Πόλεμος κονσολών... βγήκαν όλες και τώρα τί;

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
Ετοιμαστείτε για πολύ μπλα μπλα... :)

Aν μη τι άλλο, αυτός ο "πόλεμος" αναμένεται να είναι ίσως πιο ενδιαφέρον από κάποιους του παρελθόντος. Γιατί το λέω αυτό;

Έχουμε τρεις δυνατούς "αντιπάλους" οι οποίοι όμως μάχονται με διαφορετική τακτική.

Ο πόλεμος τακτικής των εταιρειών για τις κονσόλες τους:

Η Microsoft με το Xbox360, έκανε από ότι όλα δείχνουν την εξυπνότερη κίνηση και έβγαλε την κονσόλα της (έστω και ελλειπή σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις - προσδοκίες) τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα από τον βασικό της αντίπαλο. Έτσι κάνοντας μόνη παιχνίδι κατάφερε να πουλήσει αρκετά έως καλά, γιατί η Sony κατάφερε ακόμα και έτσι να κλέβει μερίδιο της αγοράς πουλώντας το PS2 σε χαμηλότερη τιμή. Όμως είναι αυτό αρκετό για την MS; Θα φανεί στο μέλλον. Ακόμα και τώρα που σιγά-σιγά μπαίνει η Sony στο παιχνίδι η Microsoft έχει την υποστήριξη αρκετών εταιρειών παραγωγής παιχνιδιών για δύο λόγους: εφόσον πια έχουν ήδη προσαρμοστεί στον προγραμματισμό της κονσόλας, την οποία πια γνωρίζουν καλά και έτσι κάνουν τα παιχνίδια πρώτα για το 360 και μετά βγαίνουν ports για το PS3. To Δεύτερο είναι ότι αρκετές εταιρείες, βολεύονται στο 360 και δεν προχωρούν στην υποστήριξη του PS3. Επίσης κάποια "κενά" στο υλικό από τις αρχικές ανακοινώσεις, ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί επιπλέον αξεσουάρ για την ενίσχυση της (π.χ.: HD-Drive). Αυτό βέβαια τελικά κοστίζει περισσότερο ίσως από το PS3.

H Sony, έχει το αγοραστικό κοινό και μάλιστα αυτό τον ένα χρόνο, το ενίσχυσε ακόμα περισσότερο με τις συνεχόμενες πωλήσεις του PS2. Κακά τα ψέματα, με 120 εκατομμύρια PS2 πουλημένα, οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν μεταπηδήσει ακόμα σε άλλη κονσόλα, θα αγοράσουν αργά ή γρήγορα την φυσική συνέχεια που ειναι το PS3. Το PS3 θεωρητικά τουλάχιστον, είναι ανώτερο από το 360, πρακτικά όμως δεν φαίνεται αυτό για πολλούς λόγους. Δυσκολία προγραμματισμού - εκμάθησης ή ακόμα και εξάντλησης των δυνατοτήτων. Στο μέλλον μπορεί να δούμε πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας, όμως τώρα τα γραφικά του κειμένονται στο ίδιο επίπεδο με το 360 ή και ελαφρώς χαμηλότερα (συσχετίζεται με την αρχική δυσκολία προγραμματισμού και την καλή γνώση του 360). Σίγουρα η Sony έχει επενδύσει πολλά και στο Blu Ray και σαφώς αυτό προωθεί σας επιπλέον χαρακτηριστικό (μαζί με τον cel επεξεργαστή) αλλά δεν έχει καθιερωθεί ούτε αυτό ακόμα. Δυστυχώς εκτός αυτών, όμως έχει ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα: με την γραμμή παραγωγής του PS3. Αμφιβάλει κανείς ότι εάν η Sony έριχνε σήμερα στην αγορά 1.000.000 κονσόλες της θα εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού; Εγώ όχι και τόσο. Παρόλα αυτά, ο επόμενος χρόνος θα δείξει πολλά στην συνέχεια για την κονσόλα της. Νομίζω ότι θα πάει καλά αλλά όχι όσο το PS2. Λόγο τιμής :)

