και άλλες εξετάσεις πιό παλιά, Εισαγωγικές από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Μετά άπειρες εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο! :cool:

@ Wally, για θέματα Πανελληνίων εξετάσεων, μόνο όμως για Μαθηματικά, μπορείς να δεις στο παρακάτω λινκ:

http://www.mathematica.gr/forum/viewforum.php?f=133
 
Ευχαριστω Νικολαε! Νομιζω οτι βρηκα τα θεματα που ειχα δωσει. Συνηδειτοποιησα οτι δεν θυμαμαι τιποτα απο τα Μαθηματικα. Φανταζουν ελαφρως ξενη γλωσσα χαχαχαχα
 
Και γω έδωσα το Elementary όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το Ε' τάξη του δημοτικού το 1991. Μετά ακολούθησαν και τα άλλα πτυχία μέχρι το lower και ένα ακόμη στα Γερμανικά. Επίσης τον Ιανουάριο του 1994 Α' Γυμνασίου δώσαμε εξετάσεις στο σχολείο όπως δίναμε κάθε Ιούνιο. Δηλαδή στην Α' Γυμνασίου έδωσα 2 φορές εξετάσεις στο σχολείο :burn:
 
Δεν τα θυμαμαι με λεπτομερεια οπως εσεις, θα πρεπει να κοιταξω τα πτυχια.

Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι η καθηγητρια του φροντιστηριου μας ελεγε να παμε να παρουμε σοκολατα λιγο πριν γιατι βοηθαει. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα