Πως μπορώ να απομακρύνω την τιμή - αυτοκόλλητο?

medthom

RetroWannaBe
Joined
24 Μάρ 2007
Μηνύματα
91
Αντιδράσεις
6
Μολις μου ηρθε απο ebay το metroid 2 με το κουτακι του.... Πανω στο χαρτινο κουτι του εχει κολλημενη την τιμή. Καμια ιδεα πως θα την ξεκολλησω χωρις να χαλασω το κουτι?

ευχαριστώ...
 
Αν το κουτάκι έχει ζελοφανέ επιφάνεια ( κοινώς ψιλοπλαστικοποιημένη ) αρχικά με το νυχάκι σου...απαλά απαλά...και μετα ότι υπόλοιπο έχει μείνει με λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα. Βέβαια καλού κακού κάνε μία δοκιμή πρώτα γιατί το οινόπνευμα καμιά φορά είναι λίγο απρόβλεπτο !!!
 
Με το οινόπνευμα υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να ξεβάψει και το χρώμα του κουτιού. Απόφηγε να το χρησημοποιήσεις σε χάρτινη συσκευασία
 
Μου το είπανε το κόλπο δεν το δοκίμασα όμως.Χρησιμοποίησε το πιστολάκι που στεγνώνουμε τα μαλλιά ώστε να ζεσταθεί η κόλα και να ανοίξει χωρίς να σκιστεί η συσκευασία.Ελπίζω να πιάσει! ;)
 
candy είπε:
Μου το είπανε το κόλπο δεν το δοκίμασα όμως.Χρησιμοποίησε το πιστολάκι που στεγνώνουμε τα μαλλιά ώστε να ζεσταθεί η κόλα και να ανοίξει χωρίς να σκιστεί η συσκευασία.Ελπίζω να πιάσει! ;)
Θα πιάσει ...θα πιάσει ;)
 
αν η τιμή είναι από χαρτί με λίγο νεράκι θα φύγει με την μια...
 
Κατηγορηματικά ΟΧΙ οινόπνευμα σε χάρτινο κουτί, είναι τουλάχιστον 50-50 (πιθανώς και χειρότερα...) να χαλάσεις το χρώμα.

Το κόλπο με το πιστολάκι που λέει η Candy συχνά πιάνει και αξίζει τον κόπο να το εφαρμόσεις πρώτο.

Επόμενο βήμα εναλλακτικά είναι η πρόταση του Amigos για νερό. Αποδίδει πολύ καλά αν το κάνεις πολύ προσεκτικά. Προσοχή μόνο, απαιτεί ελάχιστο νερό. Πχ βρέξε το δάκτυλο σου 2-3 φορές και ακούμπησε το στο χαρτάκι με την τιμή. Ή αν έχεις έναν τρόπο (πιπέτα, σύριγγα...) να ρίξεις 2-3 σταγόνες νερό μόνο. Ίσα-ίσα να ποτίσει λίγο το αυτοκόλλητο χωρίς να περάσει αξιόλογη ποσότητα νερού στο κουτί. Αν παραβραχεί το κουτί, είναι πολύ πιθανό ξύνοντας μετά να βγάλεις και μέρος του χρώματος. Σε περίπτωση αβεβαιότητας (έπεσε πολύ νερό ή όχι; ) άστο καλύτερα να στεγνώσει και συνέχισε την προσπάθεια άλλη ώρα.

Μετά ξύνεις πολύ πολύ απαλά με το νύχι σου σε μια γωνίτσα ώστε είτε α) να ανασηκωθεί η γωνία του αυτοκόλλητου μαζί με την περισσότερη κόλλα είτε β) να αρχίσει να ξεχωρίζει το στρώμα του χαρτιού από την κόλλα που θα παραμείνει σε κάποιο σημαντικό ποσοστό κολλημένη πάνω στο κουτί.

Στην α) περίπτωση απλώς συνεχίζεις να ανασηκώνεις πολύ αργά. Αν κάπου βρεις αντίσταση δεν τραβάς καθόλου γιατί παίζει να σκιστεί μαζί με το κουτί, πήγαινε σε άλλη γωνία και επανέλαβε. Με λίγη υπομονή και χιλιοστό-χιλιοστό θα καταφέρεις να το αποκολλήσεις όλο. Προσοχή στο κέντρο του αυτοκόλλητου, σχεδόν πάντα είναι το πιο καλά κολλημένο κομμάτι. Αν κατά την διάρκεια της διαδικασίας στεγνώσει πολύ το χαρτί, επανέλαβε το ελάχιστο βρέξιμο.

Στην β) περίπτωση μπορείς να απομακρύνεις όλο το χαρτί εύκολα. Για τα κατάλοιπα κόλλας πάνω στο κουτί που είναι ο μπελάς εδώ, έχοντας ελαφρά βρεγμένο δάκτυλο ακούμπα το επάνω της και ξύσε ή τρίψε πολύ-πολύ αργά ένα μικρό μέρος της κόλλας. Πλύνε το δάκτυλο γιατί αλλιώς ένα μέρος αυτής που απομάκρυνες θα ξαναπασαλειφτεί στην επόμενη απόπειρα και συνέχισε έτσι μέχρι να φύγει όλη.

Ελπίζω να ήμουν επαρκώς διαφωτιστικός. Με αυτό τον τρόπο πάντως δεν έχω χαλάσει ποτέ κουτί, εκτός από 1-2 φορές σαν αρχάριος που βιάστηκα και έκανα κάποιο μικροσκίσιμο. :)
 
αυτοκόλλητα (κυρίως από τιμές) = αναπτήρας. Προσεχτικά, απλά το πλησιάζεις κοντά - όχι όμως να καις επάνω του και όχι μεγάλη φλόγα, γιατί θα μαυρίσει. Θα "λιώσει" (μην φανταστείς κάτι σοβαρό) η κόλλα από την θερμότητα και θα ξεκολλήσει μόνο του. Είναι πιο γρήγορο και πιο απλό από το πιστολάκι των μαλλιών και το ηλεκτρικό σίδερο. Έχει δοκιμαστεί άπειρες φορές σε βιβλία - κόμικς. Μην το κάνεις επάνω σε επιφάνειες όπως το λεπτό πλαστικό περιτύλιγμα που έχουν τα DVD/CD που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμη (μεμβράνες).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν δε σε ενδιαφέρει αν ξεβάψει πολύ το κουτί, χρησιμοποίησε ακετόνη.
 
ευχαριστω ολους για τις συμβουλες...δοκιμασα πρωτη του maddog και επιασε!!!! thanx
 
Γενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε διαλυτικό για την κόλλα που περιέχει το αυτοκόλλητο. Και το zippέλαιο μπορεί να κάνει δουλειά. Ξέρετε το υγρό που γεμίζουν οι αναπτήρες zippo.
 
καθαριστικό νυχιών (χωρίς ασετόν) ή μπέημπι όηλ ,χάραξε τον απαλά στην αρχή για να βγει ευκολότερα .
 
Παρακολουθησα πριν απο λιγες μερες μια συζητηση περι της χρησης του ασετον πανω σε χαρτι και πλαστικο, και θεωρειται απο τις χειροτερες επιλογες για παιχνιδια και μηχανηματα. Δεν ειναι λιγα αυτα που αλοιωθηκαν η και καταστραφηκαν λογω της χημικης συστασης και ιδιοτητας του ασετον.

Υπαρχουν αλλα προιοντα για την αφαιρεση αυτοκολητων κτλ, οπως το πολυ καλο goo gone.

https://www.youtube.com/watch?v=Kg2eRxG8LZM
 
Πίσω
Μπλουζα