Εδώ κάπου έρχεται το Wii, μία αξιόλογη όσο και πανέξυπνη προσπάθεια της Nintendo. Δεν ανήκει σε αυτή την γενιά κονσολών όσο και εάν αρχικά υποστήριζε το αντίθετο. Φάνηκε με την κυκλοφορία της ότι μάλλον είναι μία αναβάθμιση της προηγούμενης. Όμως, έχει τρία ισχυρά όπλα: 1. Φανατικούς οπαδούς από τις φορητές της κονσόλες που έχει ουσιαστικά το μονοπώλειο (που ίσως μάλιστα απλά δεν ενδιαφέρονται και για την ανωτερότητα των αντιπάλων). 2. Εξαιρετικά χαμηλή τιμή (ιδιαίτερα σε σχέση με την αντίστοιχη της Sony που βγαίνουν μαζί στην αγορά), έτσι είναι πιο προσιτή σε ευρύτερο κοινό και οικονομικές τάξεις. 3. Νέο πρωτοποριακό χειρισμό και αυξημένη αίσθηση του gameplay, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι φίλα προσκήμενοι αρχικά. Γιατί αυτό το τελευταίο της όπλο μπορεί να γυρίσει και μπούμεραγκ, καθώς αφενώς εξαρτάται από την αντοχή του υλικού σε αυτή την χρήση αλλά και την ικανότητα - αντοχή των ενασχολούμενων με το αντικείμενο ατόμων. Μπορεί να είναι αρχικά και για λίγες ώρες ευχάριστη, όμως μακροπρόθεσμα μπορεί να καταντήσει βαρετό, κουραστικό και μονότονο. Αρνητικό όπως αναφέρα ήδη, απλά δεν είναι κονσόλα αυτής της γενιάς, όμως είναι αρκετά καλή για να εδρεώσει μία βάση χρηστών για την επόμενη της δημιουργία.

Δικά μου αρχικά συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο

Σε πλεονεκτικότερη θέση είναι αναμφισβήτητα η Microsoft η οποία είναι ήδη ένα χρόνο περίπου στην αγορά και μπορεί σε δυο - τρία χρόνια (ανάλογα και της μετέπειτα πορείας) να αρχίσει τον σχεδιασμό της επόμενης γενιάς XBox.

Σε δυσχερέστερη είναι σαφώς η Sony, με τα δεκάδες προβλήματα παραγωγής, με ένα και πλέον χρόνο καθυστέρησης στην είσοδο της στην αγορά αλλά και την υψηλή τιμή της κονσόλας της. Βέβαια αυτό που τελικά πουλάει δεν είναι μόνο κονσόλα αλλά πολύ περισσότερο και ίσως από εκεί πιάσει κάποιους επιπλέον χρήστες, αλλά κακά τα ψέματα δεν είναι αυτό που θα την σώσει. Ίσως σε κανένα εξάμηνο που θα αρχίσει και το χαλάζι από τα νέα παιχνίδια να αλλάξει κάτι.

Κάπου στην μέση βρίσκεται η Nintendo. Μία πονηρή κίνηση, κάλλιστα θα μπορούσε να προετοιμάζει το έδαφος για κάτι καλύτερο. Λάθος της που έκανε ένα χρόνο επιπλέον από την Microsoft για να βγάλει αυτή την κονσόλα και βέβαια οι υψηλές τιμές των παιχνιδιών (ακριβότερες εάν δεν κάνω λάθος και από αυτές των άλλων). Το ξεχωριστό που προσφέρει, απλά ή θα πετύχει ή θα αποτύχει και μάλιστα οικτρά.

Πάμε στοίχημα - κονσόλες;

Εάν στοιχημάτιζα σήμερα θα έβαζα τα χρήματα μου στην Microsoft, αν και να πω την αλήθεια τα 9 εκατομμύρια που πούλησε ένα χρόνο όντας μόνη της στην αγορά τελικά μάλλον δεν είναι πολλά. Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος απλά περίμενε την κονσόλα της Sony για να αποφασίσει τί θα πάρει.
 
Συγχαρητηρια Ambu...παντα ενδελεχης και μετρημενος.

Ουσιαστικα δεν διαφωνω.

