Πόσα λεφτά έχετε ξοδέψει για gaming γενικά; (στο περίπου)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Χθες σε καποια φαση εκατσα και υπολογισα ποσα λεφτα εχω ξοδεψει για gaming γενικα απο την στιγμη που μπηκα στον κοσμο των videogames με το Atari 2600.Φυσικα το atari 2600 το NES,το master system και το game boy το κλασικο δεν τα υπολογιζω γιατι δεν τα αγορασα εγω επειδη ημουν μικρος τοτε.Δεν ειχα ποτε spectum,amiga,amstrad κτλ για διαφορους λογους αλλα εχω ολες της κονσολες.Διπλες,τριπλες κτλ κονσολες ομως δεν εχω πολλες εχω διπλα μονο ακομα ενα Dreamcast,Game Cube και N64 και αυτα εκατσαν κατι καλες φασεις και τα πηρα σχεσον τζαμπα.ουτε συλεκτης ειμαι και ουτε κυνηγαω κουτατα,σφραγιστα κτλ δεν με νοιαζη αυτο το θεμα.Εκατσα λοιπον και υπολογισα της κονσολες και τα παιχνιδια που εχω αλλα και τα pc και της αναβαθμισησς κτλ ποσα λεφτα βγαινουν και ωσα πηρα με ευρω και ωσα ειχα παρει με δραχμες και τα εβγαλα στο περιπου φυσικα γυρω στης 15 με 16.000 ευρω.Δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα αλλα ετσι μαζεμενα φαινονται πολλα λεφτα.

Εσεις στο περιπου ποσα εχετε ξοδεψει για gaming γενικα;

Δεν θελω να υπολογισω διοτι καιροφυλαχτει το ΣΔΟΕ και η καταθλιψη χαχαχαχα

Ξοδευω απο την εποχη των Game and Watch. Mεχρι και την εποχη του Megadrive τα εσκαγαν οι γονεις μου.

Απο την εποχη του Saturn και μετα, αγοραζω τις κονσολες (Sega-MS) την ημερα κυκλοφοριας τους και τις πληρωνω εγω.

Επισης αγοραζα ολες τις Voodoo καρτες πριν ερθουν στην Ελλαδα (προπαραγγελια σε συγκεκριμενο καταστημα).

Και δεν υπηρξα ποτε εφοπλιστης με 6 γραμματα...αρκετες θυσιες...

Αρκετα φραγκα και σε ξενα gaming περιοδικα (Αγγλικο PC Gamer, Dreamcast Magazine, EDGE κτλ).

Πολλα λεφτα...για το χομπυ μας ! :)

Κονσόλες, περιοδικά, αναβαθμίσεις, παιχνίδια.... Άσε καλύτερα. Καλά είναι να μη μάθω ποτέ τι ξόδεψα. Πάντως σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά.

Mετρανε τα κερματα (δεκαρικα, εικοσαρικα, πενηνταρικα, κατοσταρικα και τελευταια μονοευρα) που δωσαμε στα ουφαδικα?

Όλοι έχουμε ξοδέψει πολλά λεφτά στις κονσόλες και στα PC... εγώ θα ήθελα να μάθω πόσα θα είχαμε ξοδέψει αν ότι πειρατικό έχουμε το είχαμε πληρώσει κανονικά (παιχνίδια, full rom collections, isos)...

καλα και εγω μια απο τα ιδια μαλιστα μετα την γνωριμια μου με το ρετρομανιαξ πριν χρόνια χαλασα ενα σκασμο λεφτα για Amstrad 6128 464, Amiga 500,500+,600, sega master system ,megadrive,atari 2600 ,spectrum 48,48+ ,c 64,game and watch vectrex.....klp........klp......klp.....klp

καλυτερα να ειχα αγορασει κανα μαγαζι να το νοικιαζω...χαχαχαχαχα

Πραγματικά αδύνατο να βγει έστω και κατά προσέγγιση το ποσό. Ο μόνος κατά προσέγγιση ακριβής υπολογισμός που μπορώ να κάνω είναι σχετικά με το original software που έχω για κονσόλες και PC και είναι περίπου 1500 παιχνίδια. Βάζω στην ξεφτίλα ένα μέσο όρο 10 ευρώ το παιχνίδι (έχω αγοράσει αρκετά και σε χαμηλότερες τιμές, αλλά και αρκετά σε πολύ υψηλότερες) και...αγοράζω αυτοκίνητο. :P

μην το πει κανείς στην γυναίκα μου plz

Και δεν τολμάω καν να σκεφτώ τι επιπλέον λεφτά μπορεί να έχουν πέσει σε arcades, περιοδικά, PC και console hardware και διάφορα παραφερνάλια... :xm:

Χμ.

Δυνατά gaming pcs μέχρι πέρυσι. 5 360, Wii, PsVita, PSP, DS, 3DS, ένα σκασμό gameboys, προβολικό, οθόνες, tvs, ενισχυτής surround με ακριβούτσικα ηχεία, 127 original games για το 360, (τα υπόλοιπα δεν τα μετράω γιατί δεν είμαι σπίτι για ακριβή καταμέτρηση) ένα σωρό αναβαθμίσεις σε χαζόπισα, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ξέρω τι έχω δώσει, αλλά και πάλι αν μάθαινα ευχαρίστως θα τα έδινα.