περιληπτικα ανα κονσολα

360

Η πολιτικη της να μην ριξει ολα τα οπλα μεσα στα Χριστουγεννα (ουσιαστικα αφησε μονο του το Gears να καθαρισει) για να εχει συνεχη ροη τιτλων (π.χ πηγε το Lost Planet 12 Γεναρη(??!!??),το Blue Dragon το εβγαλε μονο στην Ιαπωνια για Χριστουγεννα,η καθυστερηση του HALO3,MassEffect κτλ) θα δειξει αν ηταν αποτελεσματικο τελικα, σε λιγο καιρο.Απο οτι καταλαβαινω ακονιζει τα μαχαιρια για το ερχομενο ThanksGiving και τα Χριστουγεννα.

Mε την αγορα του HD-DVD ισοφαριζει ακριβως την τιμη του PS3 (προσφεροντας ομως περισοτερα καλουδια ως standard)

H πλατφορμα αναπτυξης ειναι πολυ ωριμη,"ξεκλειδωνει" συνεχως με updates κρυμενες δυνατοτητες και το XBOX Live προσφερει ανεπαναληπτο gaming experience και οχι μονο.

Να προσθεσω τους πολλους exclusive τιτλους,την συνεργασια με vista (shock Που εισαι??) και την στροφη των Ιαπωνικων software houses,που μεχρι τωρα την ειχαν στο Ignore List,τα οποια παραγουν απιθανα παιχνιδια.(LostPlanet,BlueDragon,LostOdyssey,CryOn,DeadRising,Sylpheed,N3,2 μυστικα project απο Square Enix κτλ κτλ κτλ)

Οπως εχω ξανα-αναφερει αν καποιος στην Ιαπωνια θελει τωρα να παιξει JRPG, το 360 ειναι μονοδρομος (ομοιως ποδοσφαιρακια,racing κτλ)...

Mειον ειναι η κακη ποιοτητα κατασκευης της πρωτης φουρνιας που πονοκεφαλιαζει πολλους και το οτι οι μηχανικοι στην MS δεν μιμηθηκαν τον XBMC (xbox media center) του XBOX που αποτελει την καλυτερη υλοποιηση ππυ εχω συναντησει.

(ααα και οτι δεν εβγαλε το 360 με τη SEGA ως DC2 :D )

PS3

Οπως ειπε και ο Bill,"και τουβλα να παραξει,θα πουληθουν".

Η Sony κανει το οτιδηποτε για να κατσει ως standard to ΒlueRay μιας και εχασε μετα απο 25 χρονια τα αβιαστα φραγκα που κονομαγε απο τα CD.

Η αγωνια να το πετυχει και η αλλαζονεια την οδηγησαν σε λαθη.

Δεν θα ποσταρω τη γνωμη μου για το PS3 hardware,το εχω αναφερει στο παρελθον.

Tα μειον κατ εμε... το SDK ειναι ελλειπες,δεν υπαρχει ενοποιημενη υπηρεσια ala ΧboxLive,ειχε το χειροτερο launch-lineup ολων των εποχων(αλλα και τα επομενα παιχνιδια φαινονται σαν ports απο PS2 βλεπε Τekken),σχεδον απουσια exclusive τιτλων στο κοντινο μελλον,χασιμο-εστω και προσωρινα γιγαντιων Franchise(π.χ η σφαλιαρα του DragonQuest),σε οτι εχει βγει και στις 2 κονσολες οι εκδοσεις για 360 υπερεχουν σημαντικα.

Παρολα αυτα εχει τιτλους κλειδια (F1 license,MGS) που μαζι με το ασυληπτο νουμερο της βασης χρηστων και την φοβερα εξυπνη ιδεα να υποστηριξει Linux(αν και χωρις προσβαση στη GPU) ειναι ικανα να την ανακυρηξουν ακομα και νικητρια...

Wii

O Yiamauchi το ειχε δηλωσει εξ-αρχης οτι δεν πανε για next-gen και ειναι γνωστο οτι το Wii-mote φτιαχτηκε αρχικα ως περιφερειακο του Cube

The former NCL president dismissed the quick arrival of a next-generation console. Nintendo has no plans to release a so-called 'next-generation' videogame console at the next year's Electronic Entertainment Expo in Las Vegas. We will rather make a new proposal that uses the GameCube at its core.
Γνωμη μου ειναι οτι θα ξεφουσκωσει συντομα.Θα ηταν ,κατ εμε,ποιο "τιμιο"(αν και δεν υπαρχει κατι τετοιο στο λεξιλογιο των πολυεθνικων) απο πλευρας Nintendo ειτε να εκανε κατι παραπανω απο ενα overclock των CPU-GPU (και αυτο φτωχο) ειτε να εριχνε την τιμη (της κονσολας ή των παιχνιδιων)
 
Αν προσπαθήσω να είμαι εντελώς αντικειμενικός (αν μπορείς ποτέ να πεις κάτι τέτοιο για μια προσωπική άποψη!) και μου λέγατε να διαλέξω υποχρεωτικά μία από τις τρεις σήμερα, θα διάλεγα το X360.

Έχω την αίσθηση ότι πετυχαίνει την "χρυσή τομή" κόστους/δυνατοτήτων για κάποιον που ενδιαφέρεται να παίξει νέα παιχνίδια.

Το Wii υστερεί δραματικά σε wow factor (δεν έχω καν την εντύπωση ότι είναι καλύτερο από το πρώτο XBox που διαθέτω, οπότε και δύσκολα μπορώ να δικαιολογήσω την "επένδυση" για την απόκτηση του) και για να είμαι ειλικρινής ο τρόπος χειρισμού μάλλον με φοβίζει αν το σκεφτώ μακροπρόθεσμα παρά με ενθουσιάζει. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου πρακτικός αν δεν έχεις επαρκή χώρο και συγκατοίκους με κατανόηση! Η΄φαντάζεστε ότι η γυναίκα μου/σας ή η μέση Ελληνίδα μάνα θα έβλεπε με κατανόηση να χοροπηδάς γύρω-γύρω κραδαίνοντας ένα Wiimote στο σαλόνι με τα πολύτιμα μπιμπελό της; Μπορεί να το δεχόταν για την πρώτη εβδομάδα, μετά θα άρχιζε η γκρίνια... :diablotin:

Το PS3 δίνει την εντύπωση λευκού ελέφαντα. Υπερβολικά ακριβό και μεγάλο, χωρίς ανάλογο αντίκρισμα σε τελικό αποτέλεσμα. Επίσης δεν το βοηθάει η σωρεία λάθους χειρισμών της Sony ή οποία έχει καταφέρει να ενοχλήσει ακόμα και μερίδα των φανατικών οπαδών της.

Βέβαια θα ήθελα να περάσει ένας χρόνος για να διαμορφωθεί μια πιό ολοκληρωμένη άποψη (τα PS3 και Wii είναι ακόμα πολύ νέα και πρέπει να τους δοθεί χρόνος για να δούμε τι καταφέρνουν τελικά).

Just my 2 cents

Wally, τα λεφτά στον γνωστό λογαριασμό...
 
Εγώ θα πώ μια μόνο φράση, μια και δεν θέλω να πω πολλά:

I LOVE SEGA!!!!
 
Αρχικά θα συμφωνήσω με τον Ambu, όσον αφορά την άποψη οτι είναι ο πιο ενδιαφέρον "πόλεμος". Κατ'εμε αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του οτι η φύση της τρέχουσας "μάχης" είναι τελείως διαφορετική απο αυτές που διαδραματιζόνταν στο παρελθόν. Όταν είχες να διαλέξεις μεταξύ μεταξύ MegaDrive και SNES πήγαινες απλώς και έπαιρνες την κονσόλα της αγαπημένης σου φίρμας, ανεξαρτήτως τεχνικών χαρακτηριστικών. Προσωπικά, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ ποτέ με Nintendo γιατι δεν μπορούσα να χωνέψω οτι υπήρχε κόσμος που μπορούσε να αντέξει 10 λεπτά με τον Mario. Και εκτός αυτού με την έλευση του Sonic είχα ταυτιστεί τόσο με τον ήρωα που τις ώρες της γυμναστικής βαφόμουνα μπλέ και έτρεχα στο προαύλιο. Το θέμα είναι πως τα console wars κάποτε είχαν διακριτούς οπαδούς. Ωραία ήταν αλλα δεν είχε την πλακα που έχει τώρα.