Τώρα να πω του τρελλού το δίκιο, τα πολλά τα έχω χώσει τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα 3 macs + 1 hackintosh που πήρα τους τελευταίους 12 μήνες. Τα original παιχνίδια τα συλλέγω και αυτά εδώ και 12 μήνες οπότε πριν από αυτό το καιρό δεν είχα δώσει και τόσα πολλά για παιχνίδια και υπολογιστές, ειδικά για κονσόλες έχω ξεκινήσει πριν δυόμιση χρόνια με την αγορά του 360, τότε είχα μόνο το wii που ήταν δώρο από τον κουμπάρο μου.

(Συγχωρέστε αν δεν βγάζει πολύ νόημα, είμαι κουρούμπελο..... )

pooky(1) είπε:
Συγχωρέστε αν δεν βγάζει πολύ νόημα, είμαι κουρούμπελο...
Αυτό που δεν βγάζει νόημα είναι... 5 360? 127 original παιχνίδια? 3 Mac?

To λόττο ήταν ή το Λαχείο? :P

Επαγγελματικές αλλαγές, επεκτάσεις και τα λοιπά. Δεν τζογάρω.

Φυσικά τα επόμενα βήματα με το νέο νόμισμα, όταν (και όχι αν) θα έρθει, πολύ - πολύ γρήγορα από ότι φαντάζομαι.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα μηχανήματα της υπογραφής μου, συν ένα ΧΒΟΧ και ένα 2600 clone .

Χιλιάδες παιχνίδια και περιοδικά.

Τιμονιέρες, μικρόφωνα, καμερούλες, light guns.

Ούτε κατά προσέγγιση δε μπορώ να βγάλω το ποσό...

Τα τελευταία 2 χρόνια αγόραζα που και που γνήσια παιχνίδια ps3 - τώρα τέλος. Στο παρελθόν κονσόλες, amiga, amstrad, παιχνίδια άστο καλύτερα..

ειναι πολυ δυσκολο να βγαλω ποσα χρηματα εχω χαλασει... αλλα σιγουρα ειναι αρκετα.. απο το 92 που ξεκινησα να ασχολουμαι..

Ρε "μούτρα"! :D

Τι διαμαντάκια - θέματα ανοίξατε για gaming όσο έλειπα?!

Χρήματα? Δε μπορώ να υπολογίσω κι εγώ, ούτε προσεγγιστικά το ποσό... Σκέφτομαι ότι κανονικά θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και τα παιχνίδια / παιχνιδομηχανές που μ' έπαιρνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή, αλλά εκεί πλέον "χανόμαστε"! :D

Κονσόλες / game & watch / handhelds / παιχνίδια για κονσόλες & handhelds / pc / αναβαθμίσεις / παιχνίδια για pc / αξεσουάρ / περιοδικά / ios games.....

Ακόμα συνεχίζω και ξοδεύω! Gog / προσφορές games για pc / ps2 / xbox (για τα 2 τελευταία όταν κι όπου βρίσκω!) / iphone & ipad games / mac games....

Έχω σταματήσει τα περιοδικά (αν και όλο και κανένα PC Master Gold θα μου "γυαλίσει" - εγώ φταίω?! Full game & υπέροχο content! :D )....

Είμαι addicted και απλά πλέον το αναγνωρίζω! #)

Psssst! Μη μιλάς για mac games γιατί θα έχουμε διαφωνίες από μερικούς - μερικούς! Στο ξαναλέω, η Apple θα γίνει Νο2 στο gaming, διότι το No1 ανήκει στο Θεό, δη τη Nintendo!!!!!!

Σκέφτομαι πριν τη κατάρρευση μερική επιστροφή στο pc gaming για Diablo III και Guild Wars II (τώρα που δεν θα υπάρχει ούτε cent, ούτε εργασία, καλό είναι να παίξουμε κανένα MMORG.... ) και να φτιάξω ένα αξιοπρεπές ισσοροπημένο συστηματάκι (οχι extreme) που να το λιώσω ολίγον! :P

Θα στοκάρω και σε Nescafe και ζάχαρη, έξτρα φραπεδιέρα και είμαι τζετ για κανά 18μηνο!!!!!

αν και δεν έχω βγει ακόμα στη βιοπάλη :P ώστε να έχω μια ας πούμε μεγαλύτερη ευχέρεια ( όχι ότι ισχύει κάτι τέτοιο στις μέρες μας :xm: ) για "επενδύσεις" :D μπορώ να πω ότι έχω ξοδέψει κάμποσα με ένα σεβαστό ποσοστό να είναι τμήμα του hardware μου (xbox 360,wii,pc engine,turbografx,atari 65xe + sio2sd και super a'can) και του software μου (lemmings/double dragon για lynx,radiant historia για nds,total war eras+shogun 2 total war collector's,.hack// τετραλογία για ps2...) που όλα μαζί σίγουρα ξεπερνούν το χιλιαρικάκι.ένα απροσδιόριστο ποσό που ΔΕΝ θέλω/μπορώ :P να υπολογίσω κόστισαν όλα τα υπόλοιπα...

Κάτσε να υπολογίσω. 4 Game Gear, 1 Game Boy, 1 GBA, 1 NDS, 1 PSP, 1 Multi Mega, 1 Saturn, 1 N64, 1 PS2 διάφορα περιφερειακά και γύρω στα 230 παιχνίδια πρέπει να φτάνουν χαλαρά τα 7-8 χιλιάρικα!

Φαντάζομαι μετράς το κόστος της κάθε κονσόλας στην αρχική της τιμή σωστά;

Πίσω
Μπλουζα