Στην σημερινή μάχη έχω να τοποθετηθώ ως εξής :

Ότι καλύτερο έχω δεί μέχρι σήμερα απο άποψης γραφικών είναι το 360. Με Ότι και να έχω ασχοληθεί δεν φτάνει το οπτικό αποτέλεσμα της εν λόγω κονσόλας. Είναι πιό καλό απο τα, μέχρι πρότινος, κραταιά PC με SLI, τα οποία (τελικά) δεν μπορούν να σου δώσουν την αίσθηση του console gaming (PCάδες μην βαράτε , με εσας είμαι αλλα κάνω θλιβερές διαπιστώσεις τελευταίως). Το μηχάνημα είναι το απόλυτο gaming gadget (IMHO of course). Η MS για την ώρα καλά κρατάει την μάχη , αλλα μόνο όταν έρθει η ώρα του World Wide Launch του PS3 θα φανεί το τοπίο ξεκάθαρα.

Για το PS3 δεν έχω να πώ κάτι συγκεκριμένο (εκτός του οτι είναι άσχημο) καθώς δεν έχω δεί live αλλα το παιχνίδι μεταξύ τους είναι πιό πιθανό να παιχτεί στο ποιό next-gen video format θα επικρατήσει τελικά.Η Sony εκεί φαίνεται να χάνει σοβαρά έδαφος και εταιρίες που την υποστηρίζουν, κυρίως λόγω του οτι οι Blu-Ray desktop players κοστίζουν κατα 40% ακριβότερα απο το PS3 (που είναι και games console και player - φοβερή κίνηση - ίσως και να έσκαψε τον λάκκο της μόνη της). Πάντως όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω, ότι και να γίνει θα πουλήσει τρελά καθώς υπάρχει παααρα πολύς κόσμος στην Ευρώπη που το περιμένει πως και πώς.

Το Wii μου φαίνεται καταδικασμένο να πάει καλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο που πουλάει και η Sony. Λόγω φίρμας δηλαδη.Έχει φανατικούς οπαδούς. Δεν έχει να προσφέρει κάτι φοβερό, πέραν του Wiimote (κι αυτό ίσως σε άλλη έκδοση και όχι όπως βγήκε τώρα).

Όλα αυτά με επιφύλαξη , καθώς δεν εχω δεί τους αντιπάλους της MS απο κοντά ακόμα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η παρτίδα τέννις που περιμένουμε εδώ και καιρό (με τους γνωστούς κυρίους), τότε θα έχουμε και full review :p :p
 
Χωρίς να θέλω να το παίξω αναλυτής θα πω μόνο

ambu_dare είπε:
Κάπου στην μέση βρίσκεται η Nintendo. Μία πονηρή κίνηση, κάλλιστα θα μπορούσε να προετοιμάζει το έδαφος για κάτι καλύτερο. Λάθος της που έκανε ένα χρόνο επιπλέον από την Microsoft για να βγάλει αυτή την κονσόλα και βέβαια οι υψηλές τιμές των παιχνιδιών (ακριβότερες εάν δεν κάνω λάθος και από αυτές των άλλων). Το ξεχωριστό που προσφέρει, απλά ή θα πετύχει ή θα αποτύχει και μάλιστα οικτρά.
λάθος κάνεις στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή τα πιο ακριβά games τα έχει το 360

xbox 360 vs PS3 ------> HD vs Blue Ray
 
Εν μέρη έχεις κάποιο δίκιο αφού τελικά από ότι βλέπω στο πλαίσιο, οι τιμές των (λίγων για την ώρα) παιχνιδιών του Wii έχουν "σταματήσει" στα 59,99 ευρώ, όταν υπάρχουν νέα παιχνίδια για το XBox360 (αλλά και για το PS2) στα 65 με 70 (αλλά και τα 80 με μία κιθάρα δώρο μαζί :) ). Βεβαίως για το XBox360 οι τιμές ξεκινάνε από 20 ευρώ ενώ υπάρχουν αρκετά και στα 30 ~ 40 (το καλό του να είσαι ήδη ένα χρόνο στην αγορά).

Το θέμα όμως της τιμής δεν είναι απόλυτα "τις μετρητοίς" πιστεύω. Δίνεις 60 ευρώ για παιχνίδια Χ τεχνολογικής ποιότητας για την κονσόλα Wii, ή 5 ~ 10 ευρώ - το πολύ - παραπάνω για τα νέα παιχνίδια του XBox360 που νομίζω ότι από μόνη της η (απίστευτη) διαφορά ποιότητας, ας πούμε ότι το δικαιολογεί. Νομίζω ότι θα ήταν πιο "τίμιο" για τα παιχνίδια του Wii να ξεκινάνε από τα 40 ευρώ έως το μέγιστο τα 50 ευρώ. Ειδικά για το Wii, από την στιγμή που από όσο γνωρίζω, είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι η μόνη εταιρεία που δεν έχει καθόλου χασούρα από το hardware - αυτό είναι άλλο ένα θετικό για την Nintendo που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω. Όπως είπε και ο MD σε μία συνάντηση μας, η N ό,τι και να πουλήσει, όσο και να πουλήσει ήδη βγάζει κέρδος (ή τεσπά κάπως έτσι) ενώ οι άλλοι έχουν δρόμο ακόμα για να το καταφέρουν αυτό.

Όσο για το HD-DVD vs BLU RAY νομίζω ότι έχεις δίκιο στο ότι αυτό το δίλημα παλεύει η Sony να θέσει. Η Microsoft, απλά πουλάει τις κονσόλες της και επιπλέον, εάν το επιθυμείς (και εφόσον καθιερωθεί), χωριστά και ως εξτρά αξεσουάρ το HD-DVD drive.

----------

Εμένα με ξενίζουν κάπως, τα 10.000.000 που πούλησε μέσα σε ένα χρόνο μοναξιάς το XBox360, μου φαίνονται λίγα. Ότι υπάρχουν σίγουρα πάνω από 150.000.000 χρήστες προηγούμενης γενιάς που απλά περιμέναν να δουν τί και πως πριν αγοράσουν. Eίναι πολύ πιθανόν, τώρα και με την κυκλοφορία των Wii και PS3, πολλοί που απλά περίμεναν να τις δουν, να κάνουν το μπαμ και να αγοράσουν XBox360 γιατί η αναμονή τους ίσως ήταν άσκοπη (βάσει των δεδομένων για αυτές τις δύο νέες κονσόλες) και να εκτιναχθεί στα ύψη από άποψη πωλήσεων.
 
Διαφωνω καθετα οτι προκειται για μαχη formats!

Σε αυτη τη φαση μονο η Sony καιγεται για το format.

H MS δεν εχει τιποτα να χασει.Ο αριθμος των HD-DVD addon βασιστηκε στα σπεκουλα της οσο αφορα τη ζητηση που ανεμενε να υπαρχει και τελικα δεν εμεινε χριστουλης στην αγορα.Το HDDVD πετυχε ανελπιστα καλα για την MS.

Αλλωστε εχει δηλωσει οτι αν πετυχει το BD,θα βγαλει BD addon... ;)

To 360 φτιαχτηκε για παιχνιδομηχανη ενω το PS3 ως πολιορκητικος κριος (αρε καστρα και πολιορκητες μου λειψατε...που το πηγες ρε μανα? :D ) για να τσεπωνει η Sony για αλλα 25 χρονια αεριτζιδικα φραγκα.Μαγκια της.

Oσο για το Wii,βλεπω οτι για επιτευξη μεγαλυτερου κερδους η Ν ενσωματωσε τεχνολογια 4 ετων (α ρε κραξιμο που ειχα φαει οταν τα ελεγα-οχι ως προφητης αλλα ως hobby-στας consol-ακιας) και την σερβιρει ως innovation.Μαγκια της.

Αλλα οταν εν ετει 2006 δεν προσφερει ουτε καν ενα DolbyDigital, (!!! λογω οικονομιας μαλλον - ειτε για να γλυτωσει λεφτα για license ειτε για προσαρμογη του updated cube στο DD) δεν θα επρεπε να μετακυλησει ενα μερος των κερδων στο τελικο χρηστη?

To Cars στο Wii κανει 10 ευρω λιγοτερα απο το Gears of War στο 360.Συγκρινεται πουθενα η ποιοτητα και το κοστος κατασκευης των 2 τιτλων?

Παντως θα εχουμε εναν ακρως διασκεδαστικο console war οπου και οι 2 διεκδικητες θα το παλεψουν μεχρι τελικης πτωσης ;)
 
ambu_dare είπε:
Ειδικά για το Wii, από την στιγμή που από όσο γνωρίζω, είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι η μόνη εταιρεία που δεν έχει καθόλου χασούρα από το hardware
Το κόστος του Wii (βασει ανεπιβεβαίωτων πηγών) κυμαίνεται στα 158$. Ιδού η ανάλυση :

Κύκλωμα γραφικών -> 29.60

CPU -> 13.00

DRAM -> 7.80

Disk drive 31.00

Τροφοδοτικό 11.30

Κόστος παραγωγής 19.50

Σύνολο 158.30

Το XBOX κόστιζεi αρκετά παραπάνω απ'ότι πωλείται. Το ίδιο ισχύει και για το PS3. Όπως είπε ο ambu, μαγκιά τους :thumbup:
 
Το θέμα τεχνολογίας είναι controversial issue στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο ένας προσφέρει super duper γραφικά (xbox360)

Ο άλλος προσφέρει το BR , τα γραφικά ακόμα τα ψάχνει (PS3)

ο παράλλος σου δίνει ένα νέο χειριστήριο (wii)

θεωρώ και τα γραφικά τεχνολογικά +

και το BR +

αλλά και το και το νέο χειρισμό +

ο καθένας βέβαια έχει τη δική του προσωπική άποψη...
 
xalia είπε:
θεωρώ και τα γραφικά τεχνολογικά +και το BR +

αλλά και το και το νέο χειρισμό +

ο καθένας βέβαια έχει τη δική του προσωπική άποψη...
Yeap! Ότι είναι innovative και είναι προς τέρψη του καταναλωτή-κονσολόβιου είναι πάντα καλό :thumbup:

Άλλωστε σε λίγο καιρό, μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο όλοι πάνω κάτω κοινό δρόμο θα ακολουθήσουν

ΚΑΙ στον χειρισμό (εγώ το τένις εξακολουθώ να θέλω να το παίξω :p )

KAI στο format άλλωστε ένα θα επικρατήσει , η ιστορία αυτό εχει δέιξει

ΚΑΙ στα γραφικά ο καθένας προς το παρόν τραβάει τον δρόμο του, αλλα σε κάποιο σημείο πάνω κάτω οι διαφορές δεν θα είναι και τοσο ορατές (βλέπε προηγούμενη γενιά - τα γραφικά των ανταγωνιστών σχεδόν μια η άλλη ήταν - έτσι θα καταλήξει και αυτή η γενιά IMHO)
 
keeper7k είπε:
Το κόστος του Wii (βασει ανεπιβεβαίωτων πηγών) κυμαίνεται στα 158$. Ιδού η ανάλυση :
Κύκλωμα γραφικών -> 29.60

CPU -> 13.00

DRAM -> 7.80

Disk drive 31.00

Τροφοδοτικό 11.30

Κόστος παραγωγής 19.50

Σύνολο 158.30

Το XBOX κόστιζεi αρκετά παραπάνω απ'ότι πωλείται. Το ίδιο ισχύει και για το PS3. Όπως είπε ο ambu, μαγκιά τους :thumbup:
Λοιπόν, ή το Calculator έχει bug ή το άθροισμα αυτών είναι πολύ λιγότερο από 158$!!! Am I missing something here? Εγώ τα βγάζω 112.20!!! :conf:

LOL @ Wally:

Wally είπε:
Oσο για το Wii,βλεπω οτι για επιτευξη μεγαλυτερου κερδους η Ν ενσωματωσε τεχνολογια 4 ετων (α ρε κραξιμο που ειχα φαει οταν τα ελεγα-οχι ως προφητης αλλα ως hobby-στας consol-ακιας) και την σερβιρει ως innovation.Μαγκια της.Αλλα οταν εν ετει 2006 δεν προσφερει ουτε καν ενα DolbyDigital, (!!! λογω οικονομιας μαλλον - ειτε για να γλυτωσει λεφτα για license ειτε για προσαρμογη του updated cube στο DD) δεν θα επρεπε να μετακυλησει ενα μερος των κερδων στο τελικο χρηστη?
Να μετακυλήσει μέρος των κερδών; ΧΑΧΑΧΑ!!! Φαντάζομαι ότι η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική.

H Big N ήταν ικανή αν δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσο σκληρό ανταγωνισμό να έβγαζε ξανά το Gamecube με διαφορετικό design, όπως άλλωστε κάνει μονίμως και στα handhelds της που δεν υπάρχει αντίστοιχος ανταγωνισμός (GBA-GBA SP-GBA Micro anyone?) και τρέχουν όλοι οι fanboys να τα ΞΑΝΑ-αγοράσουν. Έχει αρκετούς τέτοιους ώστε να υπάρχει εξασφαλισμένο market...και μπόλικα κέρδη για το τίποτα. Αν τους κοστίζει κάτι σημαντικά χρήματα απλά δεν το βάζουν-και μάλλον καλά κάνουν ως εταιρία. Άλλο που σαν καταναλωτής τους σιχαίνομαι, σαν στρατηγική επιλογή τους βγαίνει σε καλό.

Ιστορικά έτσι συμπεριφέρεται. Αν δεν είχε βγει το MegaDrive κάποτε να τους ζορίσει λίγο, ακόμα με NES θα παίζατε! Η΄ξέχασε κανείς την συνολικά αλαζονική συμπεριφορά της προς τους πάντες (αγοραστές/developers/καταστήματα) όταν κυριαρχούσε; Η ιστορία κύκλους κάνει...
 
Maddog είπε:
Λοιπόν, ή το Calculator έχει bug ή το άθροισμα αυτών είναι πολύ λιγότερο από 158$!!! Am I missing something here? Εγώ τα βγάζω 112.20!!! :conf:
Εμ...ναι. Δεν το πρόσεξα κάν :animrolleyes:

Εικάζω πάντως οτι τα υπόλοιπα είναι το controller (που δεν αναγράφεται - κι αυτό τώρα το πρόσεξα :p :p )
 
Αν είναι το controller όπως εικάζεις, είναι το πρώτο controller κονσόλας που κοστίζει ακριβότερα από CPU+GPU μαζί! :animrolleyes:

Μιλάμε για τεχνολογία παίδες! Μια είναι η Nintendo! (και ο xalia ο προφήτης της...) :biglaugh::biglaugh: :biglaugh:

Just kidding ε, μην αρχίσετε να βαράτε ΟΛΟΙ μαζί! ;)
 
Πιστεύω ότι μια κονσόλα πρέπει πάνω από όλα να "σπάει"... και μετά όλα τα υπόλοιπα...
 
@Maddog

LOL :biglaugh: :biglaugh:

@Vaszio welcome back mate!! :thumbup:

Όντως αμα δεν "σπαει" η κονσόλα δεν αξίζει... :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
 
Ε, σε αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

Όλες τους εάν τις "πετάξεις" κάτω με τον "σωστό τρόπο",

και με λίγη υπομονή, αργά ή γρήγορα θα "σπάσουν" ;)

Keeper7k, φτάνει πια με αυτούς τους "γκιόζηδες" που μόνος

τους σκοπός είναι να αγοράσουν κάποια κονσόλα μόνο και

μόνο για να την σπάσουν. Τους σιχαίνομαι. Δεν σέβονται

τίποτα, όποια κονσόλα, όποιο μηχάνημα και εάν ασχολούνται.
 
ambu_dare είπε:
Keeper7k, φτάνει πια με αυτούς τους "γκιόζηδες" που μόνοςτους σκοπός είναι να αγοράσουν κάποια κονσόλα μόνο και

μόνο για να την σπάσουν. Τους σιχαίνομαι. Δεν σέβονται

τίποτα, όποια κονσόλα, όποιο μηχάνημα και εάν ασχολούνται.
Εγω βασικά πιστεύω οτι μάλλον προμοτάρουν την εν λόγω κονσόλα. Anyway αηδία είναι αλλα πήγαινε ωραία σαν απάντηση στο post "η κονσόλα πρέπει να σπάει" :biglaugh: :biglaugh:
 
Το Wii υστερεί δραματικά σε wow factor (δεν έχω καν την εντύπωση ότι είναι καλύτερο από το πρώτο XBox που διαθέτω
δυστυχως γιατρε...μηπως ειναι και χειροτερο...

http://www.gametrailers.com/player.php?type=wmv&id=15710

οποιος βρει curved επιφανεια και ενα texture της προκοπης κερδιζει κουλουρι

παρτε και ενα trailer απο XBOX για συγκριση

http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox/2954/Far-Cry-Instincts-Evolution-Attract-Trailer/
 
Παιδιά εννοώ το "σπάσιμο" ως διευκόλυνση του πορτοφολιού μας και όχι ως αυτοσκοπό για να μην παρεξηγούμαι. Και φυσικά ναι στην αγορά καλών διαχρονικών παιχνιδιών να στηρίζουμε τους καλούς προγραμματιστές.
 
Πίσω
Μπλουζα